ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σήμανση οδού στα ελληνικά στη Νέα Υόρκη

σήμανση-οδού-στα-ελληνικά-στη-νέα-υόρκ-41535

Ο δρόμος έξω από την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα ονομάστηκε «Εθνικός Κήρυξ – National Herald Way»

Η παγκόσμια πρωτεύουσα, κατά πολλούς, Νέα Υόρκη, όπου πάρα πολλοί ομογενείς ζουν και διαπρέπουν για δεκαετίες, απέκτησε σήμανση δρόμου της στα ελληνικά. Πρόκειται για την οδό «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».

Τα αποκαλυπτήρια της σήμανσης, στον πυλώνα της οδού Con Edison στη συμβολή της 30ής Οδού και της 37ης Λεωφόρου στην Αστόρια -έξω από τα γραφεία της ημερήσιας ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ»- έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με αφορμή και την 101η επέτειο από την ίδρυση του «ΕΚ». Το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου 1915.

Η σχετική απόφαση της ονοματοδοσίας ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης και επικυρώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης, Bill de Blasio στα τέλη Φεβρουαρίου.

Εγκρίθηκε, για πρώτη φορά η εγγραφή του ονόματος της οδού στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στο Κουίνς. Επίσης είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον τις δύο τελευταίες δεκαετίες, που ένας δρόμος της Νέας Υόρκης φέρει το όνομα ενός ιδρύματος του Ελληνισμού, όπως ο «Εθνικός Κήρυκας», ο οποίος πέρυσι γιόρτασε τα 100 χρόνια ανελλιπούς κυκλοφορίας.

Ιστορική στιγμή

Το επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τον αρχηγό της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ν.Υ., κ. Jimmy Van Brammer για την ονομασία της οδού ανέφερε: «Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελληνοαμερικανική και Κυπριακή – Αμερικανική Κοινότητα στην πόλη μας, καθώς επίσημα αλλάζουμε την ονομασία της 30ης οδού ανάμεσα στην 37η και 38η λεωφόρο στην Αστόρια, σε Εθνικός Κήρυξ – National Herald Way. Είμαι υπερήφανος που εισηγήθηκα αυτή τη σπουδαία τιμητική διάκριση τιμώντας την προσφορά του Εθνικού Κήρυκα στη γειτονιά του σπιτιού μου, στην Αστόρια και κάνοντας το Εθνικός Κήρυξ – National Herald Way, την πρώτη οδό στο Κουίνς με ελληνικά γράμματα. Επί έναν αιώνα ο Εθνικός Κήρυξ είναι ο φάρος της προοδευτικής δημοσιογραφίας, βοηθώντας οικογένειες στην κοινότητά μας που έχουν ανάγκη και συμβάλλοντας στα κοινωνικά και πολιτιστικά επιτεύγματα τα οποία καθιστούν την Αστόρια μία από τις καλύτερες συνοικίες και γειτονιές στην πόλη μας».

Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης είπε ότι «κατά τα περασμένα εκατό χρόνια ο Εθνικός Κήρυξ είναι ένα αφοσιωμένο μέσο ενημέρωσης στην ελληνική γλώσσα για τους Ελληνοαμερικανούς σε ολόκληρη τη χώρα. Η κάλυψη σε βάθος αμφότερων των εγχώριων θεμάτων, καθώς επίσης εξωτερικής πολιτικής αλλά και ειδήσεων που αφορούν και σχετίζονται με την Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος θεσμός στην κοινότητά μας. Είμαστε υπερήφανοι που τιμούμε την αφοσίωση του Εθνικού Κήρυκα στην κοινότητά μας με αυτή την ονοματοδοσία της οδού και ευχαριστώ το δημοτικό σύμβουλο Van Bramer για τη δυναμική του ηγεσία».

Ο κ. Αντώνης Η. Διαματέρης, εκδότης – διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα» δήλωσε: «Είμαι βαθιά ικανοποιημένος που η πόλη της Νέας Υόρκης, μέσω του γραφείο του αρχηγού της πλειοψηφίας Van Brammer, αποφάσισε να αναγνωρίσει τη σημαντική συμβολή του Εθνικού Κήρυκα στην κοινότητά μας και στην κοινωνία γενικότερα κατά τα περασμένα 100 χρόνια. Επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου στον αρχηγό της πλειοψηφίας Van Brammer και στο δήμαρχο Bill de Blasio για την τιμή».

Από την τελετή της μετανομασίας της Οδού «Εθνικός Κήρυξ - Herald Way»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου