ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναβρασμός

αναβρασμός-334715

Αναβρασμός επικρατεί αυτό το διάστημα στις τάξεις των δημοτικών υπαλλήλων, εξαιτίας των όσων ορίζει ο υπό ψήφιση αναπτυξιακός νόμος για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι μόλις ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, οι δήμαρχοι θα μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Ετσι θα ιδιωτικοποιηθούν νευραλγικές υπηρεσίες των Δήμων και κατά συνέπεια θα κινδυνέψουν θέσεις εργασίας, ενώ το κόστος των δημοτικών τελών για τους δημότες θα εκτοξευτεί.

Αυτές είναι οι θέσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις μετά το αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι του κλάδου καλούνται να χαράξουν ένα δυναμικό πλαίσιο ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό, ωστόσο για να πετύχουν τον στόχο τους πρέπει να πείσουν τους απλούς εργαζόμενους να τους ακολουθήσουν. Αυτό το ενδεχόμενο, σε επίπεδο Μαγνησίας τουλάχιστον, θεωρείται αυτή τη στιγμή απίθανο, αν μάλιστα κρίνουμε από τη συμμετοχή στη χθεσινή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Γ. Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου