ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αίσθηση

αίσθηση-407444

Αίσθηση

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Μηλίνα όχι μόνο η αδιαφορία ένα χρόνο τώρα να επιλυθεί το επικίνδυνο πρόβλημα με τα γυμνά καλώδια στους στύλους του δημοτικού φωτισμού, αλλά και το γεγονός ότι κανένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής δεν επέδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον όταν σημειώθηκε το ατύχημα με το 10χρονο παιδάκι.

Κι άντε να δεχθούμε ότι σαββατιάτικα είναι δύσκολο να ενεργοποιηθεί συνεργείο. Αλλά να μη δώσει ούτε ένας το «παρών» να ζητήσει έστω και μία «συγγνώμη», να δώσει μία εξήγηση, μία υπόσχεση ότι θα αποκατασταθεί…

Η δημοτική αρχή δεν έχει παραδώσει ακόμη σκυτάλη. Και μέχρι την τελευταία ημέρα θα πρέπει να επιτελεί το καθήκον της.

Ε.Χ.

Ευθύνες

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον ένα ολόκληρο καλοκαίρι η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου με την προσπάθειά της να τοποθετήσει τους απαραίτητους ναυαγοσώστες σε παραλίες της. Ουδείς, ωστόσο, εκ των αρμοδίων μπήκε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στις κολόνες του δημοτικού φωτισμού, τις τοποθετημένες όχι δίπλα ή κοντά, αλλά κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Συνέπεια ήταν να γίνει το κακό προχθές στην προβλήτα της Μηλίνας με θύμα ένα παιδί και το ευτύχημα είναι ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι η νέα Δημοτική Αρχή, που αναλαμβάνει καθήκοντα σύντομα, έχει μπόλικη δουλειά μπροστά της και απαιτείται να επιδείξει τη δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Β.ΚΑΡ.

Υποδομές

Επιμένουμε στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή μας να χαρακτηρίζουμε τον τουρισμό σαν τη βαριά βιομηχανία. Ωστόσο, επιμένουμε να μη διαθέτουμε όλες εκείνες τις απαιτούμενες υποδομές για τους τουρίστες και βεβαίως για τους μονίμους κατοίκους και το κυριότερο να μην αναλαμβάνονται από τους αρμοδίους οι απαραίτητες πρωτοβουλίες. Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου η Σκιάθος, που τούτες τις μέρες βουλιάζει από κόσμο, έμεινε χωρίς ρεύμα, όπως και στις αρχές του τρέχοντος μήνα, παρά το γεγονός ότι τότε η διακοπή ήταν ολιγόωρη. Συμβάντα στην καρδιά της σεζόν, που χαρακτηρίζεται από ειδικούς και μη ως κρίσιμη. Αν θέλουμε σε τούτη τη χώρα να ποντάρουμε στον τουρισμό, με τον ανταγωνισμό από δίπλα να είναι έντονος, οφείλουμε άμεσα να αντιληφθούμε ότι όσα πρέπει ακόμα να γίνουν είναι πάρα πολλά…

Β.ΚΑΡ.

Προβληματισμένοι

Αρχίζει η σταδιακή επιστροφή των παραθεριστών στη βάση τους, μετά την ολοκλήρωση των διακοπών τους, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να παραμένουν προβληματισμένοι. Αιτία του προβληματισμού είναι οι εμφανώς μειωμένοι τζίροι των επιχειρήσεων, που δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τις «χρυσές» εποχές πριν από την κρίση. Κάθε πέρυσι και καλύτερα δηλαδή.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου