ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γύρισε σελίδα, θέλοντας σερί νικών!

γύρισε-σελίδα-θέλοντας-σερί-νικών-92978

Να καταφέρει να κάνει ένα θετικό σερί νικών θέλει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, που προχθές έχασε άλλο ένα – το έβδομο φέτος – παιχνίδι στη Νεάπολη, αλλά ήδη γύρισε σελίδα, κοιτώντας τα επόμενα ματς και πρώτα απ’ όλα αυτό της Κυριακής στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας προχθές Τετάρτη ένα από τα τρία ματς που «χρωστά», δεν κέρδισε κάτι, έχοντας απέναντί του την πρωτοπόρο και ουσιαστική στο παιχνίδι της Βέροια, ενώ είδε τον Απόλλωνα Πόντου να προσθέτει έναν βαθμό (22 βαθμοί σε 22 ματς) και χθες τα Τρίκαλα να χάνουν από τον ΠΑΟΚ Β’ και να μένουν με 23 παιχνίδια στους 20 βαθμούς (όσους έχει και ο Πανσερραϊκός σε 22 αγώνες).

Ο Ολυμπιακός με 19 βαθμούς σε 21 αγώνες πλέον κοιτάζει τη συνέχεια και θέλει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών από την Κυριακή 20/3, όταν θα παίξει στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό, που είναι 5 βαθμούς ψηλότερα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά θα υποδεχτεί (27/3) την Καβάλα που είναι στο -3 και την Τετάρτη 30/3 θα αγωνιστεί στην Αριδαία με τον Αλμωπό, σ’ ένα ματς που έχει δηλωθεί να λείψει ο Φιλίποβιτς.

Στο ματς στην Ηγουμενίτσα θα επιστρέψουν οι Στάμου, Ξύδας και Παπακώστας, που έλειψαν προχθές, ενώ οι ερυθρόλευκοι είδαν χθες να ορίζεται και το εκτός έδρας εξ αναβολής ματς (από την 21η αγωνιστική) με τον Απόλλωνα Πόντου για τις 23 Μαρτίου, που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολο το πρόγραμμά τους.

Πάντως η βολιώτικη ομάδα με τις περισσότερες (25 β.) απώλειες έδρας βλέπει πως γυρνώντας άμεσα σελίδα, κρατώντας τα θετικά και με διορθωτικές κινήσεις μπορεί να κάνει από την Κυριακή και εκτός έδρας μια νέα αρχή με θετικά αποτελέσματα!

Είναι ένας «τελικός»

Μετά τον αγώνα με τη Βέροια και ο προπονητής του Ολυμπιακού Τιμόθεος Καβακάς, στάθηκε περισσότερο στη συνέχει, τονίζοντας πως η βολιώτικη ομάδα «έδειξε ότι αρχίζει και αλλάζει προς το καλύτερο και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Η διαφορά ήταν ότι η Βέροια έκανε τρεις ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ, εμείς κάναμε δύο ευκαιρίες και δεν βάλαμε κανένα γκολ. Χάσαμε ένα παιχνίδι, προχωράμε στο επόμενο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Εμείς έτσι κι αλλιώς όλα τα παιχνίδια τα κοιτάμε με το ίδιο μάτι και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχωρίζουμε κανένα. Θα πάμε την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα για το ματς με τον Θεσπρωτό, που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, για να το κερδίσουμε».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε πως το επόμενο ματς με τον Θεσπρωτό είναι «τελικός» και για τις δύο ομάδες και παιχνίδι έξι πόντων.

Δεν «κολλάει» δεύτερη νίκη

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει από την αρχή του πρωταθλήματος να χαρεί δύο συνεχόμενες φορές, καθώς εκτός από τις δυο σερί ισοπαλίες στις Σέρρες και στη Νεάπολη με Ηρακλή τον περασμένο Νοέμβριο δεν μπόρεσε να «κολλήσει» ποτέ δεύτερη νίκη, έχοντας συνολικά πέντε.

Μετά την πρώτη νίκη (3-2) επί του Απόλλωνα Πόντου γνώρισε ήττα 4-0 στην Καρδίτσα, μετά το 0-5 στην Καβάλα είχε ισοπαλία 1-1 στη Νεάπολη με τον Αλμωπό, ενώ όταν κέρδισε στα Τρίκαλα 1-2, είχε ήττα με το ίδιο σκορ στο Βόλο από τον Πανσερραϊκό.

Τώρα μέσα στον Μάρτιο πάλι δεν μπόρεσε να κάνει 2η συνεχόμενη νίκη και μάλιστα έδρας, καθώς μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ Β’ έχασε 0-1 από την Αναγέννηση Καρδίτσας και μετά τη νίκη 1-0 του περασμένου Σαββάτου επί της Ξάνθης ήρθε η ήττα (0-2) προχθές Τετάρτη από τη Βέροια.

Μια νίκη σε 12 ματς

Ο Θεσπρωτός μέσα στο 2022 κι ενώ αρχικά είχε κερδίσει (2-1) τον ΟΣΦΠ Β’ στις 12 του Γενάρη, έκτοτε είχε μόλις μία νίκη σε 12 παιχνίδια, όταν (16/2) έφυγε νικητής από την Κατερίνη (0-3 τον Πιερικό).

Στο διάστημα αυτό στην Ηγουμενίτσα έχασε από Ηρακλή (1-5), Απόλλωνα Πόντου (1-2) και Αλμωπό (0-3), είχε λευκές ισοπαλίες (0-0) με Λάρισα, Ξάνθη και Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ εκτός έδρας πήρε βαθμό σε Σέρρες (2-2) και Καβάλα (1-1) και γνώρισε ήττες σε Βέροια (2-1), Φιλιππούπολη από τον Απόλλωνα Λάρισας (2-1) και την περασμένη Κυριακή στη Νεάπολη με 3-1 από τη Νίκη.

Έτσι ο Θεσπρωτός με συνολικά 6 νίκες , 6 ισοπαλίες και 10 ήττες είναι στους 24 βαθμούς (+5 από τον Ολυμπιακό), ενώ στην Ηγουμενίτσα «μετρά» 17 χαμένους βαθμούς!

Πρώτη νίκη

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει την πρώτη νίκη σε επίπεδο Β’ Κατηγορίας επί του Θεσπρωτού, τον οποίο έχει κερδίσει μεν 3 φορές, αλλά μια φορά ήταν πέρσι στη Football League και δύο φορές στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός στη Γ’ Εθνική το 2017 κέρδισε στον Βόλο 3-0 με τρία γκολ του Φλίγκου, έχοντας πάλι στον πάγκο του τον Τίμο Καβακά, ενώ την ίδια περίοδο επιβλήθηκε με 1-2 και στην Ηγουμενίτσα.

Να εκμεταλλευτεί και τα

υπόλοιπα αποτελέσματα

Ο Ολυμπιακός θέλει στην κυριακάτικη αγωνιστική τη νίκη, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να προσπεράσει κάποιους αντίπαλους του και ίσως να περάσει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Άλλωστε την Κυριακή υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματά τους. Ενώ η Καβάλα φιλοξενεί τη Νίκη Βόλου και ο Πανσερραϊκός θα παίξει στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή, μεταξύ τους παίζουν Απόλλων Πόντου-Απόλλων Λάρισας και Πιερικός-Τρίκαλα.

Εύκολο έργο για ΠΑΟΚ

Εύκολο έργο είχε χθες Πέμπτη ο ΠΑΟΚ Β’ απέναντι στα Τρίκαλα, κερδίζοντας με 3-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του 1ου (Βορείου) ομίλου της Σούπερ Λίγκας 2.

Οι «ασπρόμαυροι» με 32 βαθμούς βρίσκονται στην 7η θέση, ενώ οι Θεσσαλοί όλο και βυθίζονται και με 20 πόντους στη 14η θέση δείχνουν ανήμποροι ν’ αποτρέψουν τον διαφαινόμενο υποβιβασμό.

Η γηπεδούχος ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη από το α’ μέρος, χάρη στο πέναλτι του Τζίμα (32’) και το γκολ του Πανίδη (45’), ενώ ο Γκορντετζιάνι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2’).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βολιώτης Στέφανος Kαλατζής.

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Μπουργάνης, Τάχατος (63’ Καλουτσικίδης), Αποστολόπουλος, Μανωλιούδης, Παναγιώτου, Σαλαμούρας (46’ Ουεαντραόγκο), Μελετίδης (46’ Χατζηστραβός), Τσοπούρογλου, Γρόσδης, Τζίμας (76’ Σπυρίδης), Πανίδης (69’ Γκορντεζιάνι)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Βασίλης Καλογιάννης): Περλιέσι, Σανδραβέλης, Νιάρος (67’ Μυλόπουλος), Ριζογιάννης, Ντιαλόσι, Γκοβίνας (67’ Ζησόπουλος), Μπαξεβάνος (86’ Κλεμέντε), Ιωαννίδης, Χειρίτραντας (67’ Φουτσίνι), Πέλκας, Ελευθεριάδης.

Η βαθμολογία

  1. Βέροια 55
  2. ΑΕΛ 47
  3. Αναγέννηση 44
  4. ΑΟ Ξάνθη 36
  5. Νίκη Βόλου 35
  6. Ηρακλής 33
  7. ΠΑΟΚ Β’ 32
  8. Αλμωπός 31
  9. ΟΣΦΠ Β’ 29
  10. Θεσπρωτός 24
  11. Απόλλων Λ. 22
  12. Απόλλων Πόντου 22
  13. Πανσερραϊκός 20
  14. Τρίκαλα 20
  15. Πιερικός 19
  16. Ολυμπιακός Βόλου 19
  17. Καβάλα 16

*Δύο ματς λιγότερα έχουν Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και Πιερικός και ένα παιχνίδι λιγότερο οι ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ξάνθη, ΠΑΟΚ Β’, Ολυμπιακός Β’, Θεσπρωτός, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας και Πανσερραϊκός.

Απευθείας άνοδος των δύο πρώτων και μπαράζ των δεύτερων

Την αποκατάσταση της αδικίας θέλει η Σούπερ Λιγκ 2 σχετικά με τις ομάδες που θα κερδίζουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και γι’ αυτό στο δια ζώσης Δ.Σ. ομόφωνα οι ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει αποφάσισαν να θέσουν από τώρα τους όρους για το επόμενο πρωτάθλημα, για να περάσει στην ιστορία το 1+1 που ισχύει τώρα (να ανεβαίνει μόνο ο νικητής των διπλών μπαράζ από τους πρωταθλητές κάθε ομίλου και ο ηττημένος να παίζει εκ νέου διπλά μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1).

Συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα 2 θα θέσει άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, την πρότασή της για απευθείας άνοδο των δύο πρωταθλητών κάθε ομίλου και εν συνεχεία να υπάρχουν μπαράζ για τους δεύτερους και ο νικητής να καλείται να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2, που δεν θα έχει υποβιβασθεί απευθείας.

Αίτημα λογικό και δίκαιο, όταν διεξάγεται μια Σούπερ Λίγκα 2 σε δύο ομίλους με 34 συνολικά ομάδες, εκ των οποίων οι 30 έχουν δικαίωμα ανόδου (δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία οι τέσσερις ομάδες Β’ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Από εκεί και πέρα, η Σούπερ Λίγκα 2 θέλει να ζητήσει να μη γίνονται καλύψεις κενών από ομάδες, που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να έχουν τα κριτήρια από τις προερχόμενες στη Γ’ Εθνική.

Και τέλος, ομόφωνα οι ομάδες είπαν «όχι» σε ξένους διαιτητές, που εκτινάσσουν το κόστος ως προς τα έξοδα και γι’ αυτό στέλνουν σχετική επιστολή στον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάντεμπεργκ, με αφορμή τον πρόσφατο παράνομο κατ’ ουσία ορισμό της ΚΕΔ στο Βέροια-ΑΕΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου