ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκνευρισμός

εκνευρισμός-414356

Εκνευρισμός

Ο εκνευρισμός στον προθάλαμο των γραφείων διοικητή και υποδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου χθες το πρωί ήταν έκδηλος σε όλους τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου για τη δανειστική βιβλιοθήκη. Πιο «εκδηλωτικός» στις εκφράσεις του προσώπου του ο υποδιοικητής Χαρ. Αποστολίδης, ο οποίος είναι αλήθεια μέχρι τώρα δεν έχανε τη ψυχραιμία του. Ξενοιασμένος από το χάϊδεμα… μερίδας του Τύπου, θορυβήθηκε από τις αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που τάραξαν την ησυχία του πρώτου ορόφου. Πήγαινε και ερχόταν, κρατώντας χαρτιά στα χέρια, χωρίς όμως επί της ουσίας να λέει τίποτα για το προκείμενο.

Β.Κ.

Χρειάζεται σύγχρονο κτίριο

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης κελύφους του δικαστικού μεγάρου Βόλου όμως το θέμα είναι ο ανάδοχος τι να πρωτοσυντηρήσει. Η εργολαβία είναι προϋπολογισμού μόλις 23.000 ευρώ. Όμως, το δικαστικό μέγαρο Βόλου λόγω παλαιότητας έχει πάρα πολλά προβλήματα αν και αποτελεί ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο. Οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου δικαίως διεκδικούν την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου όπως έγινε και με το αστυνομικό μέγαρο.

Κ.Μ.

Ανοιχτά ζητήματα

Σε αναμονή των βελτιώσεων του νέου Ποινικού Κώδικα βρίσκεται ο δικηγορικός και δικαστικός κόσμος. Οι αλλαγές πρέπει να ανακοινωθούν και να ψηφισθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η νέα δικαστική χρονιά δεν μπορεί να βρει τη Δικαιοσύνη με ανοιχτά ζητήματα. Κ.Μ. Ελλείψεις σε προσωπικό. Φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα, τα οποία λόγω Καλλικράτη καλύπτουν πλέον μεγάλες γεωγραφικές ενότητες ενώ οι αστυνομικοί χρειάζεται να βρίσκονται παντού ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το αίτημα για ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σήμερα πιο επιτακτικό παρά ποτέ.

Κ.Μ.

Στην ψηφιακή εποχή

Aκολουθώντας τις συνεχείς εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής σε συνδυασμό με τη νέα ψηφιακή κουλτούρα που διαμορφώνεται ταχύτατα στο διαδίκτυο, η ΕΚΠΟΛ, όπως έλεγε χθες ο πρόεδρος Βασίλης Χατζόπουλος θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση της σχέσης της επιτόπιας επίσκεψης μέσω φορητών συσκευών καθώς και της σχέσης της εξ αποστάσεως περιήγησης μέσω εικονικών μουσείων συλλογών και διάφορων εκθέσεων για τον πολιτισμό της Θεσσαλίας με την βοήθεια τρισδιάστατης και επαυξημένης πραγματικότητας και έχει στόχο τις πολυεπίπεδες μαθησιακές εμπειρίες.

Β.Κ.

Η αλήθεια

Περισσότεροι από 800 (για την ακρίβεια, 811) είναι οι μετακλητοί υπάλληλοι που καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Δεκέμβριο του 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να υποστήριξε στη Βουλή πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία λένε άλλα. Με βάση την απογραφή της Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής, οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 στα χρόνια της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ, έφταναν στους 1.888. Τέσσερα χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 2018, οι μετακλητοί ανέβηκαν στους 2.699, αυξημένοι κατά 811. Λένε ψέματα οι αριθμοί;

Β.Κ.

Διαδικασίες

Είναι γενικά παραδεκτό, πάντως, πως για την ανάπτυξη χρειάζονται τα ανάλογα εφόδια πέρα από τις καλές προθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες προτεραιότητες και ο σχεδιασμός δράσης για έργα υποδομής για τον τουρισμό, πρέπει να υλοποιηθούν με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι θησαυρός που δεν αξιοποιείται στον επιθυμητό βαθμό.

Γ.Υ

Τιμήθηκαν δήμος Βόλου και Περιφέρεια

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τους αγώνες στίβου που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι αύριο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τον δήμο Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο, όπως επίσης και την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Κώστα Αγοραστό, δια του εκπροσώπου του Νίκου Λιούπα, για την καθοριστική συμβολή τους και την αγορά αθλητικού εξοπλισμού. Τις απονομές έκανε ο κ. Δημήτρης Χαχάμης, εκπρόσωπος του κεντρικού ΣΕΓΑΣ.

Ζ.Ε.Ι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου