ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Βυθίζεται» ο Ολυμπιακός Βόλου, ήττα με 0-2 από την Καβάλα

βυθίζεται-ο-ολυμπιακός-βόλου-ήττα-μ-77401

Ο Ολυμπιακός Βόλου «βυθίζεται» και φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν και από την Καβάλα με 0-2 και πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο μοιραίο, που είναι ο υποβιβασμός, με την 8η ήττα τους στη Νεάπολη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Εμπερτ στο 55’ και ο πρώην παίκτης των Βολιωτών, Οκάν Σουλεϊμάν, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οπως ήταν φυσικό, μετά τη λήξη ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, που χειροκρότησαν πάντως θερμά την Καβάλα, δείχνοντας να αναγνωρίζουν τον αντίπαλο.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέβηκε με τον Ξενοδόχοβ στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ήταν οι Γραικός στα δεξιά, Παπακώστας στ’ αριστερά, Στάμου και Φιλίποβιτς στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κόλα και Σκοπελίτης και μπροστά τους ήταν ο Κουντουριώτης. Τέλος, στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Ξύδας, στο δεξί ο Βερνάρδος και στην κορυφή ο Σιαφά. Από το 61’ και μετά ο Παπακώστας έγινε δεξί μπακ, ο Σκοπελίτης αριστερό, ενώ την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής αποτελούσαν οι Ντιαμπί, Κότος και Ντος Σάντος.

Για την Καβάλα τερματοφύλακας ήταν ο Κυρίτσης και μπροστά του η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μπελεβώνη, Σπάσιτς στα πλάγια και Πανουργιά, Στίκα στο κέντρο. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Καζαντζίδης και Θωμαΐδης, επιτελικού ο Εμπερτ, ενώ τον φορ Ντα Σίλβα Καϊούμπι βοηθούσαν από τα πλάγια οι Σαμπανίδης και Σταμένκοβιτς.

Τη μεγάλη φάση η Καβάλα στο πρώτο μέρος

Μία ανούσια κατοχή μπάλας είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο 45λεπτο, με τους ερυθρόλευκους να ξεδιπλώνονται σωστά από τα πλάγια κυρίως, αλλά οι περισσότερες σέντρες τους ήταν πάνω σε αντίπαλο.

Στο 5’ η μπάλα γύρισε ωραία και ο Κουντουριώτης έκανε το διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, που πέρασε άουτ μακριά από το δεξί δοκάρι.

Ενα λεπτό μετά ο Σιαφά, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, χωρίς κανείς να μπορεί να τον ανακόψει, από τα αριστερά της περιοχής σέντραρε για τον Γραικό, που είχε κάνει κίνηση φορ, αλλά έπιασε αέρα σε κεφαλιά.

Στο 8’ ο Γραικός ήταν αυτός που δημιούργησε τη φάση, βρίσκοντας με συρτή μπαλιά τον Βερνάρδο, που έπιασε ένα αδύναμο γυριστό σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κυρίτσης.

Στο 16’ το «δώρο» του Πανουργιά που έδιωξε απρόσεκτα πάνω του, δεν εκμεταλλεύτηκε ο Κουντουριώτης, ο οποίος, παρότι μόνος του εκτός περιοχής, έκανε ένα βιαστικό και τελείως άστοχο σουτ.

Επτά λεπτά αργότερα (23’) η Καβάλα απώλεσε τεράστια ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ, όταν ο Σαμπανίδης πιεζόμενος μεν, σε κενό τέρμα δε (σ.σ. η μπάλα είχε περάσει από τον Ξενοδόχοφ) μετά την παράλληλη πάσα του Καϊούμπι από τ’ αριστερά πλάσαρε εκτός εστίας.

Στο 27’ μετά το καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Κόλα, ο Κουντουριώτης πήρε την κεφαλιά, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 40’ ο Βερνάρδος προτίμησε το μακρινό σουτ, που ήταν πολύ άστοχο, ζητώντας συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, καθώς είχε την επιλογή της πάσας.

Ακολούθως, στο 41’ το σουτ του Σιαφά από το ημικύκλιο κόντραρε, έχασε σε δύναμη και απομάκρυναν οι αμυντικοί της Καβάλας, πριν η μπάλα φτάσει στον αφύλακτο Βερνάρδο.

Στη συνέχεια και το 43’ το ωραίο ξεμαρκάρισμα του Σκοπελίτη δεν συνδυάστηκε από καλό τελείωμα, καθώς ο αρχηγός σούταρε πολύ άστοχα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγε εκτός εστίας η κεφαλιά του Στίκα μετά το κόρνερ του Εμπερτ, χωρίς ανησυχία για τον Ξενοδόχοβ.

Καταιγισμός φάσεων στο

ξεκίνημα της επανάληψης

Φορτσάτες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες, αλλά η Καβάλα ήταν αυτή που βρήκε το γκολ.

Στο 46’ ο Ξύδας έκανε το σουτ με ελεύθερο πεδίο μπροστά του λίγο πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής, που έφυγε κοντά από το δεξί δοκάρι άουτ σε μία αξιόλογη στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου, που στο επόμενο λεπτό χρειάστηκε την εκπληκτική εκτίναξη του Ξενοδόχοβ στο αριστερό του παραθυράκι, για να γλιτώσει το 0-1 μετά το σουτ του Σταμένκοβιτς, ο οποίος είχε κάνει ανενόχλητος την κίνηση από αριστερά μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε όμορφα με το δεξί.

Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη στην έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και στο 48’ ο Γραικός έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Σιαφά, που έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε πλέον ανοίξει και στο 51’ ο Σταμένκοβιτς βρήκε με σέντρα από τ’ αριστερά στο πίσω δοκάρι τον Σαμπανίδη, το εναέριο πλασέ του οποίου πήγε παράλληλα προς την εστία και στην εξέλιξη της φάσης από το ύψος της περιοχής ο Καϊούμπι έκανε την προβολή πάνω από τα δοκάρια σε νέα μεγάλη φάση για την Καβάλα.

Στο 54’ σε θέση μέσα δεξιά ο Κουντουριώτης κέρδισε φάουλ, λίγο πριν μπει στην περιοχή, και το εκτέλεσε ο ίδιος με πάσα στον Ξύδα, το σουτ του οποίου πέρασε αρκετά πάνω από το αριστερό παραθυράκι.

Το γκολ η Καβάλα στο 55’

Τελικά, η Καβάλα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 55’. Η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου απέκρουσε ασθενώς μετά το γέμισμα που έγινε από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στον Ντα Σίλβα Καϊούμπι, που μέσα στην περιοχή έστρωσε για τον αφύλακτο Εμπερτ και ο Γερμανός με ωραίο συρτό σουτ νίκησε τον Ξενοδόχοβ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του για το 0-1.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός Βόλου προσπαθούσε φιλότιμα, αλλά απλά δεν μπορούσε, με τους οργανωμένους οπαδούς να ζητούν από τους ποδοσφαιριστές με σύνθημά τους να παίξουν την μπάλα της ζωής τους, αλλιώς… (σ.σ. η ευκόλως εννοούμενη συνέχεια παραλείπεται).

Επρεπε να φτάσουμε στο 82’, για να ολοκληρώσουν μία φάση οι ερυθρόλευκοι, με τον Βερνάρδο από το ύψος της περιοχής να σουτάρει ψηλά άουτ με ελεύθερο πεδίο μπροστά του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ξύδας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και έφτασε έως τα αριστερά της μικρής περιοχής, αλλά εκεί η πάσα του ανακόπηκε σε κόρνερ. Στο 87’ οι γηπεδούχοι απείλησαν, αλλά το αριστερό σουτ του Σιαφά από το ύψος του πέναλτι, με τον Αφρικανό να γυρίζει ωραία το σώμα του και να εκτελεί, πήγε πάνω στον Κυρίτση, ο οποίος μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά στη συνέχεια, μήπως και σώσουν τον βαθμό και στο 93’ δύο παίκτες της Καβάλας βγήκαν ολομόναχοι στην κόντρα, με τον Οκάν Σουλεϊμάν να τελειώνει τη φάση απέναντι στον Ξενοδόχοβ με εύστοχο αριστερό πλασέ στη δεξιά γωνία, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Εύλογο ήταν να ακουστούν αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους. Κάποιοι οργανωμένοι μετά τη λήξη κινήθηκαν και προς τ’ αποδυτήρια, αλλά εκεί ήταν μια διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ κρεμασμένοι στα κάγκελα τα … έψελναν στους ποδοσφαιριστές. Πάντως, ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου αναγνώρισε την Καβάλα, που είχε στον πάγκο της τον υπηρεσιακό τεχνικό, Γιώργο Αγγελίδη, με το χειροκρότημά του.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός (61’ Ντος Σάντος), Φιλίποβιτς, Στάμου (23’ λ. τρ. Μαρκοπουλιώτης), Σκοπελίτης, Παπακώστας, Κόλα (53’ Ντιαμπί), Ξύδας, Κουντουριώτης (61’ Κότος), Βερνάρδος, Σιαφά

ΚΑΒΑΛΑ (Αγγελίδης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς (46’ Αμούρ), Μπελεβώνης, Εμπερτ (84’ Σουλεϊμάν), Σαμπανίδης (59’ Καραγιάννης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (77’ Ρέτσος).

Ο Κουντουριώτης στο βάθος διαμαρτύρεται έντονα για χέρι παίκτη της Καβάλας σε φάση στο πρώτο μέρος

Τα … έψαλαν οι οπαδοί μετά τη λήξη του ματς στους παίκτες, καθώς πήγαιναν στ’ αποδυτήρια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου