ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Mr Meteo

ο-mr-meteo-215516

Είναι το πρόσωπο πίσω από το MeteoVolos, στο οποίο ο καθένας έχει ελεύθερη πρόσβαση για να πληροφορείται τις προγνώσεις των καιρικών φαινομένων όχι μόνο στον Βόλο και στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο Meteo υπάρχουν επίσης στατιστικά στοιχεία και ιστορικό των καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την περιοχή.

Είναι ο Βολιώτης Σταύρος Ντάφης, φυσικός, μετεωρολόγος και υπεύθυνος της λειτουργίας του μετεωρολογικού σταθμού meteo, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως ερευνητής στο εργαστήριο Δυναμικής Μετεωρολογίας.

Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας ESTOFEX από το 2011 και επιχειρησιακός προγνώστης για την Ευρώπη από το 2015, υπεύθυνος αξιολόγησης αναφορών ακραίων καιρικών φαινομένων της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή βάση ακραίων καιρικών φαινομένων και επιστημονικός συνεργάτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο ίδιος έχει εργαστεί στην Εθνική Υπηρεσία Νέων Τεχνολογιών, Ενέργειας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ιταλίας στη Ρώμη.

Το 2006 μαζί με δύο φίλους του δημιούργησαν τη σελίδα Meteo, έχοντας μεράκι για τον καιρό και θέλοντας όπως αναφέρει να μοιραστούν τις γνώσεις και την όρεξή τους για την πρόγνωση του καιρού με το ευρύτερο κοινό της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου