ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηρθε ο Μουτέρο, ψάχνει τον επόμενο

ηρθε-ο-μουτέρο-ψάχνει-τον-επόμενο-720570

Συγκέντρωση, τρέξιμο και ενίσχυση της επίθεσης περιείχε η επόμενη μέρα της πρώτης επίσημης προπόνησης του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ και το κοινό μήνυμα φιλάθλων, διοίκησης και προπονητικού τιμ για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Στο Βόλο ο Τρεβόρ Μουτέρο, στην Αθήνα ο Μπούστο.

Οι άνθρωποι της ομάδας αναμένεται -τις επόμενες ημέρες- να καλύψουν και τις τελευταίες… τρύπες του ρόστερ, προκειμένου η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο νωρίς έτοιμη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με το βάρος να έχει πέσει στους παίκτες που θα στελεχώσουν την επίθεση αλλά και την αριστερή πτέρυγα της ομάδας, όπως τόνισε και ο Γιώργος Βαζάκας στις δηλώσεις του κατά την «πρώτη».

Το ισπανικό… βέλος και ο Αφρικανός

Στους παίκτες που θα βοηθήσουν την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους οι «ερυθρόλευκοι». Πρόκειται για τους Τρεβόρ Μουτέρο και Μανού Μπούστο.

Ο πρώτος είναι μεσοεπιθετικός, 20 ετών και κατάγεται από τη Ζιμπάμπουε. Έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, και στη δεύτερη ομάδα της αγγλικής Ρέντινγκ, ενώ μπορεί να παίξει ως εξτρέμ (αριστερό, δεξί) αλλά και ως επιθετικός. Τη Δευτέρα πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις και πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση της Τρίτης. Τις επόμενες μέρες θα αξιολογηθεί και αν πείσει τον Γιώργο Βαζάκα για τις ικανότητές του, θα αποκτηθεί.

Ο δεύτερος είναι Ισπανός στράικερ με ύψος 1,68, δεν έχει αγωνιστεί -μέχρι στιγμής- εκτός ισπανικών συνόρων, ενώ την περασμένη χρονιά ανήκε στην Οβιέδο της τρίτης κατηγορίας της χώρας, σκοράροντας 8 φορές σε 31 παιχνίδια.

Ο 32χρονος επιθετικός, που είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι και έχει αγωνιστεί σε Ρεάλ Βαγιαδολίδ, Ποντεβέδρα, Καστεγιόν, Ρεάλ Χαέν, Λόρκα Ντεπορτίβα, βρίσκεται στην Αθήνα και πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις.

Οι παίκτες που θα καλύψουν τις τελευταίες θέσεις του ρόστερ θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, οι οποίοι είναι οι εξής: Θοδωρής Γκίτκος, Θανάσης Γεωργίου, Άγγελος Σταυράκης, Θανάσης Κωστούλας, Παναγιώτης Κατσιαρός, Σταμάτης Καρράς, Δημήτρης Αρβανίτης, Στάθης Ρόκας, Λευτέρης Γιαλούσης, Βαγγέλης Γκότοβος, Χρήστος Μελίσσης, Κώστας Καπετάνος, Θανάσης Πινδώνης, Εγκούτου Ολίσε, Θανάσης Δεινόπαπας, Αλέξανδρος Ζέρης, Γιάννης Κατσίκης, Σέρχιο Ντανιέλ Πόνσε, Γιανίκ Γκενγκά ,Μάριο Μπρέσκα, Θανάσης Μπόρας, Δημήτρης Κόμνος, Δημήτρης Κεσίδης, Νίκος Ντινόπουλος και Άγγελος Κολημήτρας.

Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ρόστερ τέσσερις ξένοι, γίνεται φανερό πως στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι η δημιουργία ενός συνόλου με Ελληνες -κυρίως- ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από αξιόλογους ξένους.

Ετσι, υπάρχει χώρος στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ για μερικές ακόμα προσθήκες μη Ελλήνων ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως αυτό να «δέσει» τα χέρια του Γιώργο Βαζάκα, λόγω του όρου της Football League που αναφέρει πως μόλις πέντε ξένοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνίζονται ταυτόχρονα σε κάθε παιχνίδι.

Τρέξιμο και εξετάσεις

Με χαλαρή προπόνηση στο ΕΑΚ κύλησε η χθεσινή μέρα. Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε τρέξιμο, ενώ οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και με τον υπό δοκιμή, Τρεβόρ Μουτέρο. Τις επόμενες μέρες, θα υποβληθούν στις απαραίτητες εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στο Πανθεσσαλικό.

Παράλληλα, η αποστολή του Ολυμπιακού, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα αναχωρήσει για την Πορταριά, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ αναμένεται να δοθούν και τα πρώτα φιλικά της ομάδας. Συγκεκριμένα, το πρώτο φιλικό έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου στο Πήλιο με αντίπαλο την Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Το επόμενο προγραμματισμένο φιλικό είναι προγραμματισμένο για τις 11 Αυγούστου, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στη Λειβαδιά τον τοπικό Λεβαδειακό.

Με τις ευχές της Μακρή

Επιστολή, μέσω της οποίας η Ζέττα Μακρή γνωστοποίησε τους λόγους που την κράτησαν… μακριά από την επίσημη «πρώτη» του Ολυμπιακού, απέστειλε η Υφυπουργός Υγείας. Η Βουλευτής Μαγνησίας ανέφερε πως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στο ΕΑΚ, παράλληλα ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την πρόσκληση, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά, η επιστολή της Ζέττας Μακρή, ανέφερε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόκληση σας να παραβρεθώ στην επίσημη πρώτη της ομάδας σας. Ανειλημμένες όμως, υποχρεώσεις μου στην Αθήνα δεν μου επιτρέπουν να είμαι παρούσα. Θα ήθελα να σας ευχηθώ να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη την προσπάθεια σας και είμαι απόλυτα βέβαιη ότι η φετινή αγωνιστική χρονιά θα ανταμείψει τις προσπάθειες όλων σας.

Τέλος, εύχομαι καλή δύναμη στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της ομάδας, που θα προσπαθήσουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις μέσα στα γήπεδα, να προσφέρουν χαρές και οδηγήσουν την ομάδα στην Super League».

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου