ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντέρμπι «γοήτρου» και «αποδείξεων»

ντέρμπι-γοήτρου-και-αποδείξεων-97712

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα ντέρμπι γοήτρου και αποδείξεων γίνεται σήμερα στις 3 μ.μ. (Astra tv – spor fm 89,5) στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης, με τον πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλος να υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου για την 22η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής.

Στο σημερινό ματς ο Ολυμπιακός Β. θέλει βαθμούς και θα παίξει και για το γόητρο, ενώ ο Volos NFC, ήδη πρωταθλητής στον όμιλο, θέλει το αήττητο της έδρας και να αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται από την αρχή στην κορυφή έτοιμος να αλλάξει κατηγορία.

Από δυο απουσίες

Από δυο απουσίες θα έχουν στο σημερινό ματς στη Νεάπολη (3 μ.μ.) η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος και ο Ολυμπιακός Β. Χωρίς τους Δεμηρτζόγλου και Ντόση που αντιμετώπιζαν όλη την εβδομάδα μικροτραυματισμούς και αποκλείστηκαν από την αποστολή θα αγωνιστεί ο Volos NFC, που είναι σίγουρα πιο πλήρης από την περασμένη Κυριακή, όπου ο Χουάν Φεράντο θέλησε να ξεκουράσει και να προστατεύει κάποιους από τους βασικούς παίκτες. Έτσι θα επανέλθουν στην 11άδα οι Πίτου Γκαρσία, Καμπαγέρο, Μάντζης, Μπουργάνης και Πέντα.

Τη σημερινή αποστολή του Volos NFC αποτελούν οι εξής: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ζέρης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Πίτου Γκαρσία, Καμπαγιέρο, Πέντα, Σαλαμούρας, Ηλιόπουλος, Μάντζης, Πιαστόπουλος, Μελισσόπουλος, Διμηνάς, Τζελίδης, Κολλάς, Καλαμίδας, Μούτσα και Μηλιώτης.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Volos NFC ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι θα μπορούν να εισέρχονται ΜΟΝΟ με την επίδειξη ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ από τη θύρα 2 (οδός Υδρας), ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά θα εισέρχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Δυο είναι σήμερα τα αγωνιστικά προβλήματα και για τον Ολυμπιακό, καθώς τιμωρημένος είναι ο Σάκης Σάββας, ο οποίος εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της ποινής του, ενώ και ο Κλεβί Κόλα, παρά τη χθεσινή δικαίωση θα είναι για ένα ακόμη παιχνίδι εκτός αποστολής μέχρι να υπάρξει τελεσιδικία. Το ευχάριστο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι ότι βρίσκονται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας οι Καμπλιώνης, Λούγκος και Σέτος. Χθες μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης ο προπονητής Λάκης Μπακάλης έκανε γνωστή την αποστολή για τον αγώνα με τον Ν.Π.Σ. Συγκεκριμένα την αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου απαρτίζουν οι εξής: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Κόκας Δ., Νόνης, Τόσκας, Λούγκος, Ρόκας, Διβανές, Ευθυμιάδης, Καμπλιώνης, Χρήστου, Μέμμος, Σέττος, Καλφούντζος, Αγγελής, Παπαϊωάννου, Πατσής, Ζάχος, Μπέικος και Κούτσικος.

Με 23 βαθμούς διαφορά

Με τη μεταξύ τους διαφορά στους 23 βαθμούς συναντώνται σήμερα ο ΝΠΣ Βόλος με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ πολύ μεγαλύτερη είναι η διαφορά τους (38) στα γκολ που έχουν πετύχει. Ο ΝΠΣ Βόλος έχει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ είναι και η μόνη ομάδα στον όμιλο που δεν έχει ήττα στην έδρα της (έχει μια απώλεια με ισοπαλία 1-1 με τη Νίκη, από την οποία έχει και τη μοναδική ήττα σε όλο το πρωτάθλημα – έχει συνολικά 17 νίκες 2 ισοπαλίες μια ήττα και 53 βαθμούς).

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει σε ντέρμπι με ΝΠΣ, ΓΣΑ και Νίκη, έχει κερδίσει δυο φορές τον Ρήγα και παρουσιάζεται καλύτερος στο β΄ γύρο, όπου με την ενίσχυση κατάφερε να φτιάξει ένα αήττητο σερί 6 αγώνων, που «χάλασε» όμως στη Θήβα και η ομάδα δεν επανήλθε στις νίκες, χάνοντας και την περασμένη Κυριακή στο κλασικό βολιώτικο ντέρμπι.

Η βαθμολογική συγκομιδή δεν εξασφαλίζει ακόμη την οριστική παραμονή του Ολυμπιακού, που σήμερα εκτός από το γόητρο θέλει κάτι θετικό από πλευράς αποτελέσματος, ενώ ο ΝΠΣ Βόλος έχει πλέον στόχο να τερματίσει αήττητος στον β΄ γύρο.

Ο ΝΠΣ Βόλος μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στην επόμενη αγωνιστική (11/3) κάνει το ρεπό του, στην 24η (17/3) υποδέχεται τον Γ.Σ. Αλμυρού, στις 24/3 παίζει στο Καρπενήσι με το Βελούχι και τελειώνει τη Γ΄ Εθνική 1/4 στην Οιχαλία Τρικάλων με τον Διγενή Νεοχωρίου… ενώ στη συνέχεια θα δώσει 6 διπλούς αγώνες με τους πρωταθλητές 1ου, 2ου και 3ου ομίλου για την άνοδο στη Football League.

Για τον Ολυμπιακό Bόλου που είναι στους 30 βαθμούς, μετά το σημερινό ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλος, ακολουθούν δυο ματς έδρας με Αμβρυσσέα Διστόμου και Οπούντιο Μαρτίνου. Στην 25η αγωνιστική (24/3) ο Ολυμπιακός θα κάνει το ρεπό του και στην τελευταία αγωνιστική (1/4) θα υποδεχτεί τον Γ.Σ. Αλμυρού…

Η σημερινή συνάντηση είναι η 3η μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε στον α΄ γύρο στο Πανθεσσαλικό 0-2 (3΄ Ηλιόπουλος, 72΄πεν. Πίτου Γκαρσία), ενώ ήταν νικητής και στο κύπελλο ΕΠΣΘ στη Νεάπολη με 4-0 (9΄ Πέντα, 39΄, 50΄ Δεμηρτζόγλου, 68’ Μάντζης).

Με 30 βαθμούς

Με 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες στο γήπεδο (30 βαθμούς) θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός, καθώς χθες η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την ένσταση του Ρήγα Φεραίου για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Κλέβι Κόλα στον αγώνα των δύο ομάδων στις 28/1/2018 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής .

Ετσι η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Β. εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για το σκεπτικό της απόφασης της Π.Ε. της ΕΠΟ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει προς όλο τον φίλαθλο κόσμο, ότι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ την ομάδα μας στην υπόθεση της ένστασης, που κατέθεσε ο Ρήγας Φεραίος κατά του κύρους του μεταξύ τους αγώνα, για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου Κλεβί Κόλα.

Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκε επισήμως και εγγράφως ο Σύλλογός μας, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, έκρινε την ένσταση του Ρήγα Φεραίου ως ΑΒΑΣΙΜΗ, καθώς σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας μας, ο ποδοσφαιριστής Κλεβί Κόλα είχε καταστήσει σαφές προς τη διοργανώτρια αρχή ότι δεν θα έκανε χρήση της άδειας προπονητή και είχε επιλέξει την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή σε μόνιμη βάση. Επιπλέον, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε εγγράφως την απόφασή του αυτή, καταθέτοντας παράλληλα και την ταυτότητά του -προπονητική- στην ΕΠΟ.

Κατόπιν αυτών, απορρίφθηκε η ένσταση του Ρήγα Φεραίου και διατάχθηκε η κατάπτωση του παραβόλου υπέρ της ΕΠΟ.

Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ευχαριστεί τους αγνούς φιλάθλους της ομάδας, για τη συμπαράστασή τους όλο αυτό το διάστημα της δικαστική περιπέτειας και υπόσχεται ότι θα κρατήσει ψηλά την ιστορία του Συλλόγου μας, αγωνιζόμενη ενάντια σε όσους θέλουν να τη βλάψουν.Ας μην ξεχνούν κάποιοι, ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην πόλη! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ».

Επίσης η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 «εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τους έγκριτους νομικούς κ. Αργύρη Λίβα και κ. Παναγιώτη Μπιλίρη, οι οποίοι ήταν και αυτοί, που εκπροσώπησαν τον Σύλλογό μας στην εκδίκαση της ένστασης του Ρήγα Φεραίου στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Παράλληλα, ευχαριστεί και όλο το νομικό επιτελείο του Συλλόγου, που στήριξε με τις γνώσεις του το δίκαιο επιχείρημά μας, που οδήγησε στη θετική έκβαση της υπόθεσής μας».

Ο Καρατέρπος «σφυρίζει»

Την σημερινή αναμέτρηση του ΝΠΣ Βόλος με τον Ολυμπιακό Βόλου, η οποία θα διεξαχθεί στις 15.00 στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης θα διευθύνει ο Δημήτρης Καρατέρπος από την ΕΠΣ Κοζάνης, με βοηθούς τους Θεόδωρο Τζιουβάρα και Χρήστο Τζιαμπάση, επίσης από την ίδια Ένωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου