ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το… τίποτα

το-τίποτα-358789

Το… τίποτα

Τι να περιμένουμε στο εξής από τον Δήμο Βόλου; Τίποτα! Αυτό το τίποτα εξέφρασε ο Π. Μαβίδης απαντώντας σε σχετική επερώτηση της ΛΑΣ σχετικά με το κλείσιμο της 50άρας ανοικτής πισίνας του Κολυμβητηρίου: «Όπως όλα τα κοινωνικά αγαθά, έτσι και ο αθλητισμός κοστίζει και το υψηλό κόστος του δεν είναι αντιμετωπίσιμο με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες της χώρας μας και την προβληματική χρηματοδότηση των Δήμων»!!!

Φ.Τ.

Τηλεθέαση

Τελικά το νέο τηλεπαιχνίδι της Βουλής «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» είχε υψηλή τηλεθέαση. Το φινάλε μπορεί να απογοήτευσε, όμως η δουλειά έγινε.

Ο κρυπτογράφος

Δεν τους πιστεύει

Εκθετος ο αρμόδιος Πρόεδρος της Αρχής για τη Διαφάνεια… από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το όνομα του συζύγου της κ. Μπακογιάννη. Είχε μιλήσει για εν ενεργεία βουλευτή για την κατάθεση του 1. εκ ευρώ… και τώρα ρίχνει τη μπάλα στην κερκίδα. Ορισμένοι θέλουν να προστατέψουν τον κοινοβουλευτισμό, με τις πράξεις τους όμως κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Κανείς πλέον δεν τους πιστεύει.

Β.Κ

Κουκούλωμα

Οσον αφορά στον Ισίδωρο Κούβελο, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη είναι μεγαλοεπιχειρηματίας εδώ και χρόνια, δεν περίμενε την Ντόρα για να πλουτίσει. Ως εκ τούτου μάλλον έψαχναν «για θύμα» προκειμένου να καλύψουν το όλο θέμα, αλλά ο Ισίδωρος δεν προσφέρεται. Άστραψε και βρόντηξε η «ψηλή» αλλά και οι περισσότεροι που καταλαβαίνουν ότι το όλο θέμα κουκουλώθηκε.

Β.Κ

Οχι παίζουμε

Με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στον βασικό μισθό, ο οποίος θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό, συνυπολογιζόμενων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινής εργασίας… Όχι παίζουμε… αναδρομικά μη χάσουν κανένα ευρώ… και τους μαλώσει η Μέρκελ.

Β.Κ

Στο Κέντρο Μεταναστών

Το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών θα παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Βόλου για τη στέγαση αστέγων της πόλης του Βόλου. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου.

Επιστράτευσε τον… παλιό

Εναν… παλιό επιστράτευσε ο Δήμαρχος Βόλου για τη μυστική ψηφοφορία που θα γίνει τον επόμενο μήνα στο ΦΟΔΣΑ Μαγνησίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο λόγος για τον παλιό Πρόεδρο του Φορέα Γιάννη Κουρτίνα. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο ο Δήμος Βόλου θα έχει τέσσερα μέλη, ενώ οι υπόλοιποι δέκα θα είναι από τους υπόλοιπους περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας που ανήκουν στο Φορέα. Οι υπόλοιποι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από το Βόλο είναι Λ. Αναστασίου, Χαρά Αγκρή και από τη μείζονα μειοψηφία ο Γ. Κουφογιώργος.

Στην Ιταλία

Για τη Φλωρεντία αναχωρεί σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου προκειμένου να μιλήσει σε ενημερωτική εκδήλωση που γίνεται στη γειτονική χώρα για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση στην οποία προχωρά η Ιταλία. Ο Δήμαρχος Βόλου θα μεταφέρει την πρόσφατη ελληνική εμπειρία από τον Καλλικράτη και τις αρρυθμίες που παρατηρήθηκαν στην πορεία του.

Το Βοήθεια στο Σπίτι

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Βόλου με αφορμή το ενδεχόμενο να περάσει το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» στο ΙΚΑ, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα βρεθούν στον «αέρα» τόσο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, όσο και τα πεντακόσια και πλέον άτομα που εξυπηρετούνται επιπλέον από τα 270 άτομα που καλύπτει το πρόγραμμα.

Τα δημοτικά καταστήματα

Υπάρχουν δημοτικά καταστήματα στη Νέα Αγχίαλο που έχουν μισθωθεί από το Δήμο και τα οποία δεν έχουν άδεια και επιπλέον παίρνουν ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό; Το ερώτημα απευθύνουν προς το Δήμο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βόλου και Νέας Αγχιάλου Π. Πελεκάνο, καταστηματάρχες της περιοχής που εύλογα βάζουν θέμα ισότιμης μεταχείρισης των επαγγελματιών της περιοχής.

Βόλος … Γιάννινα

Είπα Π. Πελεκάνο που έχει και δύο παιδιά που σπουδάζουν στα Γιάννενα και ο οποίος μαζί με τον Ηλία Ξηρακιά και τον Νίκο Μόσχο ήταν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που συνέταξαν τις προτάσεις για το κυκλοφοριακό του Βόλου. Ελπίζουμε σε βάθος χρόνου να δούμε έστω και κατ΄ ελάχιστο αυτά που είδαμε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου λένε συμπολίτες που βρέθηκαν εκεί για το τριήμερο της Αποκριάς.

Μία οφειλόμενη απάντηση…

Ολες τις προηγούμενες μέρες η Δημοτική Αρχή ζητούσε μετ΄ επιτάσεως από τη Λαϊκή Αγωνιστική Συνεργασία και από τους Δρόμους Συνεργασίας να καταδικάσουν την απόπειρα εμπρησμού του Δημαρχείου Βόλου.Η πλειοψηφία έφερε το δικό της ψήφισμα και μόλις αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του Σώματος Απ. Φοινικόπουλο οι σύμβουλοί της σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, για να λυθεί η συνεδρίαση και έτσι να αποφύγουν να ακούσουν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και των Δρόμων Συνεργασίας. Τότε παρενέβη ο κ. Πατσιαντάς και ζήτησε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας ότι όταν φέρνουν προς έγκριση ψηφίσματα πολιτικού περιεχομένου, να έχουν την υπομονή, να ακούν και το σκεπτικό των μειοψηφιών της Αριστεράς. Ο κ. Πατσιαντάς καταδίκασε απερίφραστα τους βανδαλισμούς των καταστροφών και εμπρησμών κτηρίων και της στοχευμένης απόπειρας εμπρησμού του Δημαρχείου από άτομα που ενεργούν κρυμμένα κάτω από την κουκούλα, με συνέπεια να αμαυρωθεί και στην πόλη μας η εικόνα της φιλειρηνικής πορείας χιλιάδων συμπολιτών. Ο κ. Πατσιαντάς συμφώνησε ως προς αυτά τα σημεία με την πιο πάνω πρόταση ψηφίσματος της πλεοψηφίας, αλλά στη συνέχεια διαφώνησε με το υπόλοιπο πολιτικό σκεπτικό της, αναφέροντας, όπως λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η σημερινή συζήτηση έκδοσης ψηφίσματος διεξάγεται σε χρονικές στιγμές που η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και διαμορφώνονται ολοένα και πιο δραματικές συνθήκες διαβίωσης. Η ισχύς βασικών άρθρων του Συντάγματος έχει ανασταλεί (όπως κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θεμελιωδών προνοιακών – κοινωνικών δράσεων). Κάτω από αυτές τις συνθήκες του Μνημονιακού ζόφου που επέβαλαν στην ελληνική κοινωνία οι κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου και τα κόμματα που τις στηρίζουν, χωρίς να έχουν τέτοια λαϊκή εντολή από τις εκλογές του 2009, προφανώς πλήττεται και η Τ.Α. όχι μόνο οικονομικά αλλά και θεσμικά. Και τούτο γιατί οι Μνημονιακές δυνάμεις φοβούνται την Τ.Α. ως κατ’ εξοχή λαϊκό θεσμό. Την αποδυναμώνουν μην τυχόν και πρωτοστατήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στους κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Διαδικτυακά

Μπορεί το διαδίκτυο να το έχουν κατηγορήσει για πολλά όμως είναι ένα μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων. Το τελευταίο δε διάστημα υπάρχει έντονη αλληλογραφία ανθρώπων που προτείνουν λύσεις για την επιβίωση μέσα στην κρίση, ενώ κυκλοφορεί και ηλεκτρονικό μήνυμα με το ποια προϊόντα πρέπει να αγοράζουμε γιατί είναι ελληνικής προέλευσης και ποια όχι. Βέβαια δεν θα έπρεπε να περιμένουμε από το internet να μάθουμε πως πρέπει να στηρίζουμε τα ελληνικά και τα τοπικά προϊόντα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ίσως μ’ αυτό τον τρόπο να βάλουμε όλοι μυαλό.

Δ.Π

Η κρεμάλα

Καρατζαφέρης: «Έφυγα από την κυβέρνηση γιατί με όλα αυτά που είδα τρόμαξα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι η όλη υπόθεση έχει "στηθεί"… για να μας πάρουν ό,τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος μας… Η τελευταία κουβέντα που τους είπα πριν φύγω ήταν πως “…δεν είναι σίγουρο ότι θα γλυτώσουν την κρεμάλα».Το ότι απέχετε των ευθυνών, κ. πρόεδρε, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν έχετε ευθύνες.

Φ.Τ.

Οι υπεράνω

Ωστε λοιπόν δεν ήταν βουλευτής ο… βουλευτής με το εκατομμύριο! Ούτε υπάρχουν βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης!…Νόμος πράγματι υπάρχει. Εξαιρούνται αυτοί που είναι υπεράνω του νόμου…

Φ.Τ.

Τα συλλαλητήρια

Παμβολιώτικο συλλαλητήριο σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 μ.μ. από το ΕΚΒ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τα αλλεπάλληλα συλλαλητήρια στο Βόλο δεν εξαρτώνται από οποιαδήποτε εσκεμμένη βούληση οργανωμένων μειοψηφιών, όπως κάποιοι επιτήδειοι αφήνουν να διαρρέει. Προκύπτουν ως συνέπεια στη βία των συνθηκών. Όσο οι συνθήκες θα συνεχίσουν να οξύνονται, τόσο τα συλλαλητήρια στο Βόλο θα τείνουν να διοργανώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Φ.Τ.

Αρσενικό και… φίλτρα!!!

Πώς απάντησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο θόρυβο που ξέσπασε σχετικά με την ύπαρξη αρσενικού στο νερό του στρατοπέδου της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο; Τοποθέτησε στις βρύσες… φίλτρα!!!Τώρα φαντάροι, αξιωματικοί και πολιτικό προσωπικό μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι!!!

Φ.Τ.

Κάτι αρχίζει να κινείται…

Μετά την πρωτοφανή απήχηση της κίνησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου να παραγγείλουν απ’ ευθείας πατάτες από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου δημιουργήθηκε στο Βόλο η εθελοντική οργάνωση «ΑΝΩΣΗ – Εθελοντές Βόλου». Στόχος να διευρυνθούν στην πόλη μας οι κινήσεις για προμήθεια των καταναλωτών φθηνών ποιοτικών προϊόντων μέσω παραγγελίας κατ’ ευθείαν από τους παραγωγούς και παράκαμψης των μεσαζόντων.Πράγματι, στην πόλη μας κάτι αρχίζει να κινείται…

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου