ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εργο «πληγή»

εργο-πληγή-209307

Το φράγμα Παναγιώτικο αποτελεί μνημείο κακοτεχνίας και χαρακτηριστικό παράδειγμα του άκρους προβληματικού τρόπου, με τον οποίο γίνονται η επίβλεψη και η κατασκευή των δημόσιων έργων στη χώρα μας.

Η νέα δημοτική αρχή στο Νότιο Πήλιο παρέλαβε το πρόβλημα από τους προκατόχους της και πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση όχι μόνο σε ό,τι αφορά στο δίκτυο υδροδότησης των δεκάδων χιλιομέτρων, που διαρκώς τίθεται εκτός λειτουργίας, αλλά και σε ό,τι έχει σχέση με την ασφάλεια του φράγματος.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το έργο και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές και τη διοίκηση της Περιφέρειας να επισκεφτούν το έργο το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να δουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος.

Πάντως, από τη δική της πλευρά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη επισημαίνει ότι η επιτροπή φραγμάτων, που έλεγξε το έργο στο πρόσφατο παρελθόν, έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα θραύσης του φράγματος.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου