ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποστηρικτής της δεύτερης ευκαιρίας

υποστηρικτής-της-δεύτερης-ευκαιρίας-283404

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί 23 χρόνια βρίσκεται στις αίθουσες διδασκαλίας. Ο Λίνος Βίγκλας έχει περάσει απ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης διδάσκοντας Αγγλικά: δημοτικό, γυμνάσιο, γενικό λύκειο, επαγγελματικό λύκειο, ΙΕΚ, πανεπιστήμιο.

Αν όμως κάποιος τον ρωτήσει ποια ήταν η αγαπημένη του περίοδος ως εκπαιδευτικός, θα απαντήσει αυτή που διανύει τώρα, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ο Λίνος Βίγκλας στηρίζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου από το 2007, οπότε και εντάχθηκε στους κόλπους του ως καθηγητής Αγγλικής. Από το 2014 έως και σήμερα είναι ο διευθυντής του σχολείου, και όπως λέει ο ίδιος, «το σχολείο δεν είναι σχολείο μόνο για τους εκπαιδευόμενους αλλά και για εμάς τους καθηγητές. Με έκανε σίγουρα καλύτερο καθηγητή ίσως και καλύτερο άνθρωπο. Πραγματικά, σε αυτό το σχολείο αντιμετωπίζεις και βιώνεις καταστάσεις που δεν τις συναντάς σε ένα σχολείο τυπικής εκπαίδευσης».

Ο ίδιος τονίζει και τη σημασία που έχει το σχολείο για τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους, που αρχικά κάνουν μεγάλη θυσία για να ταιριάξουν οικογένεια, δουλειά και μαθήματα, όταν όμως το σχολείο τελειώνει, εκείνοι επιστρέφουν με νοσταλγία στον χώρο.

«Το μυστικό της επιτυχίας του σχολείου είναι ότι πέρα από το εκπαιδευτικό, παράγεται και κοινωνικό έργο», λέει ο κ. Βίγκλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου