ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 4-0

φιλική-ήττα-για-τον-ολυμπιακό-βόλου-απ-731831

Το πιο δυνατό έως τώρα φιλικό παιχνίδι έδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, που αντιμετώπισε χθες στο στάδιο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» τον Αστέρα Τρίπολης, γνωρίζοντας την ήττα από τους σαφώς πιο έτοιμους Αρκάδες με 4-0.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα της Τρίπολης, που αγωνίζεται και τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League ξεκινά τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα την Κυριακή με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και έτσι -φυσιολογικά- παρουσιάστηκε σαφώς ανώτερη από το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη. Από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι Αρκάδες, με τους Αλβαρες (32’), Μπαράλες (37’ και 55’) και Αλί Μπαμπά (51’).

Το α’ μέρος

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, κερδίζοντας φάουλ στο 9’ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Τσιφτσή, με τον Αλβαρες να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο 17’, όταν η μπάλα έφτασε στον Μπαράλες, που με κεφαλιά προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Ξενοδόχοφ, αλλά ο Ρόκας απομάκρυνε.

Κερδισμένο φάουλ για τους γηπεδούχους στο 20’ δεν ανησύχησε τον πορτιέρε των ερυθρόλευκων, με την μπάλα να προσκρούει στο τείχος, ενώ όσο τα λεπτά περνούσαν, οι παίκτες του Αστέρα πίεζαν περισσότερο, θέλοντας να πετύχουν ένα γκολ.

Στο 30’ ο Κανελλόπουλος έπιασε δυνατό σουτ, εκτός μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοφ, στην πρώτη τελική προσπάθεια για τον Αστέρα. Στην επόμενη φάση, ο Τιλίκα έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Σίτο, που έκανε το γύρισμα εντός περιοχής και πριν προλάβει να γίνει αποδέκτης της μπάλας ο Μπαράλες, απομάκρυνε η άμυνα του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Αλβαρες επιχείρησε μία σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε στο δοκάρι του Ξενοδόχοφ και στη συνέχεια αυτή κατέληξε στα δίχτυα, για το 1-0. Στο 37’, ο Αστέρας έκανε δύο τα τέρματά του, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι -αλα Πανένκα- του Μπαράλες, με το 2-0 να διατηρείται ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Το β’ μέρος

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αστέρας πέτυχε δύο «γρήγορα» τέρματα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0. Αρχικά, στο 51’ ο Μουνάφο βρήκε τον Αλί Μπαμπά μέσα στην περιοχή και εκείνος με κεφαλιά νίκησε τον Ξενοδόχοφ, για το τρίτο τέρμα της γηπεδούχου ομάδας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 55’, ο Κώτσιρας έβγαλε για τον Αλάγκμπε, που πάσαρε στον Μπαράλες και ο Αργεντινός φορ, πλάσαρε σωστά για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο του Αστέρα.

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, έχοντας και μια μεγάλη ευκαιρία στο 78’ με τον Αλί Μπαμπά να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Λαδά, αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει. Ετσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 4-0, που είχε διαμορφωθεί από το 55’, με τους Βολιώτες να δείχνουν πώς χρειάζονται ακόμα δουλειά, τόσο στο αμυντικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Ρούμπεν Γκαρθία, Αλβαρες, Πασαλίδης, Καστάνιο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος, Τιλίκα, Σίτο, Μπαράλες.

Αγωνίστηκαν και οι: Αλί Μπάμπα, Χριστόπουλος, Κώτσιρας, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Τζίμας, Ορόσκο, Παπαδόπουλος, Τασουλής, Ντάνι Σουάρεθ, Μπελόκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Ρόκας, Ριζογιάννης, Αγροδήμος, Ντα Κάμπο, Κέρη, Κουτσιανικούλης, Παπαδημητρίου.

Αγωνίστηκαν και οι: Παπακώστας, Γιαννιτσάνης, Βασιλούδης, Μαρούδας, Κωνσταντίνου, Μαστακούλης. Στα τελευταία λεπτά χρόνο συμμετοχής πήραν και οι νεαροί Κάβουρας, Τσελεπίδης από την Κ19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου