ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στάση

στάση-378168

Στάση

Αίσθηση προκαλεί η σιωπή του ΤΕΕ Μαγνησίας απέναντι στα όσα γίνονται με αφορμή τον διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την κατεδάφιση των κτιρίων στα Παλιά, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την… πανεπιστημιούπολη. Επειδή παρεμβαίνει δημόσια με ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά την πόλη, αναρωτιούνται αρκετοί γιατί δεν έχει μιλήσει ακόμη για ένα θέμα που αφορά μέλη του, όπως είναι οι εργολήπτες που δέχθηκαν επίθεση επειδή συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Άλλωστε πρόκειται για επαγγελματίες, που ουσιαστικά απειλούνται επειδή διεκδικούν δουλειά και δίνουν τη μάχη να επιβιώσουν σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον.

Ε.Χ.

Το «ντεσού»

Θέση στην υπόθεση με τα επεισόδια για την πανεπιστημιούπολη πήρε η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο». Μεταξύ, άλλων, μιλά για παντελή απουσία δημοτικής πολιτικής που αφορά στη νεολαία της πόλης μας και τις διεξόδους που θα πρέπει να δώσει ο δήμος, και πως δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργική απασχόληση και αναψυχή της νεολαίας, με αποτέλεσμα να ωθούνται οι νέοι σε επιλογές που πολύ πιθανόν δεν θα έκαναν εάν υπήρχε διέξοδος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση. Με λίγα λόγια το ντεσού: φταίει ο δήμος… λες και οι καταλήψεις είναι φαινόμενο του τελευταίου διαστήματος κι όχι των τελευταίων 13 τουλάχιστον ετών. Τα ακούτε οι δήμαρχοι, νυν και πρώην;

Ε.Χ.

Εχουν οφειλές

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι φορολογούμενοι. Τα λογιστικά γραφεία το βιώνουν αυτό στο πετσί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους λογιστών, οι περισσότεροι πλέον έχουν αποκτήσει μεγάλες οφειλές και στα λογιστικά γραφεία. Αν μπορούσε να υπάρξει ρύθμιση για τις οφειλές αυτές, θα τύχαινε μεγάλης ανταπόκρισης.

Κ.Μ.

Καίνε τους επαγγελματίες

Τα πάνω-κάτω φέρνουν στον κλάδο του τουρισμού οι βραχυχρόνιες μισθώσεις καταλυμάτων μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων. Τα έσοδά τους φέτος στη Μαγνησία, όπως σχολιάζουν επαγγελματίες του τουρισμού, φτάνουν τα έσοδα των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων. Μόνο που στη περίπτωση των ιδιωτών, δεν υπάρχουν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις…

Κ.Μ.

Υπάρχουν κίνδυνοι

Ένας στους εφτά ανήλικους που εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Βόλου, έχει διακόψει το σχολείο. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει παραμέληση του ανήλικου από το οικογενειακό περιβάλλον. Υποδηλώνει όμως παράλληλα και ότι η διακοπή της φοίτησης ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Όσοι έχουν γνώση του θέματος λένε ότι μακριά από το σχολείο αυξάνονται οι κίνδυνοι για εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Κ.Μ.

Με όρεξη

Με τους νέους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας είχε την πρώτη του συνάντηση ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Σωκράτης Σαβελίδης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα καινούργια τους καθήκοντα, τα οποία αναλαμβάνουν τυπικά από μεθαύριο Τρίτη 1η Αυγούστου, και ουσιαστικά από 1η Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό ανανέωσης στις θέσεις των διευθυντών στη Δευτεροβάθμια φτάνει το 67%, ενώ πάνω από 20 διευθυντές που προέκυψαν από την κοπιώδη διαδικασία επιλογής του προηγούμενου διμήνου, θα αναλάβουν την ευθύνη για τη διοίκηση αντίστοιχου αριθμού σχολικών μονάδων για πρώτη φορά στην επαγγελματική τους πορεία. Μπορεί η έλλειψη εμπειρίας να προβληματίζει έως ένα βαθμό, ωστόσο τα εντυπωσιακά βιογραφικά των νέων διευθυντών, καθώς επίσης και η διάθεσή τους να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλό της μαθητικής κοινότητας, αποτελούν τα ιδανικά εχέγγυα για τη διαδρομή τους στο τιμόνι των γυμνασίων και των λυκείων όπου θα τοποθετηθούν.

Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου