ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του Μπελέρη παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία

ο-βασικός-μάρτυρας-κατηγορίας-κατά-το-1012670

Στην καταγγελία ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του παραδέχθηκε πως χρηματίστηκε από την αστυνομία της Αλβανίας προχώρησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης, μιλώντας στο Open.

«Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται», λέει αρχικά ο Φρέντη Μπελέρης από τις φυλακές που κρατείται.

«Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό στοιχείο που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε κι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία», ανέφερε στη συνέχεια ο Φρέντη Μπελέρης.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο, που παρουσιάζει το himara.gr, ακούγεται ο δικηγόρος να ρωτά τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας αν έλαβε αμοιβή και εκείνος να απαντά καταφατικά. «Ναι, έλαβα μια ανταμοιβή γι’ αυτή τη δουλειά από την κρατική αστυνομία» παραδέχεται.

Για το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών

Ο Φρέντη Μπελέρης σχολίασε και το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών.

«Ήταν άλλη μια παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από τη δικονομία. Του κάνανε αυτή τη χάρη. Επικαλέστηκε ψέματα, ότι απειλείται η ζωή του. Του έκανε τη χάρη η εισαγγελία, ώστε να μη δεχθεί την πίεση από τον κόσμο, να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών», είπε.

Για την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο αίτημά του για χορήγηση ειδικής άδειας για να ορκιστεί, είπε: «Η τάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο μιλάμε, παρά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

Παράλληλα, έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τον λαό της Χειμάρρας που τον εξέλεξε δήμαρχο. «Είναι άλλη μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μαζί. Τους ζητώ να κάνουν υπομονή. Πάντα το δίκαιο κερδίζει!», είπε.

Το ζήτημα της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση προόδου για την Αλβανία, υπογραμμίζοντας ότι η προφυλάκισή του «εγείρει σοβαρές ανησυχίες» και έχει προκαλέσει διμερείς εντάσεις με την Ελλάδα.

Τι είπε ο αδελφός του για το ίδιο θέμα

Για τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος του Φρέντη Μπελέρη μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο αδελφός του, Λεονάρντο.

«Ήταν ένας συνεργάτης αστυνομίας τον οποίο επιστράτευσε για να στήσουν από κοινού τη σκευωρία από την αρχή και το παράδοξο είναι ότι παραδέχτηκε πως υπήρχε αμοιβή από την αλβανική αστυνομία για την πράξη του αυτή», είπε ο αδελφός του Φρέντη Μπελέρη.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου