ΔΙΕΘΝΗ

Ενοχος ο Φρέντι Μπελέρης, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης

ενοχος-ο-φρέντι-μπελέρης-καταδικάστη-1051911

Δύο χρόνια φυλάκισης επέβαλε η αλβανική δικαιοσύνη στον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη για ενεργή διαφθορά στις τοπικές εκλογές.

Ο Φρέντι Μπελέρης που είναι για μήνες φυλακισμένος έκανε έκκληση να «πουν όχι στον αρρωστημένο εθνικισμό» οι δικαστικές αρχές κατά την απολογία του.

«Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όταν θεωρείται ότι η δικαιοσύνη έχει παγιωθεί μετά από τουλάχιστον 30 χρόνια, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία, όταν η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει το θάρρος να αποδώσει δικαιοσύνη», είπε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε: «Επίσης, και το αίτημα της εισαγγελίας για φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών δεν έχει καμία νομική λογική. Αυτή η ποινή δεν έχει ζητηθεί για κανέναν κατηγορούμενο με την ίδια κατηγορία. Όλες οι αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου για αυτήν την κατηγορία είναι ένα έτος με αναστολή. Δύο δήμαρχοι με την ίδια κατηγορία, όχι μόνο δεν βρίσκονται στη φυλακή όπως εγώ, αλλά παραμένουν στην θέση τους, εξασκώντας τα καθήκοντά τους.

Όπως είναι φυσικό, προκύπτει το ερώτημα: Γιατί βρίσκομαι αντιμέτωπος με αυτή τη διάκριση;».

Ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε ότι η φυλάκισή του σκοπό έχει να γίνουν νέες εκλογές στη Χιμάρα και όχι την απόδοση Δικαιοσύνης…

«Το αίτημα της εισαγγελίας δεν έχει καμία πρόθεση να αποδώσει δικαιοσύνη. Ο μόνος σκοπός της είναι να με καταδικάσει σε φυλάκιση για όσο χρόνο χρειάζεται ο Πρωθυπουργός για να «διεξάγει» νέες εκλογές στη Χιμάρα. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ακόμα και σε αυτόν τον στόχο θα αποτύχουν γιατί όσες φορές και να γίνουν εκλογές στη Χιμάρα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Οι κωφοί άκουσαν και οι τυφλοί είδαν, τους πολίτες της Χιμάρας δεν μπορούν να τους ξεγελάσουν όπως ιστορικά κανείς δεν μπόρεσε να του ξεγελάσει».

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επιβλήθηκε στον Παντελή Κοκαβέση…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου