ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Οσκαρ» ατυχίας για τον Ολυμπιακό Βόλου

οσκαρ-ατυχίας-για-τον-ολυμπιακό-βόλ-88505

Το γκολ του Θοδωρή Βερνάρδου στο 44’ της σημερινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα όλα έδειχναν ότι θα έδινε άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στους ερυθρόλευκους στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ωστόσο, η τελευταία φάση του αγώνα, αφού μετά ο διαιτητής Δραγάτης σφύριξε τη λήξη, προκάλεσε εμφράγματα στους φιλοξενούμενους, αφού ο Πατσέκο με κεφαλιά έδωσε το «φιλί της ζωής» στους γηπεδούχους, που ισοφάρισαν στο τελικό 1-1 στο 96’.

Ετσι, το … εξάποντο, εφόσον θα ήταν μία επιτυχία επί ενός αντιπάλου, που έχει τον ίδιο στόχο, αυτόν της παραμονής, δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό και δυστυχώς η ομάδα του Βόλου έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο του ματς για ένα υπερπολύτιμο διπλό.

Οι ερυθρόλευκοι, που έφτασαν στους 20 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 13η θέση, που χαρίζει τη σωτηρία, στον πρώτο από τους έντεκα «τελικούς» που τους έχουν απομείνει, δεν απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος ουσιαστικά παρά μόνο στο δοκάρι του Γεωργούση στο 17’ και βρήκαν δίχτυα στην πρώτη μεγάλη φάση στο 44’. Αυτό το προβάδισμα δεν το υπερασπίστηκαν έως το τέλος με επιτυχία, αφού στο 96’ έγινε η ζημιά.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέβηκε ν’ αγωνιστεί με τον Ξενοδόχοβ κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Γραικός, Σκοπελίτης (άκρα), Στάμου, Φιλίποβιτς (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Ντιαμπί και Κόλα ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, οι Ξύδας, Βερνάρδος κινούνταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και πίσω από τον κλασικό προωθημένο Σιαφά τοποθετήθηκε με επιτελικά καθήκοντα ο Ντος Σάντος, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Κουντουριώτη με την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον νεοεισελθόντα ποδοσφαιριστή να παίζει στην ίδια θέση.

Από το 51’ και μετά το αρχικό σύστημα 4-5-1 άλλαξε, αφού πέρασε στον αγώνα ο Μαρκοπουλιώτης και αγωνίστηκε ως τρίτος στόπερ, με τους Γραικό και Σκοπελίτη να καλύπτουν όλη την πλευρά.

Βρήκε το γκολ σε κρίσιμο σημείο

Ενώ στο 11’ το σουτ του Ξύδα ήταν εύκολη λεία για τον Κίναλη, στο 17’ το πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Γεωργούση πήγε στη δεξιά συμβολή των δοκαριών της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα κι αφού ο Θεσπρωτός είχε κάνει την πρώτη του τελική στο 13’, με την κεφαλιά του Ραμίρεζ μετά τη σέντρα του Κωνσταντίνου να περνά άουτ. Ίδια ήταν η κατάληξη του σουτ που έκανε ο Σαραντίδης στο 19’, χωρίς ν’ ανησυχήσει τους φιλοξενούμενους.

Στο 26’ ο Σιαφά ήταν σε θέση βολής, σούταρε, αλλά στην εξέλιξη της φάσης έγινε επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα Κίναλη. Πάλι ο Αφρικανός φορ στο 31’ ήταν αυτός που έπιασε αέρα σε πάσα του Βερνάρδου, για να μπλοκάρει εύκολα στην απέναντι εστία ο Ξενοδόχοφ στο 33’ το σουτ και πάλι του Γεωργούση, ο οποίος ξαναβρήκε ελεύθερο πεδίο και στο 41’, αλλά είδε την προσπάθειά του να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως από τη μεριά του έβγαζε επιθέσεις και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός σ’ ένα ισορροπημένο ματς και στην πρώτη τους κλασική φάση οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προηγηθούν ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου.

Ο Βερνάρδος μετά από εξαιρετική προσπάθεια, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά και κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες μετά το τακουνάκι-πάσα του Σιαφά τελείωσε επιτυχώς τη φάση και έκανε το 0-1 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, με την μπάλα να ακουμπά μετά το σουτ που έκανε και στο δοκάρι, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Ετσι, ο Ολυμπιακός Βόλου πήγε προηγούμενος στ’ αποδυτήρια.

Προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ

Στο 50’ το αξιόλογο σουτ του Βαλέντε, που μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ, αποτέλεσε την πρώτη φάση στην επανάληψη και στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου με την είσοδο του Μαρκοπουλιώτη άλλαξε το σύστημά του σε 3-5-2, θέλοντας να αμυνθεί ακόμη καλύτερα και να διαφυλάξει το υπέρ του πολύτιμο αποτέλεσμα.

Ψηλά άουτ έφυγε το σουτ του Κουντουριώτη στο 61’, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στο σουτ του Πατσέκο στο 63’, τη στιγμή που στο 66’ ο Ξενοδόχοφ δεν αιφνιδιάστηκε στο φάουλ του Ραμίρεζ και μπλόκαρε έστω και με διπλή προσπάθεια.

Στο 69’ ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Τίμο Καβακά στον πάγκο, απειλώντας μάλιστα με χαρακτηριστικές κινήσεις ότι, αν διαμαρτυρηθεί, θα του δείξει και κόκκινη, ενώ η μίνι ένταση συνεχίστηκε και στο 70’, με τον συνεργάτη του του 49χρονου τεχνικού, Νίκο Μαναρώλη, να παίρνει κι αυτός την κίτρινη.

Στο 73’ ο Θεσπρωτός είχε μία καλή στιγμή, με τον Μπονίγια να σουτάρει δυνατά εντός περιοχής, αλλά εκτός εστίας. Πολύ σημαντική ευκαιρία καταγράφηκε στο 76’ για τους γηπεδούχους, που είχαν αρχίσει να αυξάνουν την πίεσή τους, με τον Ζιώγα να σουτάρει δίπλα από το δοκάρι και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, βλέποντας τους κινδύνους, αποφάσισε να κυκλοφορήσει λίγο περισσότερο την μπάλα στη μεσαία γραμμή και στο 79’ ο Σιαφά φάνηκε απειλητικός μετά από λάθος του Πατσέκο, με τον Κίναλη να μπλοκάρει το σουτ που έκανε ο Αφρικανός επιθετικός.

Στο 84’ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν κόντρα επίθεση, με τη μπάλα να περνά από Σιαφά και Κουντουριώτη και να φτάνει στον Βερνάρδο, που έκανε την τελική προσπάθεια, αλλά μπλόκαρε ο Κίναλης.

Η ζημιά στο τέλος

Κι ενώ στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου, που δεχόταν πίεση με συνεχή γεμίσματα των γηπεδούχων, άντεχε, στο 96’ ισοφαρίστηκε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ραμίρεζ και εύστοχη κεφαλιά του Πατσέκο η μπάλα πήγε στα δίχτυα και ο Θεσπρωτός πήρε στο … buzzer beater έναν βαθμό που ίσως δεν άξιζε.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Ρότσα): Κίναλης, Νταλέσιο, Βαλέντε, Βασιλάκης, Γώγος (81’ Δημήτρουλας), Ρομέρο (46’ Πατσέκο), Ραμίρεζ, Ζιώγας (81’ Μαρτίνες), Γεωργούσης (46’ Μπονίγια), Σαραντίδης, Κωνσταντίνου (81’ Βαταμίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Στάμου, Φιλίποβιτς, Ντιαμπί (72’ Μάνγκα), Κόλα (87’ Παπακώστας), Ξύδας (51’ Μαρκοπουλιώτης), Βερνάρδος, Ντος Σάντος (46’ Κουντουριώτης), Σιαφά.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας των ερυθρόλευκων

Λίγη ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προχώρησε σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, αναφέροντας: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη διαιτησία του κ. Δραγάτη, η οποία προσβάλλει τη συλλογική προσπάθεια της ομάδας, τη νοημοσύνη όσων ασχολούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, με τον διαιτητή να κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να καταφέρει ο Θεσπρωτός να ισοφαρίσει το παιχνίδι, έστω και στην τελευταία φάση του αγώνα. Σ’ ένα παιχνίδι, όπου κράτησε παραπάνω χρόνο καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η ομάδα μας να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γνωστές παλιές τακτικές («καλλιτεχνικά χειρουργεία») πρέπει να μείνουν στο παρελθόν και όχι να επαναλαμβάνονται, όπως συνέβη στην Ηγουμενίτσα.

Διότι γνωρίζουμε πότε ένας διαιτητής κάνει το ανθρώπινο λάθος. Θα ενημερωθεί με υπόμνημα και σχετικό βίντεο ο κ. Κλάτενμπεργκ και ο κ. Κόλινς, έτσι ώστε από εδώ και πέρα να έχουμε ισότιμες διαιτησίες σε όλα τα παιχνίδια μας.

Συγχαρητήρια στους δύο βοηθούς, Καλλή και Νίκζα για την πολύ καλή και ακριβοδίκαιη διαιτησία. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι της ΤΡΑΜΠΑΛΟΠΑΡΕΑΣ, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου