ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκίνησε η εποχή Τζαναβάρα στον Ολυμπιακό Βόλου

ξεκίνησε-η-εποχή-τζαναβάρα-στον-ολυμπ-841741

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας επέστρεψε από χθες στο Βόλο για τρίτη φορά, αποτελώντας το νέο προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, με στόχο να επαναφέρει το σύλλογο στις επαγγελματικές κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Κορίνθιος τεχνικός παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τους ερυθρόλευκους και τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη στο ξενοδοχείο Valis της Αγριάς, χαρακτηρίζοντας την πόλη του Βόλου ως μία από τις αγαπημένες του, μετά τη θητεία του στη Νίκη Βόλου τόσο για το πρωτάθλημα της Football League όσο και της Super League.

Μέλημα του 52χρονου coachείναι να δημιουργήσει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών, ικανό για την άνοδο, με τον ίδιο να βάζει τη δική του πινελιά. Οι συνεργάτες του, όπως και οι ποδοσφαιριστές αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου, μιας και αρκετοί εξ’ αυτών δεσμεύονται ακόμη με ομάδες.

Στην παρουσίαση του ο κ. Μποτσιβάλης πήρε το λόγο καλωσορίζοντας τον: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε στην πρώτη παρουσίαση της ομάδας, που είναι αυτή του προπονητή κ. Τζαναβάρα, ο οποίος μετά από πολλές ζυμώσεις καταλήξαμε σε εκείνον. Ειναι παλιός γνώριμος δικός μου, αλλά και σε εσάς είναι γνωστός και τα κριτήρια δεν ήταν μόνο αγωνιστικά.

Τον διαλέξαμε και για το ήθος του και του εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία. Εχουμε ετοιμάσει έναν κατάλογο παικτών, οι οποίοι παίζουν ακόμη και σήμερα (σ.σ. χθες) για τον κορμό της ομάδος και η στελέχωση με τα άλλα ονόματα, αλλά και τα βολιώτικα παιδιά είναι έτοιμη και θα τα ανακοινώσουμε μέχρι 10 Ιουνίου.

Η προετοιμασία θα γίνει στο Καϊμακτσαλάν στις αρχές Αυγούστου (2ή 4/8), στον Άγιο Αθανάσιο. Προχωρήσαμε με τις φανέλες που θα είναι από την Umbro, με την οποία κλείσαμε τη συνεργασία. Στην επιλογή των παικτών, θα πρέπει ο κ. Τζαναβάρας να έχει τον τελευταίο λόγο.

Θα φτιάξει την ομάδα βάσει των δικών μας προσδοκιών και της δικής του.

Θέλω να κάνουμε μια καινούργια αρχή όλοι μαζί ενωμένοι και να βάλουμε τη βάση. Σας διαβεβαιώνω πως θα είναι μια αξιοπρεπέστατη ομάδα σαν αυτή που ταιριάζει στον Ολυμπιακό και εύχομαι να πάει γρήγορα στην κατηγορία που πρέπει».

Ο κ. Μποτσιβάλης στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Για την εκκαθάριση: «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και δεν θέλω να μεταφέρετε το άγχος στον κόσμο. Δεν είμαστε κρυφό σχολειό, αλλά θα προχωρήσουμε και σε αυτόν τον τομέα, βήμα-βήμα. Είναι και νομικό το θέμα δεν είναι μόνο τι θέλω εγώ. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, αλλά και από τους Βολιώτες. Μακάρι να το έλυνα σε τρεις μήνες».

Για την έδρα: «Εχουμε κάνει την πρόταση και θέλουμε το ΕΑΚ, όπου είναι το σπίτι του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι θα δοθεί λύση, περιμένουμε απάντηση. Το Πανθεσσαλικό θα το χρησιμοποιήσουμε και για την προετοιμασία, αλλά και θα το δηλώσουμε και σαν δεύτερη έδρα, όπως είμαστε αναγκασμένοι».

Τζαναβάρας: «Υπάρχει ταύτιση απόψεων»

Ο πολύπειρος τεχνικός με πλούσιο βιογραφικό σε Α’, Β’ και Γ’ Εθνική ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις: «Χαίρομαι που είμαι πάλι στο Βόλο, που είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κύριους Μποτσιβάλη, Τσιμπανάκο, Μπονόβα για την πρόταση που μου έκαναν να αναλάβω τις τύχες της ομάδας. Γνωρίζω τα προβλήματα, ξέρω ότι πρέπει να χτίσουμε την ομάδα από την αρχή. Στις συνομιλίες μας υπήρξε ταύτιση απόψεων και θεωρώ πως είμαστε σε ένα μεγάλο σύλλογο που πρέπει να στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα όπως την θέλει ο κόσμος κι εμείς. Ξεκινάμε από αύριο (σ.σ. σήμερα) τη δουλειά με οργάνωση και προγραμματισμό. Εχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας».

Για την απόκτηση των ποδοσφαιριστών: «Εχουμε στο μυαλό μας κάποιους ποδοσφαιριστές. Θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις αλλά σιγά – σιγά θα φτιάξουμε το παζλ. Οι παίκτες πρέπει να έχουν μια αλληλοεξάρτηση μεταξύ τους κι αγωνιστική και συναισθηματική, κάτι που είναι το δύσκολο κομμάτι, να “δέσουμε” δηλαδή τους παίκτες αλλά υπάρχει εμπειρία και γνώση και θα τα καταφέρουμε».

Για τη Γ’ Εθνική: «Είναι πρόκληση για εμένα να συνδέσω το όνομά μου με τη δημιουργία μιας ομάδας με βάσεις αγωνιστικές και συμπεριφοράς για τον Ολυμπιακό Βόλου».

Τέλος, ο τιμ μάνατζερ των ερυθρόλευκων, Ανδρέας Μπονόβας, σχολίασε: «Μετά από πολλές ζυμώσεις και συζητήσεις με πολλούς προπονητές, καταλήξαμε στον κ. Τζαναβάρα. Είναι προπονητής καριέρας, πέρασε από την πόλη, έδωσε τα διαπιστευτήρια, έκανε πολύ καλή δουλειά και ήταν ο κατάλληλος προπονητής στο χτίσιμο του Ολυμπιακού Βόλου, όπως ονειρεύονται οι φίλαθλοι για να φθάσει η ομάδα εκεί που αξίζει.

Εμείς θα είμαστε κοντά του, θα ετοιμάσουμε ένα ρόστερ ιδανικό για τη βαριά φανέλα του Ολυμπιακού. Οποιος θα την φορέσει, πρέπει να έχει προσωπικότητα και βιογραφικό. Θα κοιτάξουμε να φέρουμε 12-15 παίκτες Β’ Εθνικής, ένα κράμπα παικτών από Γ’ ως 23 χρόνων που θα έχουν παίξει τουλάχιστον δύο χρόνια με 20-25 συμμετοχές και παιδιά από το Βόλο.

Ο κ. Τζαναβάρας θα έχει ένα ρόστερ 27 παιδιών, ώστε να χτίσει έναν Ολυμπιακό Βόλου και να τον φθάσει εκεί που του αξίζει, στη Super League. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, όλους εσάς που τον θέλουν εκεί ψηλά. Ο κ. Μποτσιβάλης έχει ένα ρίσκο, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου