ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να βγει πάνω από τη ζώνη

να-βγει-πάνω-από-τη-ζώνη-84720

Συνεχόμενα είναι τα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό Βόλου, που σήμερα στις 15.00 στο γήπεδο του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Πόντου, με σκοπό να πάρει αυτό που δεν μπόρεσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τον Θεσπρωτό την περασμένη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το ματς είναι εξ αναβολής για την 21η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 και σκοπός των ερυθρολεύκων είναι το τρίποντο, το οποίο η ομάδα του Τίμου Καβακά στερήθηκε στο 96’ και την τελευταία φάση του αγώνα στην Ηγουμενίτσα, φεύγοντας μόνο με τον βαθμό από την πόλη της Ηπείρου.

Μία νίκη σήμερα θα μοιάζει με … εξάποντο, καθώς θα επιτευχθεί απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο, αυτόν της σωτηρίας, και επομένως μετρά διπλά. Εκτός αυτού, η κατάκτηση των τριών βαθμών σημαίνει ότι το βολιώτικο συγκρότημα βγαίνει από την επικίνδυνη ζώνη για πρώτη φορά μετά τις 5 Δεκεμβρίου. Τότε μετά την ήττα από τον Πιερικό στις 4/12 με 0-1 στη Νεάπολη, ημέρα Σάββατο, και την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής την Κυριακή 5/12, είχε βρεθεί κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και είναι συνεχώς εκεί έως σήμερα.

Αν πάρει όμως το δεύτερο διπλό στην ιστορία του επί του Απόλλωνα (σ.σ. το ένα και μοναδικό στις 9/2/15 με 0-1 με γκολ του Μπιτάνγκ στο 13’), τότε φτάνει τους 23 βαθμούς, αφήνοντας στις τέσσερις τελευταίες θέσεις, που οδηγούν στον υποβιβασμό, Πιερικό (22β.), Πανσερραϊκό (21β.), Τρίκαλα (20β.) και Καβάλα (16β.), με την ομάδα της Κατερίνης πάντως να δίνει κι αυτή εξ αναβολής αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’ στο ίδιο γήπεδο, αυτό του Μακεδονικού, αύριο Πέμπτη.

Η δήλωση του κ. Καβακά μετά την ισοπαλία με 1-1 με τον Θεσπρωτό, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ομάδα του πατά γερά στα πόδια της, ότι μπορεί να διεκδικήσει πράγματα και πως για τρίτο παιχνίδι ήταν συμπαγής, γνωρίζοντας τι να κάνει στο γήπεδο, είναι ενδεικτική της βελτίωσης που όλοι βλέπουν να υπάρχει στον Ολυμπιακό Βόλου στο λίγο διάστημα που βρίσκεται στον ερυθρόλευκο πάγκο ο 49χρονος προπονητής, ο οποίος έχει δώσει αγωνιστική ταυτότητα και κυρίως αμυντική αξιοπιστία στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι επιδιώκουν σήμερα με μία ανάλογη εικόνα, με ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και καλώς εννοούμενο αγωνιστικό θράσος, να κατακτήσουν τη νίκη, που θα τους δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Εξάλλου τα παιχνίδια είναι μετρημένα και κάθε ματς που περνά δεν ξανάρχεται, επομένως χωρίς να είναι καταστροφή, αν δεν κερδίσει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, ικανοποίηση θα υπάρξει μόνο με το τρίτο διπλό στο πρωτάθλημα σε σύνολο έντεκα αναμετρήσεων εκτός Νεάπολης.

Από την άλλη ο Απόλλων Πόντου, που με ένα ματς περισσότερο από τους ερυθρόλευκους του Βόλου, έχει τρεις πόντους παραπάνω, δεν κερδίζει στην έδρα του, αλλά δεν χάνει και εύκολα. Συγκεκριμένα ως γηπεδούχος μέχρι στιγμής καταγράφει δύο νίκες (η μία εύκολη στον πρώτο γύρο με την Καβάλα με 7-0 και η άλλη με τα Τρίκαλα με 3-0), επτά ισοπαλίες και δύο ήττες (με 0-3 από τον ΠΑΟΚ Β’, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, και με 1-3 από την ΑΕΛ) με τέρματα 15-10.

Η ομάδα του 65χρονου Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που βρίσκεται στους «Πόντιους» για έκτη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας … διευρυμένο ρόλο, έχει καταφέρει να μείνει αήττητη στα τέσσερα τελευταία της ματς στη Σούπερ Λιγκ 2, νικώντας με 3-0 τα Τρίκαλα και φέρνοντας ισοπαλίες με ΑΕΛ στη Λάρισα (0-0) και με Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλωνα Λάρισας με το ίδιο σκορ (1-1) στην έδρα της.

Χωρίς Σιαφά σήμερα

Ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι (15.00) με τον Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο του Μακεδονικού. Οι 21 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι εξής: Ασαμόα, Κότος, Ντιαμπί, Ντος Σάντος, Φιλίποβιτς, Μάνγκα, Νάνι, Βούγιοβιτς, Βερνάρδος, Γκαργκαλατζίδης, Γραικός, Κατσούκης, Κόλα, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Ξενοδόχοβ, Ξύδας, Παπακώστας, Σκοπελίτης, Στάμου Χατζής.
Εκτός έμεινε ο Σιαφά, ο οποίος έχει κλήθηκε στην Εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας για δύο φιλικά ματς και δεν θα αγωνιστεί ούτε με την Καβάλα την προσεχή Κυριακή στη Νεάπολη, ενώ κόπηκαν από την αποστολή και οι Κόκας, Κωνσταντίνου, Μανάφοφ, Κόμνος, Φουρίκης, Ρηγόπουλος και Πέλκας.

Τρεις τιμωρημένους

έχει ο Απόλλων Πόντου

Για τον Απόλλωνα Πόντου Γιάννης Καλαϊτζίδης, Δημήτρης Αμαραντίδης και Ουσμάν Σουντουρά είναι τιμωρημένοι και δεν αγωνίζονται στη σημερινή αναμέτρηση, ενώ αμφίβολοι είναι οι Τσιμίκας, Ενομό, Βανκεβάι (θα είναι πλήγμα για τους γηπεδούχους, αν δεν παίξουν οι δύο τελευταίοι, καθώς έχουν βάλει 5 και 4 γκολ αντίστοιχα μέχρις στιγμής).

Να σημειωθεί ότι ο αντίπαλος σήμερα του Ολυμπιακού Βόλου ενισχύθηκε αρκετά από τον Ιανουάριο και μετά και οι περισσότεροι από τους νέους παίκτες έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους.

Συγκεκριμένα, οι μεταγραφές του Απόλλωνα Πόντου τη χειμερινή περίοδο είναι ο αμυντικός Χρήστος Ιντζίδης (7 ματς, τα 2 βασικός), ο Γάλλος χαφ Αμπουντού Νασέρ (8 ματς, όλα βασικός), ο Γάλλος επιθετικός Μπριάν Εσαλό (7 ματς, τα τέσσερα βασικός), ο επίσης Γάλλος επιθετικός Μίσι Μέζου (5 ματς, τα 4 βασικός), ο Καμερουνέζος στράικερ Ρούνεϊ Βανκεβάι (10 ματς, βασικός σε όλα, 4 γκολ), και οι μέσοι Στέργιος Τσιμίκας (10 εμφανίσεις, τις 8 βασικός) και Δημήτρης Λουφάκης (10 ματς, 1 γκολ, τα δύο βασικός).

Για την 120η νίκη

ο Καβακάς σήμερα

Ο Τίμος Καβακάς, που ξεκίνησε ως προπονητής στη Δ’ Εθνική με τον Αετό Σκύδρας, την ομάδα δηλαδή που σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, στη συνέχεια από τη σεζόν 2009-10 και έως σήμερα έχει κοουτσάρει μόνο επαγγελματικές ομάδες, 19 το σύνολο. Αυτό το διάστημα έχει σε 274 ματς Α’, Β’, Γ’ Εθνικής και Κυπέλλου 119 νίκες, 72 ισοπαλίες και 83 ήττες σε 274 ματς, κάτι που σημαίνει ότι, αν ο Ολυμπιακός Βόλου επικρατήσει σήμερα του Απόλλωνα Πόντου, τότε φτάνει τις «στρογγυλές» 120 νίκες.

Η Λαρισαία Τσιοφλίκη διαιτητής

Η 36χρονη Ανδρομάχη Τσιοφλίκη από την ΕΠΣ Λάρισας θα διευθύνει τον σημερινό αγώνα στο γήπεδο του Μακεδονικού ανάμεσα σε Απόλλωνα Πόντου και Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας ως βοηθούς τον Δραμινό Γιώργο Χατζηνάκο και τον Καρδιτσιώτη Λευτέρη Βογιατζή, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κοζανίτης Σταύρος Τσιμεντερίδης. Τέλος, παρατηρητής είναι ο Κωνσταντίνος Ζαννετίδης από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου.

Η Τσιοφλίκη έχει συναντήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό Βόλου και οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν και τις δύο. Στις 7/1/18 είχαμε Ολυμπιακός Βόλου-Βελούχι 2-0 σε επίπεδο Γ’ Εθνικής και στις 31/3/21 ΑΕΠ Κοζάνης-Ολυμπιακός Βόλου 1-3 για τη Football League.

Τον Απόλλωνα Πόντου έχει σφυρίξει στις αναμετρήσεις με τον Ορφέα Ξάνθης (νίκη με 4-1 για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής 21/12/16) και με τον Αλμωπό Αριδαίας στη Σούπερ Λιγκ 2 (ήττα με 2-0 στις 14/11/21).

Το πρόγραμμα των εξ αναβολής

Εκτός από το Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου, σήμερα γίνεται άλλο ένα εξ αναβολής ματς, αλλά για τον Νότιο Ομιλο, αυτό ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Καλλιθέα, ενώ αύριο παίζουν ΠΑΟΚ Β’-Πιερικός. Αναλυτικά:

Α’ όμιλος

Σήμερα

15:00 Απόλλων Π.-Ολυμπιακός Β. (21η)

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Αύριο

15:00 ΠΑΟΚ Β-Πιερικός (24η)

Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

Β’ όμιλος

Σήμερα

15.00 Λεβαδειακός-Καλλιθέα (23η)

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου