ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δύσκολο διπλό για τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-2 απέναντι στη μαχητική Ενωση Απολλωνίου/Ιστιαίας

δύσκολο-διπλό-για-τον-ολυμπιακό-βόλου-710007

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι του Παναγιώτη Τζαναβάρα, μπροστά σε 200 περίπου φίλους τους, που βρέθηκαν στη Βόρεια Εύβοια για να βοηθήσουν την ομάδα πέτυχαν μία δύσκολη νίκη, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή στο σκορ, αφού βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, μόλις στο 4ο λεπτό αλλά…

Ο Μπρίτος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 33ο λεπτό με κεφαλιά και ο Φλίγκος στο 75’, με τον ίδιο τρόπο, έβγαλαν «τα κάστανα από τη φωτιά» για τους Βολιώτες που πέρασαν νικηφόρα από μία έδρα, που σίγουρα θα προξενήσει προβλήματα στις ομάδες που κυνηγούν την άνοδο.

Η νεανική ομάδα της Ιστιαίας, παρά το γεγονός ότι είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, ανησύχησε για τα καλά τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, αλλά η ομάδα του Τζαναβάρα βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και δίκαια πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

Πώς ξεκίνησε

Μία διαφοροποίηση σε σχέση με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Πετριτή είχε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Αναστασίου να ξεκινά αντί για τον Ιβάν Ναστέφσκι. Κάτω από τα δοκάρια για τον Ολυμπιακό κάθισε ο Κατσούλης, με τον τεχνικό Παναγιώτη Τζαναβάρα να παρατάσσει στην άμυνα και από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Στουρνάρα, Τέλλο, Κωστόπουλο και Μανάλη. Στη μεσαία γραμμή οι Πότσι και Οικονόμου είχαν καθήκοντα ανασταλτικού μέσου, με τον τελευταίο να έχει και ρόλο οργανωτή, ενώ στο χώρο του κέντρου κινούνταν και οι Σταύρου (δεξιά), Δωματάς (αριστερά). Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Αναστασίου και Φλίγκος, στο 4-4-2 που επέλεξε ο τεχνικός των Βολιωτών.

Το α’ μέρος

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό γνώρισε ο Ολυμπιακός, δεχόμενος γκολ μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόρια, στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, από το ύψος της ύψος της μικρής περιοχής, ο αρχηγός της ομάδας της Ιστιαίας, Πανάκης, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με καρφωτή κεφαλιά.

Οι παίκτες του Τζαναβάρα ήταν μουδιασμένοι -δε μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας- και να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση μπροστά στην εστία του Δαμάσκου, στα πρώτα 25 λεπτά, προσπαθώντας να ξεπεράσουν το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχθηκαν.

Ενα φάουλ που κέρδισε ο Στουρνάρας εκτέλεσε ο Σταύρου, αλλά η κεφαλιά του Αναστασίου δεν ανησύχησε τον Δαμάσκο, στο 24’, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και ένα φάουλ από τον Οικονόμου, δύο λεπτά αργότερα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μαζεύει και στις δύο περιπτώσεις εύκολα την μπάλα, κι ενώ οι συχνές διακοπές του αγώνα σε ένα αρκετά μικρό γήπεδο, δυσκόλευαν το έργο του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές στα μισά του ημιχρόνου, παίρνοντας πρωτοβουλίες και φθάνοντας με μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερες προϋποθέσεις στα καρέ του Δαμάσκου.

Στο 33’ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, καθώς στη θέση του Πότσι πέρασε ο Γκουστάβο Μπρίτος, στην πρώτη εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του και συγκεκριμένα στο 34’ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους, με πρωταγωνιστή τον Αργεντίνο, που χρίστηκε σκόρερ, πανηγυρίζοντας το παρθενικό του γκολ με τη νέα του ομάδα.

Σε μία ακόμη στημένη φάση για τον Ολυμπιακό, ο Σταύρου εκτέλεσε το κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπρίτος πήρε την κεφαλιά, γράφοντας το 1-1, «σπάζοντας» το ρόδι για την ομάδα των Βολιωτών.

Η παρουσία του Μπρίτος στην επίθεση του Ολυμπιακό δεν άλλαξε κάτι στο αρχικό σχήμα, πέρα από την οπισθοχώρηση του Αναστασίου, καθώς πλέον η επιθετική δυάδα αποτελούνταν από τους Φλίγκο και Μπρίτος.

Πολύ δραστήριος ο Αργεντίνος, μετά από κόρνερ του Δωματά στο 39’ πήρε και πάλι μια κεφαλιά, η οποία όμως κατέληξε άουτ. Στο 40’ ο Κατσούλης είπε «όχι» στο Στασινόπουλο, ενώ μία καλή φάση για τον Ολυμπιακό ολοκλήρωσε το ημίχρονο, μιας και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σουτ του Φλίγκου κατέληξε άουτ και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, ενώ το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος του αγώνα, εστιάστηκε στο χώρο του κέντρου, με τους παίκτες του να μην μπορούν εύκολα να συνδυαστούν.

Το β’ μέρος

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας με τη δεύτερη αλλαγή στο ματς, αυτή του Ναστέφσκι στη θέση του Αναστασίου, ήθελε να πετύχει την ενίσχυση στις πτέρυγες και να βρει διαδρόμους για την επίτευξη ενός δεύτερου γκολ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 48’ όταν ο Τέλλος έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σταύρου και έδιωξε σωτήρια για μία ακόμη φορά σε κόρνερ ο Δαμάσκος, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Σουτ του Φλίγκου έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Μπρίτος, πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δαμάσκου, στο 55’ και στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Αργεντίνου πέρασε ψηλά άουτ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός αναπτυσσόταν καλύτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με εμφανώς πιο κινητικούς τους παίκτες του, προσπαθώντας να πετύχει ένα ακόμη γκολ, κάτι το οποίο προσπαθούσε να πετύχει και η Ιστιαία, βασισμένη στο πάθος των νεαρών παικτών.

Σπουδαία ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 69’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Οικόνομου, ο Κωστόπουλος μέσα από τη μικρή περιοχή έπιασε το σουτ και εξ επαφής ο Δαμάσκος έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ, με τον Τέλλο να μην μπορεί να πάρει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του.

Τελικά, το δεύτερο και πολυπόθητο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 75’, όταν μετά από γλυκιά σέντρα του Μανάλη από τα αριστερά, ο Φλίγκος πετάχτηκε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και πέτυχε ένα όμορφο γκολ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Ετσι ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε το δεύτερό του γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από εκείνο της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα Πετριτή. Μέχρι τα τελευταία λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, αφού οι Βολιώτες πάγωσαν το ρυθμό του παιχνιδιού, όσο πήγαινε προς τη λήξη του, παίρνοντας τελικά και με πολύ άγχος το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Εθνικό στάδιο Ιστιαίας

Διαιτητής: Μανούρας (Τρικάλων)

Βοηθοί: Λεωνίδας, Γκολές

Σκόρερ: 4’ Πανάκης- 34’ Μπρίτος, 75’ Φλίγκος

Κίτρινες: Πουτακίδης, Πανάκης, Τοουνφρέ, Νικολέτος – Δωματάς, Τέλλος

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ: (Γουρνάς) Δαμάσκος, Μπουλγκουρίδης, Τσαούσης, Πουτακίδης, Πανάκης, Τοουνφρέ, Στεργίου Αργ., Στασινόπουλος (70’ Στεργίου), Αλεξίου, Νικολέτος (77’ Ανέστης ), Τόρια (16’ Βασιλείου λ.τ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στουρνάρας (71’ Κολημήτρας), Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (33’ Μπρίτος), Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος , Σταύρου, Αναστασίου (46’ Ναστέφσκι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου