ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανταπόκριση

ανταπόκριση-27822

Ανταπόκριση

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει από τις τοπικές εξαγωγικές επιχειρήσεις η συμμετοχή στη διαρκή έκθεση αγαθών και υπηρεσιών του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου Κίνας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2016. Ηδη τριάντα επιχειρήσεις κατά κύριο λόγω τροφίμων έχουν επιδείξει ενδιαφέρον στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων είναι ζητούμενο εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κ.Μ.

Αναψε φωτιές

Είδαν και απόειδαν οι έμποροι να φωνάζουν για την ανάγκη που έχει ο ιδιωτικός τομέας να ενισχυθεί και να μην υπάρχει καμία ανταπόκριση και πλέον έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην υφυπουργό του νομού και τους βουλευτές και τους καλούν να αρθούν στο ύψος στο περιστάσεων! Οι έμποροι δεν αντέχουν άλλη αναδουλειά και λουκέτα μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης. Η συζήτηση για την αύξηση του ΦΠΑ ξεχείλισε την οργή και την αγανάκτησή τους.

Κ.Μ.

Μοναδικό δώρο

Στα εβδομήντα του, ο πατέρας του 29χρονου νεφροπαθούς, ξαναμπήκε στη διαδικασία να δώσει ζωή. Οχι ακριβώς όπως πριν 29 χρόνια γεννώντας το παιδί του αλλά χαρίζοντας τον έναν νεφρό του για να μπορέσει ο γιος του να ζήσει τη ζωή του, να δημιουργήσει την οικογένειά του χωρίς να είναι αναγκασμένος να υποβάλλεται κάθε 48ωρο σε αιμοκάθαρση. Μεγάλες αποφάσεις που καθορίζουν ζωές κι ευτυχώς στην περίπτωση της προχθεσινής διπλής επέμβασης, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Α.Φ.

Μέλη ΝΟΣ και εκλέκτορες

Ζωηρή κινητικότητα στην τοπική Ν.Δ. ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μαγνησίας (ΝΟΔΕ). Τα 280 μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης, έστω κι αν υπήρξε εγγραφή στον κατάλογο ατόμου που «βαφτίστηκε» περιφερειακός σύμβουλος (Αντ. Ακτιαλής) και με αυτή την πλασματική ιδιότητα έχει δυνατότητα υπογραφής – υποστήριξης αίτησης υποψηφίου, απέκτησαν, έστω μέχρι την ολοκλήρωση της συλλογής υπογραφών, αυξημένη σημαντικότητα, ενώ κάποια από τα μέλη της ΝΟΣ, είναι παράλληλα και μέλη του εκλεκτορικού σώματος των 104 μελών της Ν.Δ. που θα εκλέξουν την Κυριακή τον νέο Πρόεδρο ΝΟΔΕ. Αξίες μεγάλες.

Α.Φ.

Περιμένουν

Ακόμη περιμένουν τους πρόσφυγες, που θα έρχονταν, σακούλες με τρόφιμα στο δημαρχιακό μέγαρο Βόλου. Πρόσφυγες δεν ήρθαν και χθες, υπάλληλοι προχώρησαν σε διαλογή. Μπισκότα και κρουασάν παρέμειναν στις σακούλες, τα φρούτα όμως παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, πριν σαπίσουν.

Ε.Χ.

Αγχος

Εντεκα τα καταγεγραμμένα περιστατικά κρίσεων πανικού υποψηφίων στις περσινές πανελλήνιες. Κι αυτά είναι μόνο τα επίσημα. «Και πόσα είναι εκείνα που δεν καταγράφτηκαν επειδή τα παιδιά δεν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», σχολίασε το στέλεχος του ΚΕΣΥΠ, Σταύρος Κατσούρας, που βλέπει εφήβους να βιώνουν το άγχος της εξέτασης σε υπέρμετρο βαθμό ιδίως λόγω της οικονομικής κρίσης και του άγχους που τους μεταφέρουν οι ίδιοι οι γονείς τους.

Ε.Χ.

Θεσμοθετημένος παραλογισμός

Το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους ιδιοκτήτες ταξί, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί καθίζηση της τάξης του 60% στον τζίρο τους, να επωμιστούν το κόστος των 1.200 ευρώ για την αντικατάσταση ταμειακής μηχανής και ταξίμετρου. Πρόκειται για το ίδιο υπουργείο που αυξάνει ξανά τον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, που σχεδιάζει νέες αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων, που φέρνει στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τους αυξημένους συντελεστές, που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων έχει εγκαταστήσει τα ειδικά τερματικά μηχανήματα. Γενικά στο υπουργείο Οικονομικών δεν συμβαδίζουν σχεδόν ποτέ οι αποφάσεις που λαμβάνονται, με την κοινή λογική και την απελπιστική κατάσταση στην κοινωνία.

Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου