ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εξαρτήσεις

εξαρτήσεις-297893

Τα στοιχεία από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, που καταγράφονται συχνά περιπτώσεις ανηλίκων, οι οποίοι διακομίζονται στο Αχιλλοπούλειο σε κατάσταση βαριάς μέθης, καθώς και τα συμπεράσματα έρευνας του ΚΕΘΕΑ Πιλότος για τις εξαρτήσεις, σύμφωνα με τα οποία το αλκοόλ αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη απειλή για τους μαθητές, προκαλούν έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και δείχνουν ότι το συμβάν, που αποκάλυψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με τον μαθητή που λιποθύμησε σε σχολικό πάρτι δεν είναι μεμονωμένο.

Στις πολυήμερες σχολικές εκδρομές προκύπτουν περιπτώσεις μαθητών, που βάζουν άχρωμο αλκοόλ σε μικρά μπουκάλια νερού, έτσι ώστε να μην κινήσουν υποψίες, ενώ σε σχολεία έχουν καταγραφεί περιστατικά με μαθητές, που έφεραν μέσα στις τάξεις ποσότητες αλκοόλ. Το θέμα είναι σύνθετο και λαμβάνει διαρκώς διαστάσεις.

Το πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων για την προστασία των μαθητών από τις εξαρτήσεις δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πιο κατάλληλη χρονική συγκυρία. Αρκεί οι μετέχοντες γονείς και εκπαιδευτικοί να μη χάσουν το ενδιαφέρον τους και οι διοργανωτές να μην ακυρώσουν τον προγραμματισμό τους.

Γ. Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου