ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δύσκολος χειμώνας

δύσκολος-χειμώνας-290838

«Επιτέλους ας βρεθεί κάποιος να ενδιαφερθεί για τον τουρισμό» ανέφερε λακωνικά ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων. Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει την κατάσταση που αντιμετωπίζει το σύνολο του ξενοδοχειακού κόσμου, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι «ο χειμώνας προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολος με τα μέτρα που αναμένονται», σκιαγραφώντας εύγλωττα το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι.

Γ.Υ.

Δεσμεύσεις

Οι επαγγελματίες της Σκοπέλου καταβάλλουν προσπάθειες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, υπενθυμίζοντας στην πολιτεία, ότι πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, απέναντί τους. Δεκάδες επιχειρηματίες που είδαν τους κόπους και τις προσπάθειες πολλών ετών, ή καλύτερα μιας ολόκληρης ζωής, να «πνίγονται» από τα ορμητικά νερά της βροχής, υπογραμμίζουν ότι χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων, θα είναι πρακτικά αδύνατο να ξανακτίσουν όσα κατέστρεψε η θεομηνία.

Γ.Υ.

Μαθήματα κοινωνικής υπευθυνότητας

Στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου αντί να χάσουν τη χθεσινή ημέρα σχολικού αθλητισμού με εκδηλώσεις που δεν θα πρόσφεραν τίποτα το ουσιαστικό στα παιδιά, προτίμησαν να προσκαλέσουν στο σχολείο τους τούς αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αναπηρικό καρότσι «Αργοναύτες» που έδειξαν στους μαθητές πως ξεπέρνιουνται οι δυσκολίες όταν υπάρχει αστείρευτη θέληση για ζωή και τεράστια δύναμη ψυχής. Το μάθημα κοινωνικής ευαισθητοποίησης που πήραν χθες το πρωί οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου θα τους μείνει αξέχαστο, καθώς στις επόμενες γενιές περνά πλέον το βάρος της ευθύνης να δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές που θα διευκολύνουν και δεν θα κάνουν ακόμη πιο προβληματική την έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρίες.

Γ.Λ.

Αλλεργία στις πιστωτικές

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας τις αιτιάσεις του συναδέλφου του στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που ξεσηκώθηκε ενάντια στην προοπτική να πληρώνονται στο εξής με πιστωτικές κάρτες οι γιατροί, για τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς τους. Προφανώς ο κ. Ευθύμιος Τσάμης αντιλαμβάνεται ότι σε διαφορετική περίπτωση η φοροδιαφυγή θα συνεχίσει να μακροημερεύει στη χώρα μας εις βάρος των λοιπών συνεπών φορολογουμένων και την ίδια στιγμή, ο κλάδος των γιατρών θα συνεχίσει να φέρνει το προσβλητικό στίγμα του φοροφυγά. Ολα αυτά ο κ. Πατούλης, που είναι και αυτοδιοικητικός δεν τα ξέρει; Ή μήπως υπαγορεύονται οι τοποθετήσεις του από αγιάτρευτη συντεχνιακή νοοτροπία;

Γ.Λ.

Οσα δεν επανέλαβε έγιναν;

Προγραμματικές δηλώσεις για δεύτερη φορά σε μια χρονιά από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με κάποιες διαφορές ο χθεσινός λόγος από τον αντίστοιχο του Γενάρη.
Οσα δεν επαναλήφθηκαν υλοποιήθηκαν;
Για παράδειγμα. Είχε πει τον Γενάρη ο Πρωθυπουργός στη Βουλή: «Αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις.
Αποκαθιστούμε άμεσα τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πρώτα απ’ όλα, τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, που ουσιαστικά είχε καταργηθεί μέσα από διαρκείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Η ελληνική Κυβέρνηση έχει σχέδιο έτοιμο, δεν το φτιάχνει τώρα, έχει προτάσεις, δεν τις φτιάχνει τώρα, είναι ρεαλιστικές και είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας αμοιβαία αποδεκτό.
Προχωράμε και στον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο τομέα και τον περιορισμό προνομίων Υπουργών αλλά και Βουλευτών…

Α.Φ.

Και τα καλύτερα…

Κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα συνεισφέρει στα κοινά βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα, όπως ρητά επιβάλλει το Σύνταγμα.
Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Η νέα ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές που επιτρέπουν την ασυδοσία των εργοδοτών, την ακραία εκμετάλλευση, τον εξευτελισμό των εργαζομένων.
Το ίδιοι πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό μας κεφάλαιο.
Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!
Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 σε όποιους λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες των 700 ευρώ μηνιαίως.
Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα θα οικοδομούμε ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας.

Α.Φ.

Τι θα γίνει;

Απορροφήθηκαν επιπλέον 22 παιδιά με ανάγκες στα ΚΔΑΠ – μεΑ του Δήμου.
Το θέμα είναι ο καθορισμός των διδάκτρων και κατά πόσο οι γονείς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Οπως επίσης, ζητούμενο παραμένει τι θα γίνει με τα υπόλοιπα 11 παιδάκια που μένουν εκτός δομών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια και τις οικογένειές τους που βιώνουν πραγματικό Γολγοθά.

Ε.Χ.

Σαπίζουν

Μηχανήματα ο Δήμος δεν έχει και νοικιάζει για να καλύψει τις ανάγκες του, αλλά μηχανήματα εγκαταλελειμμένα ανακαλύπτονται…
Οπως το καλαθοφόρο ανυψωτικό 12 μέτρων, που βρέθηκε να σαπίζει σε δημοτικές εγκαταστάσεις, επισκευάστηκε, πιστοποιήθηκε και θα αποδοθεί στην Υπηρεσία Πρασίνου για να επέμβει με κλαδέματα σε όσες περιπτώσεις μπορεί.
Αλήθεια γιατί το μηχάνημα «σάπιζε» επί σειρά ετών; Αλλά πάλι θα μου πείτε, γιατί οχήματα του Δήμου είχαν να περάσουν ΚΤΕΟ από το 1998;

Ε.Χ.

Ενοχλήθηκε

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Αποστόλης Γαλάτης για σύνθημα που είδε γραμμένο στον τοίχο στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου – 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Το σύνθημα καταφέρεται εναντίον του Δημάρχου Βόλου και του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς. Σε αυστηρό τόνο ζήτησε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου να το σβήσει και μάλιστα άμεσα.
Ελπίζουμε άμεσα και ο ίδιος να ενημερώσει την τεχνική υπηρεσία για το ταβάνι του γυμναστηρίου, απ’ όπου πέφτουν σοβάδες. Είναι πιο σημαντικό από ένα σύνθημα…

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου