ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πανέτοιμος παρά τους πειραματισμούς κόντρα στον Απόλλωνα

ο-ολυμπιακός-βόλου-έδειξε-πανέτοιμος-785068

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πανέτοιμος για τη σέντρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής έδειξε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος στο 7ο παιχνίδι της προετοιμασίας του αναδείχθηκε ισόπαλος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τον Απόλλων Σμύρνης της Football League με 2-2.

Απέναντι σε ένα πολύ δυνατό σύνολο που και φέτος θα χτυπήσει την πόρτα της ανόδου στη Super League, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν το χειροκρότημα της κερκίδας και στο φινάλε, σε ένα παιχνίδι που έδειξαν πάθος και αποφασιστικότητα μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Σκόρερ της βολιώτικης ομάδας ήταν οι Φλίγκος στο 7’ και Δωματάς στο 89’, ενώ για τον Απόλλωνα τα τέρματα σημείωσαν οι Σιατραβάνης (21’) και Περογαμβράκης (69’).

Πώς ξεκίνησε

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Παναγιώτης Τζαναβάρας, ευκαιρίας δοθείσης ανακάτεψε την τράπουλα και προχώρησε σε δοκιμές στο βασικό σχήμα, χρησιμοποιώντας τον Πότσι σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, αλλά και τον Σταύρου ρε ρόλο αμυντικού μέσου. Στην εστία βρέθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι και μάλιστα αναντικατάστατος ο Κατσούλης και στην άμυνα πέραν από τους Σταύρου και Πότσι τοποθετήθηκε ο Κωστόπουλος σε ρόλο στόπερ και ο Μανάλης ως αριστερό μπακ. Την ίδια ώρα φανέλα βασικού πήραν οι Κολημήτρας και Οικονόμου, με τον τελευταίο να επιστρέφει και πάλι στη δράση μετά τον τραυματισμό του. Ο Ντα Κόστα ήταν ο συνδετικός κρίκος της επίθεσης, με τους Ναστέφσκι και Δωματά να συνεπικουρούν από τα άκρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με τον Φλίγκο να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Το α’ μέρος

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια τους, με τον Ολυμπιακό να βλέπει το φάουλ του Κονέ στο 6ο λεπτό να καταλήγει στην αγκαλιά του Κατσούλη και αφού η μπάλα είχε βρει πρώτα και στο τείχος.

Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν πρώτοι μιας και στο αμέσως επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τρομερή κεφαλιά του Φλίγκου, ο οποίος κρέμασε τον Χιώτη στη δεξιά του γωνία, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και φαρμακερή σέντρα του Ναστέφσκι.

Με τον Απόλλωνα να συνεχίζει να έχει την κατοχή, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στις αναχαιτίσεις του με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν από τα δεξιά της επίθεσης και να δικαιώνονται στο 21’. Συγκεκριμένα ο Σιατραβάνης ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης του Απόλλωνα, με τον Στεργίδη να ετοιμάζει το γκολ για τον συμπαίκτη του, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο δραστήριος Ναστφέσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χιώτη για το 2-1 έπειτα από κάθετη μεταβίβαση του Φλίγκου, με τον πορτιέρο της Ελαφράς Ταξιαρχίας να μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια, ενώ το σουτ του Δωματά έπειτα από τη συνεργασία με τον Ναστέφσκι στο 31’ πέρασε άουτ.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το δεύτερο γκολ, αλλά δεν το κατάφεραν στο 37’, με τον Διαμαντόπουλο να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως ο Κωστόπουλος, που είχε κλείσει στο δοκάρι, κατάφερε να απομακρύνει όπως – όπως, μιας και ακολούθησε νέο σουτ του Αλμπάνη, με τον Κατσούλη να αποκρούει αρχικά και στη συνέχεια να βλέπει την μπάλα να καταλήγει άουτ από νέα ενέργεια του Αλμπάνη.

Το β’ μέρος

Με την έναρξη της επανάληψης, οι δύο αρχικές αλλαγές του Τζαναβάρα έφεραν τον Τέλλο να παίρνει τη θέση του Οικονόμου και να πλαισιώνει τον Κωστόπουλο στην άμυνα, με τον Πότσι να προωθείται στη θέση του αμυντικού μέσου, ενώ η αλλαγή του Στουρνάρα με τον Ναστέφσκι, έφερε τον Σταύρου σε ρόλο δεξιού μέσοεπιθετικού και τον έμπειρο αμυντικό στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι και το 64’, όταν ο Αλμπάνης είδε τον Περογαμβράκη και ο τελευταίος με σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Κατσούλη να απομακρύνει με δυσκολία.

Από πάσα του Περογαμβράκη, ο Διαμαντόπουλος θα μπορούσε να σκοράρει κατά της πρώην του ομάδας, αλλά δεν μπόρεσε στο 66’, βλέποντας την μπάλα να περνά βασανιστικά εκτός εστίας και λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσούλη. Ο,τι δεν έγινε όμως στο 64’ και στο 66’ ήρθε για τον Απόλλωνα στο 69’, με τον Περογαμβράκη να μπαίνει στην περιοχή και με σουτ με το αριστερό νίκησε τον πορτιέρο των ερυθρόλευκων με συρτό διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει και στο εσωτερικό του κάθετου δοκαριού για το 1-2.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές από το 80’ και μετά, με τον νεοεισελθόντα Μπρίτος να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Ο αργεντινός φορ, αφού στόπαρε όμορφα την μπάλα με το στήθος, βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά για να πιάσει το σουτ, που κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Ομως αυτή δεν ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης, αφού ο Δωματάς κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, όταν στο 89’ και μετά από σέντρα του Σταύρου δεν δυσκολεύτηκε να ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα Πασάι για να γράψει το τελικό 2-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Σμύρνης 2-2

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: (Φλίγκος 7’, Δωματάς 89’, – Σιατραβάνης 21’, Περογαμβράκης 69’)

Διαιτητές: Ρούσης

Βοηθοί: Μπέλου, Μπασδέκη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τζαναβάρας): Κατσούλης, Σταύρου, Μανάλης, Κωστόπουλος, Πότσι (67’ Ευθυμιάδης), Κολημήτρας, Οικονόμου (46’ Τέλλος), Δωματάς, Ναστέφσκι (46’ Στουρνάρας), Ντα Κόστα (60’ λ.τρ. Μπρίτος), Φλίγκος (75’ Αναστασίου).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Σπανός): Χιώτης (70’ Πασάι), Ντάσιος, Βαλεριάνος (46’ Ρουμπουλάκου), Κύργιας, Δεληζήσης (59’ Πάνος), Πουρτουλίδης (46’ Τσιάρας), Κονέ, Στεργίδης (46’ Περογαμβράκης), Αλμπάνης (68’ Τρίγκας), Σιατραβάνης, Διαμαντόπουλος (77’ Γκούφας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου