ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Φιλική ήττα 2-1 στη Λάρισα με θετικά συμπεράσματα

ολυμπιακός-βόλου-φιλική-ήττα-2-1-στη-λάρ-843009

Καλή εμφάνιση και θετικά συμπεράσματα παρά την ήττα με 2-1 στο τέλος από τον Απόλλωνα Λάρισας είναι η ουσία από το χθεσινό 8ο φιλικό τεστ προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου στην Φιλιππούπολη που για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε βελτιωμένος.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος του Απόλλωνα, είχε διαρκή πίεση και ενέργεια, κάλυπτε τους χώρους, πέτυχε γκολ προς το τέλος του πρώτου μέρους και δέχτηκε τα γκολ προς το τέλος του αγώνα όταν οι πολλές αλλαγές «αλλοίωσαν» την συνοχή και την ποιότητα της ομάδας

Ο Στέφανος Ξηροφώτος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Λαδά κάτω από τα δοκάρια, τους Γραικό και Μπουτζίκο δεξιά κι αριστερά στην άμυνα ενώ ο Γιαννίτσης και ο Ρόκας ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί . Ο Αγρόδημος και ο Κόλα ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, ενώ μεσοεπιθετικά ο Σκοπελίτης κάλυπτε τη δεξιά πλευρά, ο Μπαράνκο κινούνταν αριστερά και ο Ντα Κάμπο είχε το ρόλο οργανωτή πίσω από τον προωθημένο Παπαδημητρίου.

Στο δεύτερο μισό τη θέση του στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Φιλίποβιτς που πέρασε στον αγώνα αντί του Ρόκα, ενώ για ένα ακόμη ματς αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ ο Παπακώστας που αντικατέστησε τον Γραικό, αλλά στα τελευταία 20 λεπτά αγωνίστηκε ως στόπερ στη θέση του Γιαννίτση.

Ως το τέλος του αγώνα ο Στέφανος Ξηροφώτος έκανε συνολικά 11 αλλαγές χρησιμοποιώντας και τον Νιγηριανό Ν΄Κοα που προπονείται καιρό με τους ερυθρόλευκους χωρίς όμως να υπολογίζεται!

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ χάρη στο τέρμα του Μπαράνκο στο 39ο λεπτό.

Το 2-1 στο φιλικό στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ήρθε πάντως για τον Ολυμπιακό με το 1-1 των Λαρισαίων με πέναλτι και το 2-1 στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με κάποιες ευκαιρίες από τους Ντα Κάμπο Παπαδημητρίου και Σκοπελίτη ενώ το 0-1 έγινε στο 39’, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Κόλα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας που δεν διώχθηκε… και τον Μπούνο Μπαράνκο να είναι στην κατάλληλη θέση και με σουτ να παραβιάζει την εστία του Λευτέρη Αστρά.

Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός συνέχισε ν και να πιέζει σε όλους τους χώρους και να μην αφήνει τους παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας, να βρίσκουν διαδρόμους που ήθελαν.

Πάντως στο 72’ «ήρθε» ένα πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ο Γιαννίτσης φάνηκε να κάνει χέρι, με τον διαιτητή Αντωνίου να δείχνει αρχικά και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου για διαμαρτυρία, αλλά τελικά την πήρε πίσω. Ωστόσο το πέναλτι δόθηκε κανονικά, με τον Λίταινα να είναι εύστοχος απέναντι στον Λαδά και να κάνει το 1-1.

Στη συνέχεια ένα νέο πέναλτι στο 86’που εκτελέστηκε από Τασιούλη, αποκρούστηκε από τον Κωνσταντίνου και ότι δεν κατάφερε από τη «βούλα», ο Τασιούλης το κατάφερε στο 89’ όταν αφύλακτος με κοντινό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: Αστράς (Πρίφτης 46’), Τζοβάρας (72’ Τασιούλης), Λουκάς (46’ Καμπέρης), Καρίκι, Οκάν, Σκούπρας, Χατζής, Μπάλλας, Μπαστιάνος (60’ Μπαλογιάννης), Σούλτσε (26’ Γκουντρουμπής- 80’ Μπρέμπος), Νύκταρης (46’ Λύταινας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς (78’ Κωνσταντίνου), Γραικός (49’ Παπακώστας), Μπουτζίκος (88’ Ν’Κόα), Γιαννίτσης (74’ Πατρώνης), Ρόκας (46’ Φιλίποβιτς), Αγρόδημος (89’ Κάβουρας), Σκοπελίτης (64’ Βουκελάτος), Κόλα (78’ Μπόλης), Παπαδημητρίου (49’ Βασιλούδης), Ντα Κάμπο (85’ Μπέικος), Μπαράνκο (69’ Γεωργακόπουλος).

Κίνητρο για τα διαρκείας

Στη διάθεση των φιλάθλων είναι τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-2021. Τα διαρκείας είναι τριών οικονομικών κατηγοριών, ενώ ο κάτοχος με την αγορά θα παίρνει ως δώρο και μετοχές. Η προπώληση έχει ξεκινήσει ήδη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, προχωρώντας σε μια πρωτοποριακή κίνηση, δίνει μαζί με τα διαρκείας και μετοχές της ομάδας, μιας και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Gold: (200 ευρώ – έξι μετοχές των 30 ευρώ), Silver: (100 ευρώ – τρεις μετοχές), Fans: (50 ευρώ μία μετοχή), Ladies – Kids: (50 ευρώ και μία μετοχή).

Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει η χρήση του γηπέδου της Νεάπολης και τη νέα χρονιά, μετά από τις σχετικές επαφές που υπήρξαν με τη δημοτική Αρχή Βόλου.

Εγγραφές στην ακαδημία

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, κάνει γνωστό πως συνεχίζονται οι εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου: «Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, που βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην Άλλη Μεριά, οι υπεύθυνοι και οι προπονητές των τμημάτων υποδομών διδάσκουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου στους μικρούς αθλητές 5-15 ετών που έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν στην μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια της πόλης μας τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι μέσω της ακαδημίας ποδοσφαίρου η εκπαίδευση των μικρών αθλητών όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά η σωστή κοινωνικοποίηση τους και η ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Παράλληλος στόχος είναι η ανάδειξη ταλέντων που θα στελεχώσουν με αθλητές της περιοχής μας μελλοντικά τις αγωνιστικές ομάδες του συλλόγου.

Το σύνθημα της ακαδημίας ποδοσφαίρου είναι: Έλα και εσύ για να γνωρίσεις νέους φίλους και να νιώσεις τη χαρά του αθλήματος.

Πληροφορίες για εγγραφές Ζάχος Γιώργος 6974443541, Σταμπουλής Σταύρος 6983500671, Τσεκούρας Νίκος 6979002709».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου