ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ελληνας ακροδεξιός που έβαλε (κυριολεκτικά) φωτιά στο Μπέρκλεϊ

ο-ελληνας-ακροδεξιός-που-έβαλε-κυριολ-580188

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ αναγκάστηκε τελικά χθες να ακυρώσει την ομιλία του υπεύθυνου της ακροδεξιάς ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων Breitbart News, Μάιλο Γιαννόπουλος, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και τον αποκλεισμό των χωρών του πανεπιστημίου.

Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter, καθώς οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές και πέταξαν κροτίδες, ενώ αρκετοί από τους διαδηλωτές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην προεδρία Τραμπ.

Ενας κάδος απορριμάτων έχει παραδοθεί στις φλόγες μέσα στο προαύλιο του πανεπιστημίου

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ήταν ο προηγούμενος υπεύθυνος του Breitbart News.

Οι διαδηλωτές εκτός από την αντίθεση τους για την παρουσία του ίδιου του, εκκεντρικά εριστικού, 33χρονου ελληνοαμερικανού, διαμαρτύρονταν και για την απόφαση του, δεδηλωμένα ρατσιστή και ξενοφοβικού, Γιαννόπουλου να ανακοινώσει την σύσταση μιας υποτροφίας που θα φέρει το όνομα του και θα είναι διαθέσιμη “αποκλειστικά σε λευκούς άντρες με λιγοστά προνόμια στην ζωή τους”.

Οι αιτήσεις για τις, συνολικά 50 υποτροφίες αξίας 2.000 ευρώ έκαστη, προκειμένου οι δικαιούχοι να συνεχίσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, οι οποίες διακόπηκαν λόγω ανεπάρκειας οικονομικών πόρων, θα δοθούν μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομα του Μάιλο, το Yiannopoulos Privilege Grant.

Μάλιστα, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως “το ίδρυμα δέχεται αιτήσεις από λευκούς άντρες μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017. Τα ονόματα των υποτρόφων θα ανακοινωθούν στις 31 Μαρτίου 2017”.

Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος είχε τονίσει πως σκοπός των υποτροφιών του είναι να βοηθηθούν “λευκοί άντρες, καθώς αυτοί είναι οι πραγματικά μη-προνομιούχοι στις ΗΠΑ, κι όχι οι γυναίκες, οι μαύροι ή οι πρόσφυγες και τα ΑΜΕΑ, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε οικονομικά βοηθήματα”.

Την αντίθεση τους στην υποτροφία εξέφρασαν και πολλοί καθηγητές από το Μπέρκλεϊ: “παρόμοιες δράσεις με στόχο αποκλειστικά λευκούς άντρες δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επιδιορθωτικές κοινωνικές κινήσεις. Το μόνο που καταφέρνει [ο Γιαννόπουλος] είναι να διακωμωδεί την κοινωνική σημασία της ενσωμάτωσης και να αυξάνει τις κοινωνικές εντάσεις”, επεσήμανε ο καθηγητής Δικαίου Ιαν Χέινι Λόπεζ.

“Η υποτροφία απηχεί απόψεις περί λευκής υπεροχής. Πρέπει όλους μας να μας απασχολήσει βαθύτατα η σύνδεση του Γιαννόπουλος με τον Στιβ Μπάνον και τον Λευκό Οίκο”, καταλήγει με νόημα ο καθηγητής του πανεπιστημίου Πρίνστον, Εντι Γκλοντ.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου