ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προετοιμάζονται για την πρώτη εκτός έδρας νίκη

προετοιμάζονται-για-την-πρώτη-εκτός-έ-868548

Για την πρώτη νίκη τους το 2023 προετοιμάζονται στον Ολυμπιακό Βόλου, που την Κυριακή θα εκκινήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, παίζοντας στην Έδεσσα με τον Εδεσσαϊκό, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στην 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ελπίζοντας πως θα λύσει το πρόβλημα στο γκολ, που έχει στερήσει στην ομάδα αρκετούς βαθμούς παρά την καλή παρουσία της αλλά και απόδοσή της στο γήπεδο.

Η προσπάθεια των ερυθρόλευκων ως τώρα δεν έχει φέρει και την επιθυμητή βαθμολογική συγκομιδή, έχοντας μόλις 6 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, χωρίς αποτελεσματικότητα με μόλις 4 γκολ!

Πάντως την Κυριακή στην Έδεσσα ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει και την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Οι ομάδες που δεν έχουν νίκη εκτός έδρας εκτός του Ολυμπιακού είναι ο Δωτιέας, ο Εδεσσαϊκός, η Καστοριά και ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης και είναι όλες κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, ενώ και ο κυριακάτικος αντίπαλος έχει μόνο μια νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα από την πρεμιέρα, όταν είχε νικήσει με 1-0 τον Πιερικό.

Στον Ολυμπιακό καλούνται πλέον από το πρώτο ματς του 2023 να δείξουν στο γήπεδο το ότι η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής και η θέση της ομάδας είναι πλασματικές και να το κάνουν αυτό από μια έδρα που σε 14 αγώνες στο παρελθόν δεν κέρδισαν ποτέ έχοντας, 10 ήττες και 4 ισοπαλίες!

Φέτος ο Εδεσσαϊκός ως γηπεδούχος εκτός από τη μοναδική νίκη του, έχει παραχωρήσει και δύο ισοπαλίες σε Ελασσόνα (1-1) και Καστοριά (2-2), ενώ έχει και ήττα (2-3) από τον Μακεδονικό Φούφα.

Αγωνιστικά για το ματς της Κυριακής για τον προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη, σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος, υπάρχει η απώλεια του Ψιάνου, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Αναστασίου και ο Παπαϊωάννου είναι εντάξει μετά από ένα χτύπημα που είχε στη μύτη. Στη χθεσινή πάντως προπόνηση απουσίαζε λόγω ίωσης ο Σκοπελίτης και η συμμετοχή του στο κυριακάτικο ματς είναι αμφίβολη.

Μεταγραφικές κινήσεις

Στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας από καιρό το πρόβλημα με το γκολ, εκτός από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, κινούνται και για την απόκτηση ενός παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα, κάτι που δεν είναι και εύκολο.

Ενώ παίκτες του Ολυμπιακού για τη συνέχεια πρέπει να θεωρούνται ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός Βλάντε Στόιτσιτς και ο Θανάσης Μαργαρίτης, η διοίκηση του Ερασιτέχνη συνεχίζει να κινείται για φορ και κεντρικό αμυντικό…

Στον Ολυμπιακό Βόλου για τη θέση του φορ ψηλά στη λίστα των επιλογών είχαν, όχι μόνο τώρα, αλλά από το καλοκαίρι, τον Λαμιώτη Χρήστο Αλεξίου, ο οποίος πέρσι πανηγύρισε πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Ηρακλή Λάρισας και ήταν και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ, αλλά τελικά κατέληξε στον ΑΟ Πυλίου στην Κω.

Ο Αλεξίου με διψήφιο αριθμό γκολ κάθε χρονιά έλυσε τη συνεργασία του τώρα με τον ΑΟ Πυλίου, δέχτηκε πρόταση συνεργασίας από τον Ολυμπιακό, αλλά φαίνεται πως προτιμάει να συνεχίσει στον ΑΟ Υπάτου!

Ο 30χρονος υψηλόσωμος (1.92) επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Λαμίας και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Τύρναβο, στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στην Καβάλα, στον Βατανιακό, στον Πιερικό, στη Λαμία, στην ΑΕ Ιστιαίας, στην ΑΕ Καρίτσας, στον Εθνικό και στον Αστέρα Ιτέας.

Ήδη στον Ολυμπιακό κινούνται για άλλες λύσεις εξετάζοντας και μια περίπτωση από το εξωτερικό.

Διακουμάκος διαιτητής

Ο 26χρονος Θωμάς Διακουμάκος από την ΕΠΣ Πιερίας ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο ματς του Ολυμπιακού Βόλου στην Έδεσσα (15:00) με τον Εδεσσαϊκό, για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Φέτος ο διαιτητής από την Πιερία έχει σφυρίξει στο ματς Κοζάνη-Καστοριά 2-0 , ενώ πέρσι πάντα στη Γ’ Εθνική ήταν σε δυο ματς του Θησέα (Θησέας-Αταλάντη 3-0 και ΠΟ Ελασσόνας-Θησέας 2-0), αλλά και σε δυο ματς του Εδεσσαϊκού (Εδεσσαϊκός- ΟΦΑΜ 2-0 και Θύελλα Σαρακηνών-Εδεσσαϊκός 2-1).

Την Κυριακή βοηθοί του Διακουμάκου θα είναι ο Γιώργος Κουτσικανίδης και η Αναστασία Φωτιάδου επίσης από την ΕΠΣ Πιερίας.

Βολιώτικες διαιτησίες

Δυο Βολιώτικες διαιτητικές τριάδες θα υπάρχουν την Κυριακή στον 2ο όμιλο και σε ματς στον νομό Λάρισας. Στο παιχνίδι στην Αγιά διαιτητής θα είναι ο Βολιώτης Θανάσης Νικόπουλος, που είναι ακόμη εγγεγραμμένος στην ΕΠΣ Σάμο, και θα έχει βοηθούς τους Σταμάτη Σφυρή και Δημήτρη Σακκά της ΕΠΣΘ, ενώ στην Ελασσόνα η τριάδα της ΕΠΣΘ θα είναι οι Κώστας Τσίντζας, Δημοσθένης Αλέκος και Ηλίας Κίττος.

Ενα ματς Σάββατο

Στην 8η αγωνιστική στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ένα ματς, αυτό με γηπεδούχο την Καστοριά, θα γίνει το Σάββατο 7/1, ενώ τα υπόλοιπα Κυριακή (15:00) 8 Ιανουαρίου.

Στο ματς του Σαββάτου (7/1) Καστοριά-Μακεδονικός Φούφα διαιτητής ορίστηκε ο Ρηγόπουλος (Ημαθίας) και την Κυριακή (8/1) τα παιχνίδια και οι διαιτητές είναι:

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-Κοζάνη

(Ασβεστόπουλος, Κιλκίς)

Δωτιέας Αγιάς-ΑΟ Χανιώτης

(Νικόπουλος, Σάμου)

Σβορώνος-Πιερικός

(Νίτσας, Λάρισας)

Εδεσσαϊκός-Ολυμπιακός Βόλου

(Διακουμάκος, Πιερίας)

ΑΕΠ Κοζάνης-Κεραυνός Αγγελοχωρίου

(Θεοδωρόπουλος, Φλώρινας)

ΠΟ Ελασσόνας-ΠΑΟΚ Κρηστώνης

(Τσίντζας, ΕΠΣ Θεσσαλίας).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου