ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρωινό… ξεμούδιασμα στο ΕΤΒΑ για τον Ολυμπιακό, και νίκη με 9-0

πρωινό-ξεμούδιασμα-στο-ετβα-για-τον-ο-746879

Με περίσσια ευκολία, όπως αναμένονταν άλλωστε ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε από την Α’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, κερδίζοντας χθες το πρωί στην έδρα του τον Πηλέα με 9-0.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι ερυθρόλευκοι, που προηγούνταν με 4-0 από το α’ μέρος δεν είχαν αντίπαλο και επικράτησαν άνετα με το τελικό σκορ (0-9) να τα λέει όλα, απέναντι στην ομάδα της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, κόντρα στην οποία ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε αρκετά από τα δυνατά του χαρτιά. Σκοπελίτης και Σαχινίδης πέτυχαν από δύο τέρματα και από ένα συμπλήρωσαν οι Κόλα, Παπαϊωάννου, Ζγκούρι, Καναβός και Πατσής.

Για τους ερυθρόλευκους στο αρχικό σχήμα επιλέχθηκαν ο Παλιούρας, για τη θέση του τερματοφύλακα, και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Παπουτσογιαννόπουλος, Νόνης, Παπαϊώαννου και Σάββας. Στη μεσαία γραμμή Κόλα και Ρόκας είχαν ρόλο ανασταλτικού μέσου, με τους Σκοπελίτη και Λώττα να τοποθετούνται δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Καναβός αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο από τον άξονα με τον Ζγκούρι, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Μετά από την ανεπιτυχή προσπάθεια του Ζγκούρι στο 2ο λεπτό όταν και δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Κωτούλα, ακολούθησε τελική προσπάθεια του Κόλα από πάσα του Σάββα, που έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυνόμενοι στο 5’. Ανά δύο λεπτά ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου και στο 7’ διαγώνιο σουτ του Καναβού πέρασε άουτ, με τον Ζγκούρι ακολούθως να μην καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στο 9’, κάτι που έγινε στο 11’, με τον Κόλα να παίρνει το ριμπάουντ από διώξιμο της άμυνας και αφού έκανε την ντρίμπλα – προσποίηση, σούταρε, με την μπάλα να αναπαύεται στη δεξιά γωνία.

Ο Καναβός στο 17’ με κεφαλιά και οι προσπάθειες του Λώττα στο δίλεπτο 21’-22’ δε βρήκαν στόχο, με το 0-2 να σημειώνεται στο 32’, με τον Ζγκούρι να αφήνει την μπάλα για τον Σκοπελίτη, ο οποίος σούταρε και παρά το γεγονός ότι ο Κωτούλας ακούμπησε την μπάλα, αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται και στο 42’ ο Λώττας έχασε νέα ευκαιρία για το 0-3, που ήρθε ένα λεπτό αργότερα και στο 43’, με τον Σκοπελίτη να βρίσκει ξανά δίχτυα με δεξί πλασέ. Στο 44’ και πριν την ανάπαυλα, ο Κόλα ανάγκασε τον Κωτούλα να απομακρύνει σε κόρνερ, με τον μέσο των ερυθρόλευκων να το εκτελεί και τον Παπαϊωάννου να πιάνει την κεφαλιά και με μικρή δόση τύχης να πετυχαίνει και το 0-4.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και είχε δοκάρι με τον Σαχινίδη στο 57’, αλλά άργησε να βρει και πάλι δίχτυα, κάτι που έγινε στο 68’ για το 0-5, όταν ο Καναβός είδε τον Φηύγα, να αποκρούει την προσπάθεια του σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Κόλα σέντραρε για τον Ζγκούρι, που σκόραρε με το κεφάλι.

Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 82’ σε 0-6, με τον Σαχινίδη να αποτυγχάνει αρχικά σε τετ-α-τετ με τον Φηύγα, αλλά ο Καναβός που καραδοκούσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-7, για να ακολουθήσει το 0-8 μετά από ένα λεπτό και από σουτ του Πατσή από το ύψος του πέναλτι.

Παπουτσογιαννόπουλος και Πατσής προσπάθησαν για το 0-8, αλλά ο Φηύγας ήταν αρνητικός, αποκρούοντας εκ νέου και το σουτ του Κόλα στο 88’, όμως ο Σαχινίδης σκόραρε σε κενή εστία.

Το τελικό 0-9 γράφηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και πάλι από τον Σαχινίδη μετά από πάσα του Ζγκούρι.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν και αρκετοί φίλοι των ερυθρόλευκων, που στη διάρκεια του αγώνα προέτρεπαν με τα συνθήματα τους, τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη για διπλό στην έδρα του Οικονόμου Τσαριτσάνης την ερχόμενη Κυριακή.

ΠΗΛΕΑΣ: Κωτούλας (46’ Φηύγας), Πάσχος, Βαρσαμάς, Δεδούσης, Μπάτης, Μπαρμπαγεωργόπουλος, Μακρής (57’ Κόπανος), Σαραφίδης (52’ Αναστασόπουλος), Παλάσης (87’ Ματθαίου), Μπαρμπαγιαννάκος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Σάββας (46’ Μαργαρίτης), Παπαπουτσογιαννόπουλος, Νόνης, Παπαϊωάννου, Ρόκας (46’ Πατσής), Σκοπελίτης (46’ Σαχινίδης), Κόλα, Καναβός, Λώττας (46’ Σερτζίνιο), Ζγκούρι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου