ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εύλογες ανησυχίες

εύλογες-ανησυχίες-345500

Μεθαύριο Παρασκευή, πιθανότατα, υπογράφεται η σύμβαση για τον νέο στεφανιογράφο, που θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα το Νοσοκομείο Βόλου.

Η σχετική έγκριση υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που ωστόσο δεν έχει την αρμοδιότητα να διασφαλίσει ότι το συγκεκριμένο ιατρικό μηχάνημα θα λειτουργήσει άμεσα προς όφελος των πολιτών. Ότι, δηλαδή, δεν θα καταλήξει όπως ο μαγνητικός τομογράφος, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν πριν από πέντε μήνες, ωστόσο ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εκτιμάται ότι για να λειτουργήσει πλήρως ο μαγνητικός τομογράφος χρειάζονται τέσσερις γιατροί και έξι νοσηλευτές, που θα πρέπει να εκπαιδευτούν κατάλληλα και να αναλάβουν τη διενέργεια των μαγνητικών τομογραφιών. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το προσωπικό είναι αδύνατον να βρεθεί στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Βόλου, εκτός και αν αποσπαστούν γιατροί και νοσηλευτές από τον αξονικό τομογράφο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Αναμένουμε, λοιπόν, με την υπογραφή της σύμβασης για τον στεφανιογράφο και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων για την απρόσκοπτη λειτουργία του, εφόσον έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου