ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χόρεψε «πεντοζάλη» στον Αλμυρό και ενθουσίασε ο Ολυμπιακός Βόλου

χόρεψε-πεντοζάλη-στον-αλμυρό-και-εν-734848

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

«Χόρεψε» τον Πιερικό… στο δημοτικό στάδιο «Αθ. Ραγάζος» του Αλμυρού το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας της ομάδας από την Κατερίνη, με 5-1, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη χθεσινή ισοπαλία στον Παλαμά ανάμεσα σε ΑΟ Σελλάνων και Νίκη Βόλου.

Οι ερυθρόλευκοι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά φέτος, ως έδρα, το στάδιο του Αλμυρού, – καθώς το Πανθεσσαλικό στάδιο έκλεισε για λόγους συντήρησης – φέρνοντας αρκετό κόσμο στις εξέδρες, που χειροκρότησε την ομάδα και είδε ικανοποιημένος τους Βολιώτες να πραγματοποιούν μεστή εμφάνιση και να δείχνουν τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει με τον Πιερικό, πετυχαίνοντας πέντε τέρματα.

Μοναδικό μελανό σημείο στην επιβλητική εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν το γκολ που δέχθηκε, στη μοναδική επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Γιακουμή.

Οι Κατερινιώτες αντιστάθηκαν για είκοσι λεπτά, ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε για μία ακόμη φορά σημάδια δουλεμένης ομάδας, με τη συγκέντρωση των παικτών να βγαίνει στο γήπεδο και να μετουσιώνεται σε όμορφο θέαμα, που συνδύασε σκοράρισμα και πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Πατσιογεώργου.

Σκόρερ για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, που πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος προηγούνταν με 3-0 ήταν ο Σερτζίνιο στο 28’, ο Φλίγκος στο 34’ και ο Ζγκούρι στο 38’. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι ερυθρόλευκοι έκαναν τέσσερα τα τέρματά του με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Φλίγκου στο 48’, οι Κατερινιώτες μείωσαν με πέναλτι του Κυπαρρίση στο 52’, ενώ το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Ρόκα, στο 84’.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του παιχνιδιού πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μην μπορώντας ωστόσο να διασπάσει, παρά την υπεροχή του, την «κλειστή» άμυνα του Πιερικού, που αναμένεται πάντως να συναντήσει αρκετές φορές στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα πρώτα σουτ για τους ερυθρόλευκους έγιναν στο 24΄ από τον Λώττα και στο 26’ με την εκτέλεση φάουλ του Κόλα, με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να φωνάζει «παρών», ωστόσο στο 28’ ήρθε η ώρα για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ. Η φάση ξεκίνησε με τον Ναζί να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει στον Καρτσαμπά, με τον Νιγηριανό να γίνεται πάλι κάτοχος της μπάλας και να πασάρει στον Σερτζίνο. Ο Πορτογάλος με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο των ερυθρόλευκων και ο Ολυμπιακός έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, με τον Λώττα δημιουργό και τον Φλίγκο με διπλή προσπάθεια να κάνει το πλασέ για το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε και το 3-0 για τους τυπικά γηπεδούχους, όταν ο Σερτζίνιο με δυνατή μπαλιά βρήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας τον Ζγκούρι που σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Φαίνεται πάντως ότι τα τρία τέρματα… δεν ήταν αρκετά για τους ερυθρόλευκους, που ξεκίνησαν στο δεύτερο μέρος με γκολ. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Φλίγκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε από κοντά των τερματοφύλακα της ομάδας της Κατερίνης για το 4-0, έπειτα από πάσα του Ναζίμ, ενώ η φάση είχε ξεκινήσει από την εκτέλεση φάουλ του Λώττα.

Στο 53’ ο Κυπαρίσσης εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι στο 52’, μειώνοντας σε 4-1 από την άσπρη βούλα, ίσως τη μοναδική φορά οργανωμένης προσπάθειας των παικτών του Πιερικού. Στο 60’, ο Φλίγκος σούταρε από πλάγια δεξιά, εντός περιοχής του Πιερικού, με αμυνόμενο των φιλοξενούμενων να στέλνει την μπάλα κόρνερ, με κόντρα.

Στο 86’ ο Σκοπελίτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του Πατσογιώργου, από αμυνόμενο, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών . Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόκας, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 για τους Βολιώτες, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τον θρίαμβο του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 5-1

Δημοτικό στάδιο «Αθ. Ραγάζος»

3η αγωνιστική – 4ος Ομιλος Γ’ Εθνικής

Σκόρερ: 28’ Σερτζίνιο, 34’, 49’ Φλίγκος, 39’ Ζγκούρι, 87’ Ρόκας-53’ Κυπαρίσσης.

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας).

Βοηθοί: Βογιατζής, Τίκας (Καρδίτσας).

Κίτρινες: 43’ Οικονομόπουλος-9’ Αλ. Καρτσαμπάς, 69’ Κραγιόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Ναζίμ (53’ Σκοπελίτης), Κόλα, Ζγκούρι (72’ Ρόκας), Λώττας, Σερτζίνιο (72’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογεώργος, Αλ. Καρτσαμπάς, Τσιούχας (46’ Μπατσαράς), Χατζηδίμπας, Κραγιόπουλος, Αθ. Καρτσαμπάς, Βερνάρδος (53’ Δαδάκος), Σκλιοπίδης, Μηλιώτης, Κωτσιαρίδης (53’ Λαμπίρης), Κυπαρίσσης (84’ Κριεμάνδι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου