ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ασταμάτητος ο ΝΠΣ Βόλος, υποχρέωσε σε νέα ήττα τον Ολυμπιακό Βόλου

ασταμάτητος-ο-νπσ-βόλος-υποχρέωσε-σε-ν-95843

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συνέχεια στις εντός έδρας νίκες έδωσε ο μαθηματικά πρωταθλητής από την προηγούμενη αγωνιστική μετά το διπλό επί του Αμβρυσσέα στο Δίστομο ΝΠΣ Βόλος, επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου, για την 22η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο της Νεάπολης και για τρίτη φορά την εφετινή σεζόν, μετά το ματς του α’ γύρου αλλά και το Κύπελλο ΕΠΣΘ.

Αυτή ήταν η 10η εφετινή εντός έδρας νίκη για τον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο σε 11 συνολικά αγώνες με την Νίκη Βόλου να παραμένει η μοναδική ομάδα, που δεν έχει ηττηθεί στην Νεάπολη και ενώ απομένει ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι για τους «πρωταθλητές» με τον ΓΣ Αλμυρού.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 24’ με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής ο Μάντζης με τον Ολυμπιακό Βόλου να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο κυρίως εικοσάλεπτο της αναμέτρησης να έχει καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ.

Πώς έπαιξαν

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» Χουάν Φεράντο παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Ο Μούτσα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας κάλυπταν οι Ντεντάκης και Ζέρης αντίστοιχα με τους Δημόπουλο και Γκαλίτσιο να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο χώρο του κέντρου κινούνταν οι Πιαστόπουλος, Πίτου Γκαρτσία και Καμπαγιέρο, με τους Πέντα και Ηλιόπουλο να αγωνίζονται στο αριστερό και δεξί αντίστοιχα άκρο της επίθεσης με τον Μάντζη σε ρόλο κεντρικού επιθετικού.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα του με το σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καραγκιολίδης με την άμυνα να απαρτίζουν από τα δεξιά προς αριστερά οι Τόσκας, Νόνης, Παπαϊωάννου, Γελαδάρης. Στα αμυντικά χαφ αγωνίζονταν οι Ρόκας και Λούγκος με τους Διβανέ και Μέμμο να καλύπτουν το δεξί και αριστερό άκρο της επίθεσης. Σε ρόλο επιτελικού χαφ κινούνταν ο Ευθυμιάδης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμπλιώνη.

Ο αγώνας

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν μόλις στο 3’ έπειτα από σέντρα του Μέμμου, ο Καμπλιώνης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μούτσα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, όταν ύστερα από ατομική ενέργεια και σουτ του Καμπλιώνη, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 21’, τρίτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Λούγκο να γεμίζει από τα δεξιά, τον Μέμμο να πιάνει την προβολή και την μπάλα να περνά λίγο εκτός της εστίας του Μούτσα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά ο ΝΠΣ Βόλος ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 24’ πήρε προβάδισμα στο σκορ χάρις σε εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής του Μάντζη, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καραγκιολίδη, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστίας του, για να πετύχει ένα από τα ομορφότερα τέρματα του φετινού πρωταθλήματος.

Μετά το υπέρ 1-0 ο ΝΠΣ Βολος αύξησε την πίεση του, ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα στο οποίο και βρέθηκε πολύ κοντά σε δύο περιπτώσεις και συγκεκριμένα στο 27’ με τον Μάντζη να περνά κάθετα από τα αριστερά στον Ζέρη, ο οποίος έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ με τον Καραγκιολίδη να αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Ακολούθως και στο 41’ ο ιδιαίτερα δραστήριος Μάντζης πέρασε τους Παπαϊωάννου και Ρόκα και βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Καραγκιολίδη, αλλά δεν τελείωσε όπως θα ήθελε την φάση με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ ο Καμπαγιέρο έκανε την προωθημένη στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Καραγκιολίδη να κάνει άστοχη έξοδο και να δίνει την ευκαιρία στον Ηλιόπουλο να τελειώσει την φάση με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Στο 50’ μετά από φάση διαρκείας ο αμαρκάριστος από τα δεξιά Ηλιόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Καραγκιολίδη να διώχνει με τις γροθιές και την μπάλα να καταλήγει στον Πιαστόπουλο, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Παπαϊωάννου με τον κίνδυνο να αποσοβείται για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη τελική του στο δεύτερο μέρος με τον Νόνη να βρίσκει με τον κεφάλι τον νεοεισελθόντα Σέττο, ο οποίος έπιασε γυριστό σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μούτσα.

Στο 67’ σημειώθηκε η τελευταία καλή ευκαιρία για τον Νέο Ποδοσφαρικό Σύλλογο με τον Ντεντάκη να σεντράρει και τον Ηλιόπουλο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Καραγκιολίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ στην… επέμβαση του αγώνα.

ΝΠΣ-ΒΟΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-0

Σκόρερ: (24’ Μάντζης)

Διαιτητής: Καρατέρπος (Κοζάνης)

Βοηθοί: Τζιουβάρας, Τζιαμπάσης (Κοζάνης)

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Φεράντο): Μούτσα, Ντεντάκης, Ζέρης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Πιαστόπουλος (60’ Μηλιώτης), Πέντα (87’ Σαλαμούρας), Καμπαγιέρο, Μάντζης, Γκαρσία, Ηλιόπουλος (87’ Τζελίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Παπαϊωάννου, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας, Μέμμος, Λούγκος (85’ Δ. Κόκκας), Διβανές (75’ Χρήστου), Ευθυμιάδης (45’ Σέττος), Καμπλιώνης.

Μπακάλης: «Συνδυασμός αποτελεσμάτων για παραμονή»

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Λάκης Μπακάλης εμφανίστηκε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, δηλώνοντας παράλληλα ότι η εξασφάλιση της παραμονής της ομάδας δεν θα κριθεί μόνο από τα αποτελέσματα της ομάδας του αλλά και από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αναμετρήσεων του 4ου ομίλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού: «Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν αρκετά καλοί. Ιδιαίτερα, στις αρχές του παιχνιδιού ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Ελέγχαμε το παιχνίδι και είχαμε και δύο-τρεις καλές φάσεις για να ανοίξουμε το σκορ, ιδιαίτερα, στη φάση που βγαίναμε τρεις με έναν και μας έγινε φάουλ. Δεχθήκαμε ένα καταπληκτικό γκολ, που χρειάζεται ικανότητα και τύχη και το οποίο ξεκλείδωσε το παιχνίδι για την αντίπαλη ομάδα, διότι μέχρι τότε δεν μας είχε δημιουργήσει προβλήματα. Μετά τη φάση του γκολ, πιεστήκαμε και δεν ήμασταν καλοί για το επόμενο 15λεπτο, ενώ φτιάχτηκε και η ψυχολογία του αντιπάλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκινήσαμε επίσης καλά, προσπαθήσαμε και είχαμε μια αρκετά καλή παρουσία. Στο τέλος ρισκάραμε και προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, επειδή έκαναν μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι εκτός έδρας. Τώρα, έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας και ελπίζω με αυτή τη διάθεση και την εικόνα της ομάδας ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και καλή συνέχεια στα μπαράζ ανόδου. Εύχομαι τα καλύτερα και στον αντίπαλο προπονητή».

Για τα στοιχεία που έδειξε η ομάδα του: «Ήμασταν αρκετά καλοί τακτικά. Τα διαστήματα, που δεν ήμασταν καλοί, ήταν πολύ μικρά. Είχαμε καλή αγωνιστική εικόνα, ήμασταν πειθαρχημένοι και βγάλαμε πάθος».

Για τη μάχη της παραμονής: «Η παραμονή θα κριθεί κι από τον συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων. Εύχομαι να είναι καλά τα πράγματα για εμάς. Είχαμε πολύ μεγάλη πίεση από τα κακά αποτελέσματα που φέραμε και από τις άσχημες εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε. Τα πήγαμε καλά σε αρκετά παιχνίδια. Όμως, στα δύσκολα παιχνίδια δεν παρουσιαστήκαμε, όπως θα έπρεπε. Χαλάσαμε την εικόνα μας στη Θήβα. Η Θήβα είναι ένας σταθμός, που μας αποσυντόνισε σαν ομάδα. Χάσαμε την ηρεμία μας και δημιουργήθηκαν προβλήματα».

Φεράντο: «Να δοκιμάσουμε συστήματα και φιλοσοφίες»

Από την μεριά των γηπεδούχων Χουάν Φεράντο μέσω των δηλώσεών του έκανε σαφές ότι αυτό που προέχει πλέον για την ομάδα του είναι η καλύτερη δυνατή αγωνιστική προετοιμασία ενόψει των επικείμενων μπαράζ ανόδου στην Β’ Εθνική μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μόνο ένα σουτ. Επίσης, είχαμε και δέκα κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε έξι κόρνερ υπέρ μας και μία ευκαιρία από τους Ηλιόπουλο, Πιαστόπουλο και Μάντζη. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αλλάξαμε αρκετά συστήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έχουμε και τα παιχνίδια μπαράζ, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς. Σκεφτόμαστε το μέλλον, γιατί είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του ΝΠΣ Βόλος. Αυτά τα στατιστικά που ανέφερα, δείχνουν και την καθαρή εικόνα του παιχνιδιού».

Για την προετοιμασία της ομάδας του ενόψει των αγώνων μπαράζ σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή έχω είκοσι πέντε ποδοσφαιριστές στην ομάδα μου και είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ελέγξω αυτούς τους παίκτες. Όμως, το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς αυτή τη στιγμή, είναι να δοκιμάσουμε πολλά συστήματα και διαφορετικές φιλοσοφίες σε επίθεση και σε άμυνα, διότι τα παιχνίδια των μπαράζ, είναι διαφορετικά από αυτά του πρωταθλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου