ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στους 502 καθήμενους η χωρητικότητα του γηπέδου στο Στεφανοβίκειο

στους-502-καθήμενους-η-χωρητικότητα-του-884026

Ο Ολυμπιακός Βόλου γνώριζε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη Νεάπολη για το ματς της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον Σβορώνο, αφού στο εν λόγω δημοτικό στάδιο γίνεται επανασπορά από τη Νίκη, η οποία έχει την αποκλειστική χρήση της εγκατάστασης.

Ετσι, αναζήτησε έδρα, η οποία τελικά θα είναι το γήπεδο του Στεφανοβικείου, με τον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Πιερίας να διεξάγεται εκεί την προσεχή Κυριακή στις 15.00.

Θυμίζουμε ότι μετά την τοποθέτηση τριών μεταλλικών κερκίδων πριν περίπου τρία χρόνια με πλαστικά καρεκλάκια, η χωρητικότητα του γηπέδου του Στεφανοβικείου είναι 502 καθήμενοι, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πίσω από το ένα τέρμα να φιλοξενηθούν και πολλοί όρθιοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το «χρονικό» της επιλογής έδρας

Η διοίκηση του βολιώτικου συλλόγου απευθύνθηκε στον Διαγόρα Στεφανοβικείου, αλλά εισέπραξε αρχικά αρνητική απάντηση και στράφηκε στη λύση της διεξαγωγής του αγώνα το Σάββατο στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού, που είναι και επίσημα η δεύτερη έδρα των ερυθρολεύκων, εφόσον παίζει την Κυριακή ο Γ.Σ. Αλμυρού ως γηπεδούχος για την Α’ ΕΠΣΘ.

Τόσο ο Γ.Σ. Αλμυρού όσο και ο δήμος Αλμυρού εμφανίστηκαν θετικοί να φιλοξενήσουν τους ερυθρόλευκους, αλλά μόνο το Σάββατο, ωστόσο η ομάδα του Σβορώνου αρνήθηκε να αγωνιστεί τη συγκεκριμένη μέρα.

Κι αυτό γιατί παίζει σήμερα Τετάρτη για το Κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας με τον Πιερικό και θεωρούσε «αθέμιτο ανταγωνισμό», όπως τόνισαν οι άνθρωποί του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, να παίξει για το πρωτάθλημα το Σάββατο, με την έννοια ότι θα χρησιμοποιηθούν και σήμερα βασικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα ήταν κουρασμένοι.

Έτσι, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ξαναστράφηκε στο γήπεδο του Στεφανοβικείου, αφού η λύση του σταδίου Βελεστίνου, η οποία επίσης εξετάστηκε, δεν ήταν εφικτή, καθώς ο Ρήγας Φεραίος παίζει την Κυριακή εκεί με τον Σαρακηνό.

Τελικά, βρέθηκε η σολομώντεια λύση να παίξει ο Διαγόρας Στεφανοβικείου με τον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας το Σάββατο για τη Β’ Τοπική και να γίνει η αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου-Σβορώνος την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Ασφαλώς, το γεγονός ότι θα γίνει στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, που δεν είναι σε καλή κατάσταση έτσι κι αλλιώς, ματς για το τοπικό πρωτάθλημα την προηγούμενη μέρα και υπάρχει και πιθανότητα βροχής την Κυριακή, ανησυχεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα κάνουν προπόνηση στο Στεφανοβίκειο πριν την αναμέτρηση της Κυριακής.

Παρόλ’ αυτά, δεν μπορούν να κάνουν και κάτι και λένε πάλι καλά που βρήκαν γήπεδο εντός Νομού και σχετικά κοντά στον Βόλο, ώστε να έρθουν οι φίλαθλοί τους.

Δυστυχώς, εκτός από το αρνητικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας με την ήττα από την ΑΕΠ Κοζάνης, στον Ολυμπιακό έχουν να αντιμετωπίσουν και το έντονο γηπεδικό πρόβλημα για τα επίσημα ματς, κάτι που φαίνεται ότι θα γίνει και άλλες φορές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου