ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι εκλογές είναι μπροστά…

οι-εκλογές-είναι-μπροστά-418758

Οι εκλογές είναι μπροστά…

Ο Κώστας Πουλάκης χθες το πρωί στο Mega παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση βγήκε «λαβωμένη» από τη διαδικασία στη Βουλή αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε όπως είπε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το 1/4 της κοινοβουλευτικής του δύναμης κάτι που σημείωσε ότι δεν μπορεί ούτε να ωραιοποιηθεί ούτε να δικαιολογηθεί. Από την άλλη, τόνισε ότι η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει αναλάβει το χρέος προς την πατρίδα και τον ελληνικό λαό να ολοκληρώσει τη συμφωνία που η ίδια θεωρεί ότι είναι καλύτερη επιλογή από την «άτακτη χρεοκοπία» που θα ήταν «το μεγάλο αρνητικό». Με αυτές τις δύο αναγνώσεις, είπε, ότι προκύπτει ένα πολιτικό πρόβλημα που θα πρέπει να λύσει μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο ελληνικός λαός… Εκλογές δηλαδή. Σαφές το μήνυμα.

Β.Κ.

Επιμένουν να ερωτούν

Σε ταλαιπωρία μπήκαν και χθες αρκετοί ηλικιωμένοι οι οποίοι απευθύνθηκαν σε υποκαταστήματα Τραπεζών για να πληρωθούν την τρίτη δόση, ενώ κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό αφού δεν υπήρχε αντίστοιχη οδηγία προς τις Τράπεζες. Οι συνταξιούχοι επέμεναν να ερωτούν όπως έκαναν και αρκετές φορές κατά την τραπεζική αργία, αν μπορούν να πληρωθούν ή όχι και έπαιρναν την ίδια αρνητική απάντηση. Δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν και κανένας δεν μπορεί να τους αδικήσει γι’ αυτό.

Κ.Μ.

Περιμένουν τα αποτελέσματα

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης με παροχές καρτών σίτισης, επιδότησης ενοικίου, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ΚΕΠ έχουν εφοδιαστεί με τις κάρτες σίτισης όμως δεν έχουν καμία οδηγία. Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις πήγαν πίσω τη διαδικασία όμως πρέπει κάτι να γίνει και να προχωρήσει καθώς εκατοντάδες πολίτες περιμένουν εναγωνίως να επωφεληθούν τις παροχές που δικαιούνται.

Κ.Μ.

Κινητικότητα, αλλά…

Μικρή κινητικότητα παρατηρείται από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, αλλά αρκετοί δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα κάνουν διακοπές, λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι η λειτουργία των Τραπεζών είναι καθοριστικός παράγοντας, που επηρεάζει την ψυχολογία του κόσμου. Κατά συνέπεια εκτιμά ότι αν δεν αποκατασταθεί η ροή της ρευστότητας, δεν πρόκειται να παρουσιάσουν την πολυπόθητη άνοδο οι δείκτες της τουριστικής κίνησης.

Γ.Υ.

Μέτρο φόβου

Το ακούσαμε κι αυτό από ανθρώπους που το μόνο που γνωρίζουν για το ποδήλατο, είναι το «μου έχεις κάνει τη Ζωή ποδήλατο».

Στο Δήμο, μετά το ανέκδοτο με τον κανονισμό για τα ποδήλατα, είπαν ότι μπορεί να μην στέκεται ως σοβαρή πολιτική απόφαση (!) αλλά «Μπορούμε να το ψηφίσουμε ως μέτρο φόβου».

Η της πλάκας δηλαδή ή του τρόμου;

Κάτι με ελάχιστη σοβαρότητα υπάρχει;

Α.Φ.

«Ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος»

«Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας», γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης, λίγο μετά το «ναι» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή και λίγες ώρες αφότου ορκίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην δημοσιογράφος της Αυγής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για εξευτελιστική στιγμή. Μάλιστα για την πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή του, περισσότερο κι απ’ όταν «κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού», γράφει.

Σαν εκείνους που για να πάνε εκδρομή με το ορφανοτροφείο, σκοτώνουν τη μάνα τους;

Α.Φ.

Να δημοσιοποιηθεί η λίστα

Επιχειρήθηκε να περάσει στα ψιλά, όμως υπάρχει θέμα. Θα πρέπει, προκειμένου να μην συκοφαντούνται συλλήβδην όλα τα ΜΜΕ, άμεσα να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ για να ενημερωθούν και οι πολίτες, στη Μαγνησία ποιες τοπικές εφημερίδες πήραν χρήματα (εάν έχουν πάρει) για διαφήμιση την ώρα που ο λαός στέναζε και έσφιγγε διαρκώς το ζωνάρι λόγω περικοπών. Είναι ανάγκη επίσης να μάθουμε ποιες και ποιοι κατεύθυναν το δημόσιο χρήμα σε συγκεκριμένες εφημερίδες και με τι αντάλλαγμα.

Και να μη ξεχνάμε και τα κονδύλια-χορηγίες του ΟΠΑΠ- μία άλλη πονεμένη ιστορία για την οποία έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη- και αναμένονται εξελίξεις. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πάντως εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται: «Μετά από τη διαβίβαση στην υπηρεσία μας έγγραφης αναφοράς περί “μαύρου ταμείου του ΚΕΕΛΠΝΟ” διατάξαμε από 8/7/2015 προκαταρκτική εξέταση». Περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Ν.Τ

Τα χάπια… μας

O απόλυτος παραλογισμός. Ο κόσμος ψήφισε πρώτη φορά Αριστερά και τρίτη φορά μνημονιακά. Η κυβέρνηση απέφυγε τη χρεοκοπία με ψήφους από Ν.Δ. – ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ, ενώ οι δήθεν αριστερότεροι της Αριστεράς, ήταν μεν κατά των μέτρων της κυβέρνησης, αλλά όχι κατά της κυβέρνησης που εισηγήθηκε τα μέτρα. Δεν τα γλιτώνουμε τα χάπια.

Β.Κ.

Πολιτική τρέλα

Ο Βαρουφάκης έξι μήνες διαπραγματεύονταν στα όσα περιλαμβάνει η συμφωνία, ψήφισε όμως ΟΧΙ, ουσιαστικά αμφισβητώντας τον εαυτό του και παραδεχόμενος ότι τα έκανε μπάχαλο. Εκτός και αν ήθελε να μας πει, ότι ο Τσακαλώτος τα έκανε λάθος σε δύο μέρες. Τέτοια δημιουργική…. πολιτική τρέλα, πρώτη φορά πραγματικά συναντώ.

Β.Κ.

Σιγή ασυρμάτου

Σιγή ασυρμάτου στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιβάλλει οι εξελίξεις. Η τοπική οργάνωση θυμίζει «καζάνι που βράζει» αλλά όλοι περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού για να τοποθετηθούν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το χάσμα είναι τέτοιο που έχουν διαρραγεί μέχρι και προσωπικές φιλίες χρόνων, ενώ σε επίπεδο βουλευτών ο προβληματισμός είναι έντονος στους τέσσερις που ψήφισαν «Ναι», κυρίως για το γεγονός ότι μετά τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στη Βουλή, ορισμένοι βλέπε Κων. Δελημήτρος υποκρίνονται ότι «δεν τρέχει τίποτα» και επιχειρούν να εμφανιστούν και ως σωτήρες του λαού. Εάν δεν ξεκαθαριστούν τα πράγματα γρήγορα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Είναι εμφανές αυτό για όσους κυκλοφορούν πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας.

Β.Κ.

Δίδυμο

Στην ΑΝΕΒΟ και στον Πρόεδρό της Ανδρέα Ζέρβα έπεσε το ευχάριστο… βάρος της διοργάνωσης της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου. Στο πλευρό του έχει το στενό συνεργάτη του – δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Πράττο.

Το… δίδυμο που συνεργάστηκε για τη διοργάνωση του παζαριού στο Βόλο, ξεκίνησε ήδη να «τρέχει» τη διοργάνωση της Γιορτής, που αποτελεί θεσμό για την περιοχή και έπονται κι άλλες διοργανώσεις.

Ε.Χ.

Διαθέσιμα

Διαθέσιμα και στην πράξη είναι τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου, που κλήθηκαν να τα καταθέσουν σε λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Αίτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να προχωρήσει στην εκταμίευση ποσού από το συνολικό που είχε καταθέσει στην ΤτΕ εγκρίθηκε και τα χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών του ιδρύματος.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου