ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με ΑΣΑ ο Ολυμπιακός Βόλου

με-ασα-ο-ολυμπιακός-βόλου-793638

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την Αναγέννηση Καρδίτσας αντιμετωπίζει σήμερα (6 μ.μ), στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ο Ολυμπιακός Βόλου, στο πέμπτο του κατά σειρά φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, έχοντας την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, μπροστά στο κοινό του, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που αγωνίζεται στη Football League.

Oι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα έχουν ήδη κλείσει περίπου 40 ημέρες προετοιμασίας και το βασικό κομμάτι, στο οποίο ο τεχνικός των ερυθρόλευκων θέλει πλέον να εστιάσει είναι η «ομοιογένεια». Στα προηγούμενα φιλικά, με Βέροια, Πανθηραϊκό, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και Γ.Σ. Αλμυρού, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν ταλέντο και όρεξη να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά οι επιθετικές τους προσπάθειες ξεκινούσαν, κατά πλειοψηφία με βάση εμπνεύσεις μεμονωμένων ποδοσφαιριστών. Το μεγάλο στοίχημα αποτελεί πλέον το «δέσιμο» μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη έως την έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Αυτό θα επιδιώξει άλλωστε το τεχνικό επιτελείο και ενόψει του φιλικού της ερχόμενης Κυριακής, με αντίπαλο το Ρήγα Φεραίο, στο Βελεστίνο.

Αναβολή με Αρη

Το σημερινό φιλικό με τους Καρδιτσιώτες, ωστόσο σηματοδοτεί και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κορίνθιο τεχνικό να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα, σχετικά με το υπάρχον ρόστερ, μετά τη δεύτερη αναβολή του φιλικού του Σαββάτου, με τον Aρη. Οι Θεσσαλονικείς δίνουν φιλικό παιχνίδι, την Κυριακή 29/8, με την Ξάνθη, κάτι που σαφώς αποκλείει το ενδεχόμενο, μία ημέρα νωρίτερα να βρίσκονται στο Βόλο, για φιλικό με τους ερυθρόλευκους, από τους οποίους αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αιτίες της διπλής ακύρωσης του παιχνιδιού.

Εκτός Ζώνας, Οικονόμου, Μπρίτος

Στο αγωνιστικό κομμάτι, απόντες από το σημερινό φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας θα είναι οι Παναγιώτης Ζώνας και Κώστας Οικονόμου, οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, λόγω των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Και οι δύο πάντως, θα είναι σε θέση να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας μέσα στην εβδομάδα, με δεδομένο πάντως ότι δε θα ρισκάρουν τη συμμετοχή τους απέναντι στην ομάδα της Καρδίτσας. Παράλληλα ανεβάζει καθημερινά αγωνιστικούς ρυθμούς ο νεοαποκτηθείς Γκουστάβο Μπρίτος, με τον Αργεντινό επιθετικό να παίρνει χρόνο συμμετοχής – για πρώτη φορά – στο φιλικό της προσεχούς Κυριακής με τον Ρήγα Φεραίο.

Παίζει και ο Γκίτζιας

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός Βασίλης Γκίτζιας, ο οποίος προπονείται με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αναμένεται να δώσει δείγματα της αγωνιστικής του αξίας, στο σημερινό φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Με αρκετά καλές συστάσεις, ο υψηλόσωμος μπακ, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, ενώ πέρυσι έπαιξε σε Ερμιονίδα (με 7 συμμετοχές) και Σπάρτη (2 συμμετοχές).

Ο Γκίτζιας έχει καταγράψει αρκετές συμμετοχές με την Εθνική Κ17 και πολλές κλήσεις στην Εθνική Κ19. Μάλιστα, οι καλές του εμφανίσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον της αγγλικής Ιπσουιτς, η οποία τον κάλεσε για δοκιμές, εκεί όπου ο νεαρός Τριπολιτσιώτης άφησε καλές εντυπώσεις. Επιπλέον, ο 21χρονος σέντερ μπακ έχει δοκιμαστεί και με την Εθνική Ομάδα U-17 της Αυστραλίας.

Ανακοίνωση για το φιλικό

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου για το σημερινό φιλικό: «Στα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα διατίθενται κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αξίας 10 €, ενώ τα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών (με τη συνοδεία κηδεμόνα) θα εισέρχονται δωρεάν. Οι φίλαθλοι, θα προμηθεύονται τα κουπόνια από τις 17:00 έως και την έναρξη του φιλικού αγώνα, ενώ η είσοδος θα πραγματοποιηθεί από τη δεύτερη πεζογέφυρα. Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν και για τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου