ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτεραιότητα το γήπεδο

προτεραιότητα-το-γήπεδο-816355

Χωρίς να σταματούν οι μεταγραφικές κινήσεις στον Ολυμπιακό Βόλου οι διοικούντες θέλουν να εξασφαλίσουν την έδρα

Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι το γήπεδο και η έδρα του συλλόγου αφού δύο θέματα που από την αρχή φαινόταν εύκολα, όπως και η απόκτηση γραφείων, δεν έχουν βρει λύση …την ώρα που η ομάδα που έχει φτιαχτεί κατά το ήμισυ παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή και η ημερομηνία της έναρξης προετοιμασίας πλησιάζει…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ετσι όλα δείχνουν ότι εφόσον δεν βρεθεί λύση για να υπογραφεί σύμβαση συνεργασίας για το γήπεδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να αναβληθεί ακόμη και η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 18/7.

Για το ΕΑΚ η κύρια δυσκολία έγκειται στην ανανέωση της άδειας τον Οκτώβριο και ίσως μια διαφορετική σύμβαση με το δήμο, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που φαντάζει ως η πιθανότερη λύση για να φιλοξενήσει την ερυθρόλευκη ομάδα.

Προχθές στην εκδήλωση της παρουσίασης της νέας φανέλας του Ολυμπιακού Βόλου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Valis», ως προς την έδρα, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Παναγιώτης Μποτσιβάλης, τόνισε πως υπάρχουν δυσκολίες στο να αγωνιστεί η ομάδα στο ΕΑΚ όχι λόγω των οικονομικών απαιτήσεων και όρων που θέτει ο δήμος Βόλου.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε την έδρα που θα έχει η ομάδα φέτος. Το ΕΑΚ έχει προβλήματα. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε το συμφωνητικό με τον δήμο Βόλου, τη στιγμή που δεν είναι σε θέση η διοικούσα επιτροπή να αναλάβει τις ενέργειες που χρειάζονται για την αδειοδότηση του γηπέδου. Οσον αφορά τους όρους και το μίσθωμα, μπορούμε να τα συζητήσουμε με τον δήμο και να βρούμε λύση.

Ελπίζω, μέσα στην εβδομάδα να έχουμε υπογράψει τη σύμβαση για το Πανθεσσαλικό. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα αναγκαστούμε να αναβάλουμε την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας που είναι προγραμματισμένης για τις 18 Ιουλίου. Χωρίς την έδρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Θα περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και στη συνέχεια θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μακάρι να μην χρειαστεί να παίξει η ομάδα εκτός Βόλου».
Από την πλευρά του δήμου Βόλου ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζεται ότι το ΕΑΚ παραχωρείται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου εφόσον το ζητήσει, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η σύμβαση θα είναι ακριβώς η ίδια με όλες τις προηγούμενες συμβάσεις που υπέγραφε ο δήμος Βόλου με την εκάστοτε διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου.

Η μοναδική διαφορά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι το οικονομικό τίμημα και τίποτα περισσότερο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ: «Αναφορικά με τις αφελείς, έως κουτοπόνηρες, προσπάθειες που συνεχίζουν να εκδηλώνονται από ορισμένους, με στόχο να διαταράξουν τις σχέσεις του Δήμου Βόλου με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου έχοντας ως επίκεντρο τη χρήση του ΕΑΚ ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά ότι:

Το γήπεδο (ΕΑΚ – Τάκης Συνετόπουλος) βεβαίως και παραχωρείται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, εφόσον αιτηθεί να το εκμισθώσει.

Το πλαίσιο της εκμίσθωσης αυτής ορίζεται με βάση τα ισχύοντα σε κάθε άλλη μίσθωση, όπου ο μισθωτής αναλαμβάνει να εκδώσει επ’ ονόματί του όλες τις αναγκαίες συμβάσεις και άδειες (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλεφωνική σύνδεση κλπ).

Και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει το ίδιο ακριβώς καθεστώς που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στην εκμίσθωση του ΕΑΚ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι η νέα σύμβαση είναι αντιγραφή με όλες τις προηγούμενες συμβάσεις που υπέγραφε ο Δήμος Βόλου με την εκάστοτε διοίκηση του Ολυμπιακό Βόλου. Η μόνη διαφορά είναι ότι όλες οι προηγούμενες συμβάσεις είχαν οικονομικό τίμημα κάποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ η σημερινή μόλις 700 ευρώ.

Τέλος είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος κι οι υπηρεσίες του θα συνδράμουν σε κάθε αίτημα για βοήθεια στις σχετικές διαδικασίες που απαιτούνται για άδειες και συνδέσεις.

Κάθε άλλος ισχυρισμός είναι εκ του πονηρού και μόνο σε φίλαθλα κίνητρα και στην αγάπη για την ομάδα δεν οφείλεται».

Αναζητώντας τη λύση της έδρας ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις μεταγραφικές κινήσεις και αισιοδοξεί ότι την Δευτέρα θα κάνει το ξεκίνημά του πλήρης…

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας φανέλας του Ολυμπιακού Βόλου ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας τόνισε ότι η δουλειά ήδη έχει αρχίσει και εξέφρασε την πίστη πως στο τέλος της χρονιάς ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στο μεταξύ από προχθές οι 15 νέοι ποδοσφαιριστές έγιναν 16 αφού παρουσιάστηκε και ο νεαρός Βαγγέλης Αγγελής ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι τη διάλυση της ομάδας, τον περασμένο Ιανουάριο και στη συνέχεια έπαιξε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ με την ομάδα της Δύναμης.

Οι υπόλοιποι 15 είναι οι Σάκης Κατσούλης, Κωνσταντίνος Παλιούρας, Νίκος Μπουργάνης, Κώστας Οικονόμου, Ηλίας Σταύρου, Φελίπε Ντα Κόστα, Φαμπρίτσιο Λιονέλ Πότσι, Ιβάν Ναστέφσκι, Σάκης Τέλλος, Βαγγέλης Στουρνάρας, Γιάννης Δωματάς, Αγγελος Κολημήτρας, Βασίλης Ζαρίφης, Κώστας Φλίγκος και Αλέξανδρος Αναστασίου. Σε αυτούς θα προστεθούν δύο ακόμη ξένοι και άλλοι 8 Ελληνες έως τις 18 Ιουλίου που θα αρχίσει η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ενόψει της νέας χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου