ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημιουργικότητα

δημιουργικότητα-162584

Ο Γιάννης Φόβος είναι καθηγητής μαθηματικών, και από τους εκπαιδευτικούς εκείνους που «έστησαν» με την προσφορά τους το παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στην πόλη.

Αποτελεί όμως κι ένα -από τα πολλά στον νομό Μαγνησίας- φωτεινά παραδείγματα εκπαιδευτικών που κάνουν πράξη την ιδέα του σχολείου που δημιουργεί, που βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και πρωτοπορεί.

Στον Γιάννη Φόβο ανήκε η ιδέα του επιτραπέζιου στυλ Monopoly «Ο καλός εθελοντής», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», χρηματοδοτήθηκε από το Ιδρυμα Λαμπράκη και έκτοτε τυπώνεται ξανά και ξανά για να μπει σε ολοένα και περισσότερα σχολεία της χώρας, στα οποία οι μαθητές διδάσκονται τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας μέσα από το παιχνίδι.

Για το επιτραπέζιο συνεργάστηκαν τρία παραρτήματα γυμνασίων (6ο, 7ο και Αγχιάλου) των φυλακών, και όπως με νόημα υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Φόβος, «μπορεί τα δικά μας παιδιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών να μην μπορούν να βγουν έξω από το σχολείο, δημιουργήσαμε όμως κάτι που ξεπέρασε τα κάγκελα και βγήκε προς τα έξω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου