ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δικαίωμα επιλογής

δικαίωμα-επιλογής-1044256

Η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, Χρύσα Τσαγανού είναι γνωστό ότι σπουδάζει Νομική στο ΑΠΘ. Χρωστάει μόλις τρία μαθήματα, συναντά όμως ξανά εμπόδιο για να τα δώσει.

Τον Σεπτέμβριο ήταν οι πλημμύρες και αυτή την περίοδο οι καταλήψεις των φοιτητών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Και καλά εγώ, που και μεγάλη είμαι πια και το πτυχίο δεν μου χρειάζεται για να βγω στην αγορά εργασίας. Οι νέοι άνθρωποι όμως που θέλουν να τελειώσουν τις σπουδές τους για να ξεκινήσουν τη ζωή τους, οι οικογένειές τους που για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στερούνται πολλές φορές ακόμα και τα βασικά, γιατί; Γιατί; Για να μη γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, όπου όμως ήδη λειτουργούν, μέσω κολλεγίων που τα νομιμοποιούν. Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά κι αν ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια γιατί βλάπτουν ή απειλούν τα δημόσια; Ο ανταγωνισμός φέρνει βελτίωση και άμιλλα και το δικαίωμα επιλογής του κάθε πολίτη πρέπει να είναι σεβαστό. Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι!», η ανάρτηση της Χρύσας Τσαγανού που αποτελεί και τον αντίλογο στα όσα γίνονται αυτή την περίοδο στα πανεπιστήμια.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου