ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από το Πανθεσσαλικό… για ψηλότερα

από-το-πανθεσσαλικό-για-ψηλότερα-820931

Υπογράφεται η συμφωνία και από τις 18 Ιουλίου θα είναι η έδρα του νέου Ολυμπιακού Βόλου

Σήμερα αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία του Ολυμπιακού Βόλου και το Πανθεσσαλικό θα αποτελέσει την φετινή έδρα της ομάδας με στόχο να βρεθεί από εκεί ψηλότερα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το Πανθεσσαλικό θα φιλοξενήσει φέτος τους «ερυθρόλευκους» στα παιχνίδια έδρας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ εκεί θα στεγαστούν και τα γραφεία του συλλόγου.

Μπορεί η αρχική σκέψη και θέληση να ήταν το ΕΑΚ αλλά τελικά για πολλούς λόγους προτιμήθηκε το Πανθεσσαλικό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ και με το βοηθητικό θα δουλεύουν σωστά και οι ακαδημίες όπου θα ριχτεί ιδιαίτερο βάρος.

Την Δευτέρα 18 Ιουλίου αναμένεται η «πρώτη» του νέου Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό, αφού τότε θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας και η έναρξη της προετοιμασίας, ενώ την 1η Αυγούστου στο ίδιο γήπεδο θα έχουμε και το πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Βέροια.

Νωρίτερα στις 11 Ιουλίου θα γίνει η παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας και των παικτών. Φέτος τον Ολυμπιακό θα ντύνει η αθλητική εταιρεία UMBRO.

Στο Πανθεσσαλικό θα ξεκινήσει η προετοιμασία και έτσι τις δύο πρώτες εβδομάδες οι προπονήσεις θα γίνουν στο Βόλο, ενώ αρχές Αυγούστου η ομάδα θα αναχωρήσει για τον Αγ. Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο.

Η διοικούσα επιτροπή της οποίας ηγείται ο Παν. Μποτσιβάλης προχωράει βήμα – βήμα και στο μεταγραφικό της σχεδιασμό και μέχρι τώρα, οι περισσότερες προσθήκες αφορούν παίκτες που έχουν παρουσία στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο κορμός που έχει σχηματιστεί είναι πολύ αξιόλογος και τα μηνύματα ελπιδοφόρα αναφορικά με τους φιλάθλους που βλέπουν ότι γίνεται σοβαρή δουλειά για το «χτίσιμο» του ρόστερ.

Ο Π. Μποτσιβάλης σε συνεργασία με τους Ευρ. Τσιμπανάκο, Τζ. Βαΐτση και Ανδρ. Μπονόβα, αλλά και τον προπονητή Παναγιώτη Τζαναβάρα θέλουν να έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ μέχρι την πρεμιέρα και κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί αφού ήδη δεκατέσσερις παίκτες έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτοί είναι οι τερματοφύλακες Κατσούλης, Παλιούρας, Μπουργάνης, οι αμυντικοί Τέλλος, Σταύρου, Στουρνάρας, οι μέσοι Ντα Κόστα, Ναστέφκσι, Οικονόμου, Δωματάς, Κολημήτρας, Ζαρίφης και οι επιθετικοί Φλίγκος, Αναστασίου.

Ενώ μέχρι τώρα, έχουν αποκτηθεί 14 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν το μισό ρόστερ, από αυτούς, οι έξι είναι από την Μαγνησία και πιθανότατα ο επόμενος θα είναι ο Δ.Κόμνος. Είναι γεγονός πως έχουν γίνει κινήσεις ουσίας με έμπειρες μονάδες που έχουν πολυετή πορεία στα ελληνικά γήπεδα και νεαρούς ταλαντούχους με δίψα για διάκριση, για το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Και κάπως έτσι θα συνεχίσει να κινείται στις μεταγραφικές του αναζητήσεις ο Ολυμπιακός Βόλου για να συγκροτήσει ισχυρό ρόστερ.

«Κλεισμένος» από τον Ολυμπιακό Βόλου θεωρείται ο Αργεντινός μέσος Φαμπρίτσιο Πότσι, ο οποίος αποτελεί μια εξαιρετική κίνηση ενίσχυσης, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί κι άλλος ξένος. Ο Πότσι είναι 30 ετών και έχει θητεία σε αρκετές ομάδες της χώρας μας από το 2008 και μετά όταν πρωτοήρθε για λογαριασμό του Αστέρα Ρεθύμνου (21 συμμετοχές). Εχει αγωνιστεί ακόμα σε Πλατανιά (2009 – Ιαν. 2012: 46 ματς – 1 γκολ), ΑΕΛ (Ιαν. 2012 – 2013: 14 συμμετοχές), Χανιά (2013 – 14: 28 ματς), Αγία Νάπα (Κύπρος, α’ μισό 2014 – 15: 6 αγώνες), Παναργειακό (β’ μισό 2014 – 15: 12 ματς) και πέρυσι στον Κισσαμικό (20 αγώνες).

Ο Ολυμπιακός Βόλου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του έχει κάνει γνωστό το φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια στο Πανθεσσαλικό, πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Καϊμακτσαλάν ,ενώ από τον Πανθηραϊκό της Σαντορίνης έγινε γνωστό ότι θα παίξει δύο φιλικά με τους Βολιώτες.

Εκτός από το φιλικό με τη Βέροια πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» θα λάβουν μέρος σε τουρνουά που θα γίνει στο Βόλο, με την επιστροφή της ομάδας από το Καϊμακτσαλάν και με τη συμμετοχή τεσσάρων – πέντε ομάδων από Super League και Football League.

Σε νέες βάσεις οι υποδομές

Σε νέες βάσεις μπαίνουν τα τμήματα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου μετά από απόφαση της Διοίκησης σε συνεργασία με τη Διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου.

Αποφασίστηκε να συγκροτηθούν εκτός των άλλων τμημάτων ποδοσφαίρου και αγωνιστικές ομάδες ποδοσφαίρου για νέους αθλητές για τις ηλικίες 2002 έως και 2006.

Υπεύθυνος για τη συγκρότηση των αγωνιστικών ομάδων θα είναι σε συνεργασία με τους υπεύθυνους προπονητές των τμημάτων ο κ. Αντρέας Μπονόβας.

Οι αθλητές που θα επιλεγούν θα περάσουν εργομετρικά τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η φυσική, τεχνική και τακτική τους κατάσταση, ώστε να καταρτιστεί το ετήσιο πρόγραμμα εκγύμνασής τους.
Οι αθλητές που θα απαρτίζουν τις αγωνιστικές ομάδες θα έχουν προτεραιότητα ως προς την επιλογή τους για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Για τον σκοπό αυτό η Διοίκηση αποφάσισε να προβεί σε προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους γυμναστές ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο ή κατόχους διπλώματος προπονητού ποδοσφαίρου επιθυμούν να απασχοληθούν στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου να επικοινωνήσουν μέχρι 16 Ιουλίου 2016 στο τηλέφωνο 6979002709 ή να αποστείλουν το βιογραφικό τους στο mail του Συλλόγου [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου