ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπομονή

υπομονή-311066

Υπομονή

Ολοι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του νέου διοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», ενώ λευκός καπνός δεν πρόκειται να βγει πριν το τέλος Νοεμβρίου. Αυτό τουλάχιστον πληροφορείται η στήλη, καθώς η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει ολοκληρώσει την πρότασή της μόνο για τους νέους «τιμονιέρηδες» των Νοσοκομείων της Αττικής. Το Αχιλλοπούλειο, όπως λέχτηκε χαρακτηριστικά, είναι στη δεύτερη «φουρνιά», όπερ σημαίνει ότι χρειάζεται και άλλη υπομονή.

Β.Κ

Κάτω από το χαλί

Προβλήματα, που μπαίνουν κάτω από το χαλί και δεν αντιμετωπίζονται, επιδεινώνονται. Ο γενικός κανόνας έρχεται να επιβεβαιωθεί και μέσα στα σχολεία, όπως κατέγραψε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ελένη Διδασκάλου σε έρευνά της για τα προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών. Οπως στην περίπτωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που ξεκινά σεμινάρια για γονείς για τις εξαρτήσεις με στόχο την προστασία των μαθητών, έτσι και η κ. Διδασκάλου εστιάζει στη συμμετοχή των γονιών στα προγράμματα πρόληψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Χωρίς τους γονείς καμία παρέμβαση δεν είναι αποτελεσματική», τονίζει η ίδια.

Ε.Χ.

Ντου

Πολλά, πλέον, αρχίζουν να αλλάζουν προς το καλύτερο και ένα από αυτά είναι οι πρόσφατοι έφοδοι της επιτροπής ανταγωνισμού στις τράπεζες. Σε όποιον και αν ανήκε η πρωτοβουλία, κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς φαίνεται έμπρακτα ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επαναδραστηριοποιούνται. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προκύπτει κάτι το μεμπτό, αντίθετα τα ντου δείχνουν ότι καταργείται παντού το άβατο και άπαντες, όσο ψηλά ή χαμηλά και αν βρίσκονται, ελέγχονται από το κράτος, το οποίο ως οφείλει έχει εικόνα για τη γενικότερη λειτουργία των τομέων. Αλλωστε, το πόδι, που πάτησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στις τράπεζες, σχετικά με την κατάργηση χρεώσεων σε βάρος των συναλλασσομένων, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Το κράτος είναι πάνω από όλους και όλα, με σεβασμό στον πολίτη.

Β.ΚΑΡ

Κοινωνικό δράμα

Το μόνο θετικό από τη δημοσιοποίηση της θλιβερής ιστορίας του 67χρονου από τον Αλμυρό, που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν δικαστικοί επιμελητές ενεργοποίησαν τη διαδικασία έξωσής του από το σπίτι, όπου διαμένει με την άρρωστη σύζυγό του, είναι ότι ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά του Δήμου, που, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, θα αναλάβει πρωτοβουλία, μαζί την Εκκλησία για τη φροντίδα της συγκεκριμένης οικογένειας. Πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να μην πεταχτούν στον δρόμο ο 67χρονος και η κατάκοιτη σύζυγός του, που προσπαθούν να επιβιώσουν με μια πενιχρή σύνταξη και αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για το ενοίκιο. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού δεν γνώριζαν το παραμικρό για το δράμα του 67χρονου. Ο δήμαρχος μόλις πληροφορήθηκε χθες το θέμα από τα ΜΜΕ, υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για την παροχή βοήθειας.

Γ.Λ.

Μεγαλύτερη προσοχή

Οι απατεώνες αυξάνονται και πληθύνονται και εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους να εξαπατούν τα ανυποψίαστα θύματά τους. Απαιτείται, επομένως, αυξημένη προσοχή από τους πολίτες και ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα απανωτά κρούσματα εξαπάτησης με θύματα ηλικιωμένους, γιατρούς, ξενοδόχους, εμπόρους και βενζινοπώλες δείχνουν ότι το φαινόμενο λαμβάνει διαρκώς διαστάσεις. Οι συλλήψεις από την Αστυνομία, όπως και οι συστάσεις της, είναι συνεχείς, ωστόσο οι απατεώνες δεν αποθαρρύνονται. Αντίθετα, αναζητούν και βρίσκουν νέους ευφάνταστους τρόπους για να πετυχαίνουν τον σκοπό τους, να αποσπούν δηλαδή σημαντικά χρηματικά ποσά από τα θύματά τους. Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου