ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με ανοιχτά θέματα… αλλά αισιόδοξα

με-ανοιχτά-θέματα-αλλά-αισιόδοξα-720202

Με ανοιχτά θέματα, το ΕΑΚ, την συμπλήρωση του ρόστερ, αλλά και τα διαρκείας, ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει σήμερα την εν Βολω προετοιμασία του και μετά το κυριακάτικο ρεπό από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Πορταριά, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, περιμένοντας και έναν φορ.

Ενα ανοικτό θέαμα που περίμεναν να κλείσει χθες, τελικά θα έχει κι άλλη αναμονή και αφορά τους ομίλους του νέου πρωταθλήματος.

Η Ένωση της Football League, όπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ, χθες επισημοποίησε ότι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, αφού οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ήταν 25, αλλά σε περίπτωση, όμως, που ο αριθμός των ομάδων δεν ξεπεράσει τελικά τις 22, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο.

Η Ένωση της Football League ανέφερε ότι βασικός ανασταλτικός παράγοντας για την διεξαγωγή της FootballLeague, όπως την περσινή περίοδο, είναι τα πολλά ταξίδια που απαιτεί το πρωτάθλημα ενός ομίλου με 24 ομάδες. Στην απόφαση που πήραν, πάντως, υπάρχει και μια πρόβλεψη για την περίπτωση που δεν πάρουν άδεια αρκετές ομάδες και μείνουν λιγότερες από 22 ΠΑΕ. Τότε θα γίνει πρωτάθλημα με έναν όμιλο, αφού αν χωριστούν οι αγωνιστικές θα είναι ελάχιστες.

Πάντως την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου για τη σεζόν 2013 – 14. Ήδη ο κόσμος περιμένει να ενημερωθεί για τις τιμές των εισιτηρίων, προκειμένου να σπεύσει να τα προμηθευτεί. Η καθυστέρηση στην έκδοσή τους έχει να κάνει προφανώς και με την καθυστέρηση που παρατηρείται με την επίσημη παραχώρηση και τα «εμπόδια» στην υπόθεση του ΕΑΚ, αφού με απόφαση της γενικής γραμματέως της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας κ.Γερακούδη, η απόφαση του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για παραχώρηση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου ως έδρα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ακυρώνεται!!!

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην απόφασή της υποστηρίζει πως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε απευθείας παραχώρηση, αλλά μόνο σύμφωνα με το νόμο μετά από διενέργεια διαγωνισμού. Οι ΠΑΕ θεωρούνται εταιρείες με σκοπό το κέρδος και όχι κοινωφελή δημόσιο σκοπό, αναφέρει η αιτιολογία της απόφασης.

Η απόφαση επιδέχεται προσφυγής και στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν αν και προβληματίζονται…Έτσι μπορεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας να έχει απορρίψει την παραχώρηση του ΕΑΚ, όμως ήδη άρχισαν έργα βελτίωσης, αφού στον ολυμπιακό δε θέλουν να χαθεί χρόνος. Οι εργασίες στο ΕΑΚ Βόλου, γίνονται αρχικά κυρίως για τη συντήρηση του χλοοτάπητα από ιδιωτικό συνεργείο.

Από τη Δευτέρα πάντως η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου θα αναχωρήσει για την Πορταριά, ίσως και πλήρης, αφού οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βρίσκονται σε συζητήσεις με ξένο φορ από την β΄κατηγορία της Ισπανίας, που θα είναι ίσως το τελευταίο κομμάτι του παζλ του φετινού ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου.

Ακόμη αναμένεται και επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ η ανακοίνωση της απόκτησης του Ισπανού Μανού Μπούστο, ο οποίος προπονείται καθημερινά με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και του Γιάννη Γκέσιου, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της απόκτησης του Τρέβορ Μουτέρο, ο οποίος δείχνει πολύ καλά στοιχεία στις προπονήσεις.

Πάντως στην προετοιμασία στην Πορταριά θα είναι και ο Ισπανός Μανού Μπούστο από την Οβιέδο και ο Τρεβόρ Μουτέρο από την Ζιμπάμπουε που έπαιζε στη Ρεντινκ και ο Γιάννης Γκέσιος που προέρχεται από την Κέρκυρα, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι οι: Θοδωρής Γκίτκος, Θανάσης Γεωργίου, Άγγελος Σταυράκης, Θανάσης Κωστούλας, Δημήτρης Αρβανίτης, Βαγγέλης Γκότοβος, Χρήστος Μελίσσης, Θανάσης Μπόρας οι ακραίοι Παναγιώτης Κατσιαρός, Σταμάτης Καρράς, Στάθης Ρόκας, Λευτέρης Γιαλούσης, Δημήτρης Κόμνος, Κώστας Καπετάνος, Θανάσης Πινδώνης, Εγκούτου Ολίσε, Θανάσης Δεινόπαπας, Αλέξανδρος Ζέρης, Γιάννης Κατσίκης, Σέρχιο Ντανιέλ Πόνσε, Άγγελος Κολημήτρα, Γιανίκ Γκενγκά Μάριο Μπρέσκα και οι νεαροί Δημήτρης Κεσίδης και Νίκος Ντινόπουλος.

Χθες η απογευματινή προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έγινε χωρίς τον Μάριο Μπρέσκα, αφού ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός απουσίαζε λόγω του προσωπικού ζητήματος που προέκυψε (έπεσε θύμα ληστείας). Επίσης ο Μανού Μπούστο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα (τρέξιμο), για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους σήμερα, την Κυριακή (28/7) έχουν ρεπό και τη Δευτέρα «ανηφορίζουν» για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου