ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική αναμέτρηση σε βαρύ κλίμα και άνετη νίκη για Ολυμπιακό Βόλου

φιλική-αναμέτρηση-σε-βαρύ-κλίμα-και-άν-789911

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ρήγας Φεραίος και Ολυμπιακός Βόλου έδωσαν συνέχεια στις φιλικές αναμετρήσεις προετοιμασίας χθες Κυριακή, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 1-0 χάρη σε γκολ του Σταύρου στο 45’ των Βελεστινιωτών, οι οποίοι ήταν συντετριμμένοι από την απώλεια του πρώην προέδρου τους, Γιώργου Καλογήρου.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εναπόθεσαν από ένα τριαντάφυλλο στο σημείο όπου είχε στηθεί ένα πρόχειρο μνημείο με τη φωτογραφία του εκλιπόντος προέδρου των κυανόλευκων λίγο πριν την αναμέτρηση, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή που ήταν αρκετό για πολλούς να βουρκώσουν αναλογιζόμενοι πόσο πρόωρα και άδικα «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στα 57 του.

Το χειροκρότημα που ακολούθησε ήρθε να δώσει θέση στους πρωταγωνιστές του γηπέδου, με τους παίκτες του Ρήγα να αγωνίζονται με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ μαύρο περιβραχιόνιο φόρεσε και ο τεχνικός Λάκης Μπακάλης.

Πώς παρατάχθηκαν

Σε σχήμα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του Ρήγα Φεραίου ο Λάκης Μπακάλης, με τον Κεφαλά κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους: Χατζηαθανασίου, Μπόρα, Γκάγκα, Σπαθή. Στη μεσαία γραμμή οι Αλεξίου και Γεωργατζής ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Κυπτίου να χρησιμοποιείται στα δεξιά, ο Γκίκας στα αριστερά και στην επίθεση οι Τσελεπής Τζοβάρας.

Για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου (4-3-3), ο Παναγιώτης Τζαναβάρας χρησιμοποίησε τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα την τετράδα αποτελούσαν οι Στουρνάρας, Τέλλος, Κωστόπουλος και Μανάλης. Οι Σταύρου και Πότσι ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ντα Κόστα να έχει ρόλο επιτελικού μέσου και οργανωτή, την ώρα που στα δεξιά της επίθεσης κινούνταν ο Μπρίτος στο ντεμπούτο του, στα αριστερά ο Δωματάς και στην κορυφή ο Φλίγκος.

Το α’ μέρος

Ο Ρήγας Φεραίος ήταν εκείνος που απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι και μάλιστα στο 1ο λεπτό, όταν ο Κυπτίου έπιασε σουτ από τα δεξιά με το αριστερό και ο Κατσούλης απέκρουσε ασταθώς. Το ριμπάουντ πήρε ο Χατζηαθανασίου, αλλά από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους ερυθρόλευκους στο 13’, με τον Αργεντινό Μπρίτος να ξεγλιστρά όμορφα από τα δεξιά, προτιμώντας να σπάσει την μπάλα στα αριστερά στον Δωματά, παρά το γεγονός ότι ο Κεφαλάς είχε αφήσει ανυπεράσπιστη την εστία του, με τον Χατζηαθανασίου να σώζει την ομάδα του απομακρύνοντας στη συνέχεια.

Από ενέργεια του Κυπτίου στο 19ο λεπτό ο Κατσούλης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και αυτή έφτασε στον Μπόρα, που προσπάθησε με το κεφάλι να σκοράρει, αλλά η αυτή πήγε παράλληλα με την εστία, δίνοντας την ευκαιρία στον Κατσούλη να μπλοκάρει.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με τον Ντα Κόστα να βρίσκει με έξοχη μπαλιά τον Φλίγκο, αλλά ο έμπειρος επιθετικός σούταρε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία.

Με την μπάλα να περνά περισσότερο από τα πόδια των ερυθρόλευκων, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση μέχρι το 45’, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα ο Δωματάς βρέθηκε εκτός περιοχής και έπιασε το δυνατό σουτ με το δεξί, το οποίο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο Κεφαλάς, με τον Σταύρου να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ να γράφει το 0-1.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη ο Ρήγας ήταν και πάλι αυτός που απείλησε πρώτος με τον Σπαθή να εκτελεί πλασαριστά φάουλ από τα δεξιά για τον Γκίκα, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη.

Από «στημένη» μπάλα προήλθε και η επόμενη φάση, αλλά για τους ερυθρόλευκους, με τον Ντα Κόστα να σεντράρει από τα αριστερά για τον Τέλλο, ο Παπαγιάννης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Ενα σουτ του Γεωργατζή στο 69’ πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία, με το Ρήγα Φεραίο να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης αλλά μάταια, μιας και ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, παρά τις όποιες αλλαγές.

Ο Παπαγιάννης είδε την μπάλα να κατεβαίνει επικίνδυνα προς την εστία του έπειτα από σέντρα – σουτ του Ντα Κόστα και με τα ακροδάχτυλα παραχώρησε το κόρνερ στο 75’, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις για ένα δεύτερο τέρμα.

Σουτ του Ζαχαράκη λίγο έξω από την περιοχή στο 85’ πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσούλη, ο οποίος ήλεγχε τη φάση, ενώ σουτ το οποίο όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη είχε και ο νεοεισελθόντας Αναστασίου για τον Ολυμπιακό στο 87’ από το ύψος της περιοχής με το δεξί πόδι, που μπλόκαρε εύκολα ο Παπαγιάννης.

Ρήγας Φεραίος – Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Φιλικός αγώνας

Σκόρερ: 0-1 (45’ Σταύρου)

Διαιτητής: Δημητριάδης

Βοηθοί: Μπουργάνης, Κόκκαλης

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Κεφαλάς (46’ Παπαγιάννης), Χατζηαθανασίου (87’ Ράπτης), Σπαθής, Μπόρας (69’ Λάμπρου), Γκάγκας, Αλεξίου (83’ Καναβός), Γεωργαντζής (86’ Μπακάλης), Γκίκας (64’ Χατζής), Κυπτίου (46’ Γουτούλης – 90’ Χότζα), Τζοβάρας (46’ Ζαχαράκης – 90’ Κουσκουρίδας), Τσελεπής (64’ Σέττος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Τζαναβάρας)Κατσούλης, Μανάλης (63’ Αν. Κόκας), Στουρνάρας (68’ Στασινόπουλος), Τέλλος (79’ Γκίτζιας), Κωστόπουλος, Πότσι (86’ Ζαρίφης), Σταύρου (46’ Κολημήτρας), Ντα Κόστα (90’ Πατσής), Φλίγκος (89’ Αγγελής), Δωματάς (73’ Αναστασίου), Μπρίτος (46’ Ναστέφσκι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου