ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πήρε υποσχέσεις

πήρε-υποσχέσεις-279275

Υποσχέσεις για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η τελευταία θεομηνία στα λιμάνια του Αγνώντα και της Σκοπέλου έλαβε χθες ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, από τον υπουργό Υποδομών και το γενικό γραμματέα λιμενικών υποδομών κ. Χριστόπουλο. Ο κ. Βασιλούδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να προωθήσει τα επείγοντα θέματα που απασχολούν το νησί. Ο δήμαρχος Σκοπέλου μετέφερε στους αρμόδιους υπουργούς τις προσδοκίες και την αγωνία των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι αναμένουν, σημειωτέον, την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Γ.Υ.

Η μάχη της… Μάχης

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Μάχη Κλωνάρη, η οποία έχει επωμιστεί το τεράστιο βάρος του συντονισμού των προσπαθειών αποκατάστασης του νησιού από την πρόσφατη θεομηνία. Η Μάχη δίνει με απίστευτο κουράγιο τη μάχη της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν σημειωθεί, καθώς κινείται ακούραστα, νυχθημερόν, από τη μια άκρη του νησιού έως την άλλη, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Γ.Υ.

Διατάξεις για τις διατάξεις

Αλλη μία ευεργετική διάταξη αυτή για τις διαγραφές οφειλών προς Δημόσιο και Τράπεζες ύψους έως 20.000 ευρώ αποτελεί επί της ουσίας δώρο άδωρο. Οι δικαιούχοι είναι άποροι. Δεν έχουν ούτε εισόδημα ούτε σπίτια ούτε τίποτα στον κόσμο. Δεν έχουν και κανένα κίνητρο για να διαγράψουν τις οφειλές τους. Οι αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο είναι μηδενικές.

Κ.Μ.

Θα φέρει αποτελέσματα

Θετικά εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το σχέδιο για τη χρήση χρεωστικών καρτών από συνταξιούχους και μισθωτούς για τις συναλλαγές. Οπως λένε έμπειροι εφοριακοί, είναι ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και να μπει τάξη. Μόνο με αυτή τη συνήθεια θα μπορέσει να παρακολουθήσει το κράτος τις διαδρομές του χρήματος και να ελέγξει τους αποδέκτες. Η έστω και μερική αντιμετώπιση του φαινομένου θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Κ.Μ.

Ας ρώταγαν

Οσο και να προσπαθούν να απομειώσουν το βάρος των επώδυνων ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, δύσκολο να το καταφέρουν υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το άσπρο – μαύρο δεν γίνεται. Για αυτό και λένε στην πολιτική μεγάλη κουβέντα μην λες. Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν.

Β.Κ.

Τρίτος επικεφαλής

Στην ανάδειξη νέου επικεφαλής, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αγγ. Λεμονή, προχώρησε η ομάδα της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Νοτίου Πηλίου.
Ομόφωνα στη θέση του εκλιπόντος, εξελέγη ο κ. Αποστ. Διανέλος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών με αναπληρωτές τους κ. κ. Νικ. Μαμμά και Γιαν. Καλόγηρο.
Ο τελευταίος θα προταθεί επίσης ως εκπρόσωπος της δημοτικής ομάδας στις Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού ως τακτικό μέλος και στην Οικονομική Επιτροπή ως αναπληρωματικό μέλος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Διανέλος είναι ο 3ος κατά σειρά επικεφαλής καθώς της παράταξης είχε ηγηθεί στις Δημοτικές εκλογές ο πρώην Δήμαρχος Σηπιάδας Σταμ. Βακούλας, ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε για να εκλεγεί στη θέση του στη συνέχεια ο εκλιπών πλέον Αγγ. Λεμονής.

Α.Φ.

Ας πρόσεχαν…

Η διάλυση των όποιων κανόνων υγιούς ανταγωνισμού υπήρχαν στη λιανική αγορά τροφίμων, έχουν πλέον συνέπειες και για εκείνους που πίστευαν πως ορίζουν το …παιχνίδι σε τοπικό επίπεδο.
Η κατεδάφιση φραγμών και η εξαφάνιση δικλείδων, σύντομα θα προκαλέσει όχι μόνο ντόμινο στην τοπική αγορά αλλά και φαινόμενα κανιβαλισμού μεταξύ επιχειρήσεων.
Δυστυχώς για πολλούς, η κατάσταση όπως έχει δρομολογηθεί, δεν έχει επιστροφή και τα κανόνια θα βαράνε εκκωφαντικά.

Α.Φ.

Υποδειγματικά κοινωνικά αντανακλαστικά

Η άμεση ανταπόκριση της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των υποσιτισμένων μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιώνιας δεν αποδεικνύει μόνο ότι η επιλογή της διεύθυνσης του σχολείου να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα ήταν η ενδεδειγμένη. Δείχνει πόσο ανεπτυγμένα είναι τα κοινωνικά αντανακλαστικά των φορέων της περιοχής που αντέδρασαν αστραπιαία στην έκκληση του σχολείου για βοήθεια. Προφανώς και το πρόβλημα δεν λύνεται οριστικά με ανάλογες πρωτοβουλίες. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι περιπτώσεις των υποσιτισμένων μαθητών είναι αρκετές 100άδες, ενώ οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει τις οικογένειές τους στα συγκεκριμένα οικονομικά αδιέξοδα εξακολουθούν και υφίστανται. Ωστόσο, η τοπική κοινωνία αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε κοινωνικά προβλήματα, τα οποία επιβαρύνουν τον ευαίσθητο ψυχισμό των εφήβων και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την υγεία.

Γ.Λ.

Σχολικές εκδρομές χωρίς νόημα

Ο ελαφρύς, ευτυχώς, τραυματισμός της μαθήτριας του ΕΠΑΛ Αγριάς κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, επαναφέρει το θέμα της ασφάλειας των μαθητών σε ανάλογες δραστηριότητες. Υπάρχουν και στη Μαγνησία περιστατικά, όπου η σχολική εκδρομή μετατράπηκε σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη περιπέτεια, όχι μόνο για τη μαθήτρια που κατέληξε στο νοσοκομείο, αλλά και για τους επιβλέποντες καθηγητές. Στο χθεσινό συμβάν στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς οι συνέπειες της απροσεξίας είτε της μαθήτριας που πήγε να διασχίσει το δρόμο, είτε του δικυκλιστή που την παρέσυρε, δεν ήταν οδυνηρές. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του σχολείου θα πρέπει να επανεξετάσουν την επιλογή τους να γίνονται σχολικές εκδρομές σε σημεία όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι αυξημένη, ενώ την αρμόδια σχολική διεύθυνση θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι ένας σχολικός περίπατος, μια διαδικασία δηλαδή που θα υποτίθεται ότι συνδέεται με την ουσιαστική ψυχαγωγία της μαθητικής κοινότητας, μετατρέπεται σε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους μαθητές και τους καθηγητές τους, να απολαύσουν τον καφέ τους στις καφετέριες της όμορφης Αγριάς.

Γ.Λ.

Δεν σηκώνεται

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς βλέπει την παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας να ακολουθεί τροχιά διάσπασης και αντί ως επικεφαλής να δώσει λύση, όπως κάνουν οι πραγματικοί ηγέτες, παρακολουθεί με απάθεια τα πολιτικά τεκταινόμενα.
Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, έχει εκφραστεί και επισήμως από μέλη της ομάδας, που ζήτησαν την παραίτησή του, κρατώντας μάλιστα χαμηλούς τόνους.
Ο ίδιος έπιασε καρέκλα και δεν… σηκώνεται. Εντείνεται η δυσαρέσκεια. Χθες ξεκίνησαν οι ανεξαρτητοποιήσεις.
Απορούμε πραγματικά: θα λέγεται επικεφαλής μιας ομάδας την οποία θα απαρτίζει μόνος του;

Ε.Χ.

Ακούει κανείς;

Να μην μπορεί να βρεθεί ένας να δώσει μία λύση για το προνήπιο με ειδικές ανάγκες το οποίο μεταφέρει καθημερινά η μητέρα του με το ποδήλατο από το Φυτόκο στη Χιλιαδού;
Αυτό είναι το Κράτος πρόνοιας; Που κολλάει στο γράμμα του Νόμου και δεν δρομολογεί λύσεις εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες;
Το πρόβλημα δεν είναι του Βόλου. Υπάρχουν κι άλλα προνήπια στην Ελλάδα, που φοιτούν σε ειδικά νηπιαγωγεία και μένουν εκτός σχολικών λεωφορείων.
Το Υπουργείο δεν μπορεί να ρυθμίσει ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα;

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου