ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιατί αποστάσεις;

γιατί-αποστάσεις-194904

Σαφείς αποστάσεις από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και τον δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό κρατά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που παρατηρούνται στο πολύπαθο φράγμα Παναγιώτικο. Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου στην απόγνωσή του απηύθυνε κάλεσμα σε βουλευτές και Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να δουν από κοντά τα προβλήματα. Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι βουλευτές, όχι, όμως, η Περιφέρεια.

Ο Κ. Αγοραστός περιορίστηκε να δηλώσει ότι η ευθύνη ανήκει στον Δήμο και ότι το έργο δόθηκε με ταρατατζούμ και ωραίες γιορτές. Προφανώς, στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύουν οι συνήθεις δηλώσεις του περιφερειάρχη «σε συνεργασία με τον Δήμο και τον δήμαρχο» και οι αντίστοιχες για «πρωτοβουλίες που δημιουργούν ανάπτυξη και μόχλευση στις τοπικές κοινωνίες, με συνέργειες και συνεργασίες», αφήνοντας μόνους τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου και κατά συνέπεια την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Οσο για τα ταρατατζούμ και τις ωραίες γιορτές, το φράγμα Παναγιώτικο δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο έργο, που δόθηκε προς χρήση έτσι. Με ταρατατζούμ και ωραίες γιορτές…

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου