ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αδιέξοδο…

αδιέξοδο-351472

Πιθανότατα σήμερα θα λάβει εξιτήριο ο υπέρβαρος συνάνθρωπός μας, που κάθε τρεις και λίγο διακομίζεται στο Νοσοκομείο Βόλου από το σπίτι του στη Μηλίνα.

Πέραν των προβλημάτων, που του προκαλεί το τεράστιο βάρος του, δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο αντίστοιχο σοβαρό παθολογικό, που να επιβάλλει τη συνέχιση της νοσηλείας του στο Αχιλλοπούλειο. Θα γυρίσει, λοιπόν, στο σπίτι κολαστήριο, όπου διαμένει μόνος του τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να ζει μέσα στα περιττώματά του.

Μετά από λίγες ημέρες θα καλέσει ξανά την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να τον βοηθήσουν, θα στηθεί και πάλι ολόκληρη επιχείρηση για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο και πάει λέγοντας. Το δράμα του δεν πρόκειται να τελειώσει, όσο ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, οι εισαγγελικές αρχές και το Νοσοκομείο δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Ο Δήμος δείχνει το Νοσοκομείο για την εξεύρεση λύσης, το Νοσοκομείο επιστρέφει το μπαλάκι στον Δήμο, ενώ οι εισαγγελικές αρχές επικαλούνται τη νομοθεσία και δεν αποφασίζουν για τη διακομιδή του σε κέντρο νοσηλείας.

Την ίδια στιγμή οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής στο Νότιο Πήλιο κινητοποιούνται κάθε τρεις και λίγο, με τους διασώστες και τους πυροσβέστες να αναγκάζονται να διαχειριστούν μια απελπιστική κατάσταση, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δική τους υγεία.

Γ. Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου