ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από την Αμφισσα το νέο ξεκίνημα

από-την-αμφισσα-το-νέο-ξεκίνημα-740629

Από την Αμφισσα και με αντίπαλο τον Φωκικό θα γίνει σήμερα το νέο ξεκίνημα του Ολυμπιακού Βόλου με στόχο την προσέγγιση της κορυφής του Βορείου ομίλου, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν στις 3 μ.μ. το πρώτο παιχνίδι για το 2015 στην 11η αγωνιστική της Football League.

Στο Βόλο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα λόγω χιονιού και η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε με προπόνηση στο Χρισσό στην Ιτέα Φωκίδας, με τους «ερυθρόλευκους» να προπονούνται σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα.

Πάντως στη σημερινή αγωνιστική το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς στην Αμφισσα δεν χιόνισε και το γήπεδο είναι σε καλή κατάσταση.

Οσον αφορά την ομάδα του Ολυμπιακού πήγε στην Αμφισσα χωρίς τον Φινλανδό επιθετικό Νιάζι Κούτσι, ο οποίος έχει ειδοποιηθεί να λύσει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» και θα αποτελέσει τον τρίτο παίκτη που θα αποχωρήσει από την ομάδα από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου (οι άλλοι δύο είναι οι Πινάρες και Χιντζίδης που ως γνωστόν έλυσαν τη συνεργασία με το βολιώτικο συγκρότημα).

Ο προπονητής Γιώργος Κούτσης που γνωρίζει καλά το Φωκικό έχει στη διάθεσή του τους εξής 18 ποδοσφαιριστές: Κασμερίδη, Ζέρη, Μαργαρίτη, Μπάρμπα, Γιαλούση, Μακρυδημήτρη, Ρόκα, Θέο, Μπιτάνγκ, Μέζα, Διαμαντόπουλο, Μαρτίνεθ, Κορνελάτο, Νικολιά, Ντινόπουλο, Σκοπελίτη, Καρρά, και Κολίτσι. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Δημήτρης Κεσίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία με τη εθνική ομάδα Κ18.

Οσον αφορά τον Γιώργο Κούτση, ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, θα βρεθεί αντίπαλος της ομάδας της οποίας ήταν προπονητής μέχρι και πέρυσι το καλοκαίρι. Ο 41χρονος τεχνικός εργάστηκε στο Φωκικό με επιτυχία για ενάμιση χρόνο και έχει πολύ καλές αναμνήσεις από το πέρασμά του από την ομάδα της Αμφισας. Σήμερα ωστόσο, θέλει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη, την τρίτη εκτός έδρας, ελπίζοντας παράλληλα, πως κάποιες από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία θα έχουν βαθμολογικές απώλειες. Κι αυτό, προκειμένου ο Ολυμπιακός να βελτιώσει τη θέση του στη βαθμολογία και να προσεγγίσει τις ομάδες της κορυφής. Επίσης πέρσι στο Φωκικό αγωνίζονταν και ο Γιώργος Θέος.

Ο Γιώργος Κούτσης αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, καθώς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει μόνο τη νίκη αφού ούτε περιθώρια για απώλειες υπάρχουν ούτε και θέλει να την ξαναπατήσει (όπως με τον Τύρναβο στο Βόλο) με τον τώρα ουραγό του ομίλου, σε ένα ματς που προσφέρεται για ένα διπλό, που θα διατηρήσει τον Ολυμπιακό σε επαφή με το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Οι ερυθρόλευκοι πάντως θα πρέπει να πάνε κόντρα και στη μικρή παράδοση που τείνει να δημιουργηθεί και θέλει τις δύο ομάδες να τελειώνουν ισόπαλες τα περισσότερα παιχνίδια τους. Αυτή τη φορά όμως η ισοπαλία δεν είναι θετικό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη όπως το έκανε στις 24/3/96 στην Γ’ Εθνικη όταν είχε κερδίσει στην Αμφισσα 1-2 με γκολ των Φ.Βαλιανάτου και Γ.Καραμίχαλου.

Στόχος λοιπόν σήμερα στις 3 μ.μ. (live sporfm 89,5) είναι η νίκη και αυτό θα γίνει αν η Βολιώτικη ομάδα παραταχθεί σοβαρή κόντρα σε έναν ανίσχυρο μεν Φωκικό που «καίγεται» όμως για βαθμούς και έχει και νέο προπονητή. H Βολιώτικη ομάδα στοχεύει σε ένα καλύτερο 2015 αφού η πορεία του Ολυμπιακού το 2014 στο πρωτάθλημα της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν υποστεί ήδη δύο ήττες στην έδρα τους από Ζάκυνθο στην πρεμιέρα και από τον Τύρναβο, που τους έχουν στοιχίσει. Συνολικά σε εννιά παιχνίδια που έχουν δώσει μετρούν τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Ο απολογισμός τους δεν είναι ικανοποιητικός και αυτό τους έχει φέρει στην 5η θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου, έντεκα βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση που φιγουράρει η Λαμία (μετράει έναν αγώνα περισσότερο).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου