ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιμονή και υπομονή

επιμονή-και-υπομονή-292325

Επιμονή και υπομονή… Δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Νίκο Φορτούνα, που έλκει την καταγωγή του από το Τρίκερι, και προ Καλλικράτη είχε διατελέσει και πρόεδρος της κοινότητας Τρικερίου.

Ο Νίκος Φορτούνας, δεν εγκαταλείπει εύκολα τα όπλα, κι αυτό φαίνεται από δύο πράγματα: ένα συμβολικής σημασίας, να ανακηρύξει το Τρίκερι ιστορική έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και ένα ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, που περνά μέσα από την αξιοποίηση της νησίδας του Αλατά.

Χρειάστηκαν 12 χρόνια αγώνες, αιτήματα και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και προ μηνών κατάφερε να πετύχει το πρώτο από τα «στοιχήματα» που είχε βάλει για την ανακήρυξη του Τρικερίου ως ιστορικής έδρας για τον δήμο.

Εχουν περάσει 20 χρόνια και το όνειρο για την τουριστική επένδυση στον Αλατά δεν έχει ξεθωριάσει. Το παλεύει με νύχια και με δόντια για να πραγματοποιηθεί -άλλωστε οι επενδυτές περιμένουν- καθώς γνωρίζει πολύ καλά τόσο τα έσοδα που θα έρθουν στα δημοτικά ταμεία και θα τονώσουν τον δήμο, όσο και τις θέσεις εργασίας αλλά και την ανάπτυξη που θα φέρει στην περιοχή μια τέτοια επένδυση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου