ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λάβρος

λάβρος-21985

Λάβρος

Ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας Στ. Φούσκης δεν μιλάει συχνά. Οταν όμως αποφασίζει να τοποθετηθεί δημόσια δεν μασάει τα λόγια του. Σχολιάζοντας στη στήλη τις πολιτικές εξελίξεις και τα όσα διαδραματίζονται ήταν λάβρος. «Για να είσαι σίγουρος -τόνισε- ότι δεν θα πέσεις έξω σε αυτά που η κυβέρνηση λέει, τότε να θεωρείς σαν δεδομένα τα εντελώς αντίθετα. Θα σκίσουμε τα μνημόνια έλεγαν, ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, και μην σας φανεί παράξενο εάν προχωρήσουν και σε 4ο και 5ο μνημόνιο. Εκαναν το δημοψήφισμα απάτη, συνεχίζουν με το έκτρωμα Κατρούγκαλου για τη «σωτηρία» δήθεν του ασφαλιστικού και του φορολογικού που κατέθεσαν στη Βουλή».

Β.Κ.

Σταθερότητα

Ικανοποιητική θα είναι η κίνηση της φετινής σεζόν και θα κλείσει με θετικό πρόσημο, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης. Ο ίδιος διατηρεί την αισιοδοξία του, αρκεί να μην επαναληφθεί ο Ιούνιος του 2015 που «πάγωσε» τον τουρισμό. «Να τελειώσει το θέμα της αξιολόγησης και να μπει η Ελλάδα σε ρυθμό σταθερότητας» λέει ο ίδιος. Ο τουρισμός και η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Γ.Υ.

Ζωντανεύει η αγορά

Ρυθμούς Πάσχα αρχίζει να παίρνει η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Ο καλός καιρός και η θετική ψυχολογική κατάσταση που δημιουργεί ενόψει και των γιορτών έχουν αρχίσει να ζωντανεύουν την εμπορική αγορά. Και μπορεί ακόμη η κίνηση να μην μεταφράζεται και σε τζίρους όμως είναι θέμα χρόνου ο καταναλωτής να ξεδιπλωθεί και να προχωρήσει στις καθιερωμένες αγορές. Τα καταστήματα είναι όλα προετοιμασμένα. Εχουν καινούργια εμπορεύματα σε ελκυστικές τιμές.

Κ.Μ.

Aπίστευτα πράγματα

Το ζήσαμε κι αυτό. Μία οικογένεια 56χρονου έχασε τον άνθρωπό της και ενώ δεν υπήρχε καν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη βοηθήσει δεν άνοιξε ρουθούνι… Οι ελλείψεις σε υλικά, καύσιμα, προσωπικό, ασθενοφόρα μάλλον αντιμετωπίζονται σαν θέμα της πολιτικής που ακολουθεί το κάθε υπουργείο και εν προκειμένω το υπουργείο Υγείας. Αν το υπουργείο Υγείας λοιπόν έχει άλλη πολιτική ή για διαφόρους λόγους δεν μπορεί, τελείωσε! Για όλα τα εγκλήματα ή μη -γιατί για εγκληματικές αμέλειες μιλάμε- ευθύνεται η οικονομική κρίση…

Κ.Μ.

Αναβάλλονται

Η μία μετά την άλλη αναβάλλονται οι υποθέσεις καταστηματαρχών εστίασης που φθάνουν στην επιτροπή ποιότητας ζωής, μετά από βεβαιώσεις παραβάσεων εις βάρος των καταστημάτων. Λόγω αποχής των δικηγόρων, οι νομικοί εκπρόσωποι των καταστηματαρχών ζητούν και παίρνουν αναβολή για επόμενη συνεδρίαση. Οι υποθέσεις συσσωρεύονται και μόλις λήξει η αποχή θα χρειαστούν μερικές ώρες μέχρι να εξεταστούν όλες οι υποθέσεις που έχουν αναβληθεί.

Ε.Χ.

Αδειάζει

Αδειάζει σιγά – σιγά ο Μόζας από πρόσφυγες. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες συλλόγων του Βόλου για τη συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες. Ισως μέχρι να φθάσουν οι βοήθειες, οι φιλοξενούμενοι στο κέντρο να έχουν ήδη φύγει…

Ε.Χ.

Καλώς έπραξε ο Πρόεδρος

Για τα αυτονόητα μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, μετά τα όσα θλιβερά έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Ολα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. «Δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες», τόνισε ο Πρόεδρος στέλνοντας σπίτι τους όσους καλλιεργούν αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων. Παρέες και ομαδάρχες, τέλος είπε ο Πρόεδρος με τον νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Δήμο Νταόπουλο να χαιρετίζει τις αποφάσεις Μητσοτάκη.

Α.Φ.

Σκονισμένοι στην Αγριά

Στα όρια της ανοχής και της υπομονής βρίσκονται κάτοικοι στην Αγριά καθώς οι αποκαταστάσεις τομών του νέου δικτύου ύδρευσης, καθυστερούν υπερβολικά, όπως αναφέρουν, με συνέπεια να ζουν καθημερινά μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης. Κάτοικοι της περιοχής στην οδό Δρακείας, Βασδέκη κ.α., έχουν παραπονεθεί στη Δημοτική Αρχή για τις καθυστερήσεις στις αποκαταστάσεις των τομών. Οι προσωρινές επιχωματώσεις, με την αυξανόμενη διέλευση οχημάτων λόγω θερινής περιόδου, υποχωρούν και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ζουν όλη τη μέρα μέσα στη σκόνη. Σκουπίζουν, καταβρέχουν τις τομές αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση και ζητούν από την ανάδοχο και το Δήμο, να γίνουν άμεσα οι αποκαταστάσεις, με τοποθέτηση νέου ασφαλτικών. Τουριστική περιοχή, σε θερινή περίοδο, με τη σκόνη σύννεφο, δεν αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για την Αγριά, πόσο μάλλον για την καθημερινότητα κατοίκων και επαγγελματιών.

Α.Φ.

Ο ΟΟΣΑ ξαναχτύπησε

Η απόφαση της συνεταιριστικής οργάνωσης Βόλου που έχει σαν ναυαρχίδα της τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, να εισέρθει στην αγορά του στραγγιστού γιαουρτιού με νέα προϊόντα, εκτός από τη λογική επιλογή μιας υγιούς επιχείρησης να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί από τον κύκλο εργασιών του συγκεκριμένου προϊόντος, αποτελεί και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε μεθοδεύσεις όπως η πρόσφατη με την αποσύνδεση του νωπού γάλακτος από την παρασκευή γιαουρτιού, βάσει προσχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης, την οποία επιβάλει η περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Αν περάσει αυτός ο σχεδιασμός, η κατάσταση στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων θα επιδεινωθεί. Το παράδειγμα της επιμήκυνσης στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, που ξεκίνησε από τις επτά ημέρες και έχει φτάσει στις 15, χωρίς μάλιστα να μειωθεί η τιμή του, είναι χαρακτηριστικό.

Γ.Λ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου