ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλαγές

αλλαγές-107368

Αλλαγές

Σήμερα, πιθανότατα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές αντιδημαρχών και προέδρων νομικών προσώπων, οι οποίες θα εφαρμοστούν από 1η Μαρτίου. Οπως έχει καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, από το σχήμα φεύγουν σίγουρα ο Αρης Σαββάκης, καθώς θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου. Πιθανές είναι επίσης οι αλλαγές των κ.κ. Νατάσσας Μορφογιάννη, Κώστα Γανωτή και Γιώργου Σουίπα ή Δημήτη Λιβογιάννη, με τους νέους που αναλαμβάνουν καθήκοντα να είναι οι κ.κ. Δέσποινα Κότογλου, Γιώργος Πράττος, Αποστόλης Γαλάτης, Χρήστος Στεφόπουλος και Αποστόλης Μαλαματίνης. Ακούγεται μάλιστα ότι ο Γιώργος Πράττος θα αναλάβει την αντιδημαρχία Πρασίνου, ο Απ. Γαλάτης τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και η Δέσποινα Κότογλου την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ. Κοντός ψαλμός…

Αιχμές

Νέες αιχμές για ενδεχόμενη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων του 2011, άφησε χθες ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, από το βήμα εκδήλωσης για την απόδοση τιμής στον Asa Jennings, τον Αμερικανό ήρωα, χάρη στις πράξεις του οποίου σώθηκαν 300.000 Ελληνες από τα παράλια της Μικράς Ασίας στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε, ο κ. Μπέος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα στη θέση του Δημάρχου «αν δεν γίνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη». Προηγουμένως, κατά την πρόσκλησή του από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλά να ανέβει στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό, υπήρξε αντίδραση παραβρισκόμενου, ότι δεν είναι Δήμαρχος ο Αχ. Μπέος. «Στον αναιδέστατο που επιμένει, θα πω ότι Δήμαρχος της πόλης είναι αυτός που εξέλεξε ο κόσμος», απάντησε ο κ. Μπέος.

Πρωτεργάτης

Ο ΟΣΕ ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει και το πεδινό τμήμα της γραμμής του Τρένου του Πηλίου, από Βόλο μέχρι Ανω Λεχώνια. Ενα πάγιο αίτημα φορέων της τοπικής κοινωνίας που είχε πολλούς υποστηρικτές.Από τους σημαντικότερους, ο σημερινός αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Θανάσης Σταυρίδης.

Από το… πάρτυ στην ανέχεια

Κέντρο Υγείας καλεί τους ασθενείς να φέρνουν δικό τους χαρτί Α4, εάν επιθυμούν συνταγογράφηση! Το είδαμε και αυτό… Γνωρίζουμε ότι οι ελλείψεις σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας είναι πολλές. Από σημαντικά ιατρικά μηχανήματα μέχρι… γάζες. Ότι δεν θα είχαν όμως και χαρτί εκτύπωσης Α4, αυτό δε το περιμέναμε. Ετσι λοιπόν σε ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας, αναφέρεται ότι όποιος ασθενής επιθυμεί συνταγογράφηση φαρμάκων ή/και παραπεμπτικών εξετάσεων, θα πρέπει να φέρνει ο ίδιος κόλλες Α4, προκειμένου να εξυπηρετηθεί! Μάλιστα, το θέμα δεν είναι μεμονωμένο, αλλά γενικότερο σε πολλές δημόσιες δομές υγείας. Τα αναλώσιμα υλικά σε…δημόσιες υπηρεσίες είναι μια πονεμένη ιστορία, όπως στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου δεν υπήρχαν αναλώσιμα για την εκτύπωση απεικονίσεων του νέου ακτινολογικού!!!

Χωρίς προτεινόμενη εναλλακτική

Δεν τους έφταναν τα υπόλοιπα προβλήματα με την καθημερινότητα, τώρα έχουν και το θέμα των συναλλαγών. Αρκετά άτομα με αναπηρίες όρασης δεν έχουν κάρτα συναλλαγών, καθώς ορισμένες Τράπεζες αρνούνται να εγκρίνουν τα αιτήματά τους. Στο Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» έχουν γίνει τουλάχιστον δέκα καταγγελίες. Το πρόβλημα είναι φοβερό. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει εφτά μήνες από την έναρξη των capital controls, εναλλακτική λύση φαίνεται ότι δεν έχει αναζητηθεί.

Συμπληγάδες

«Υπερπροσπάθεια» χαρακτηρίζουν τη γενικότερη παρουσία των επαγγελματιών του τουρισμού στο πεδίο του επιχειρείν, ξενοδόχοι της περιοχής μας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις. Οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες στο σύνολό τους, πολλαπλασιάζονται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και των λειτουργικών δαπανών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν ηρωισμό την ενεργή παρουσία στο επιχειρηματικό πεδίο, σε πείσμα της κρίσης. Δεν έχουν άδικο, αν αναλογιστεί κανείς τις «συμπληγάδες» από τις οποίες διέρχονται καθημερινά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου