ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει το 4 στα 4… για το +5

θέλει-το-4-στα-4-για-το-5-699683

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με αέρα κορυφής, με νοοτροπία νικητή, με σοβαρότητα, με τον κόσμο συμπαραστάτη και με στόχο το 4 στα 4 θα αγωνιστεί αύριο στην Πιερία (4 μ.μ.) με την Πύδνα Κίτρους ο Ολυμπιακός Βόλου για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Στο γήπεδο του Κίτρους, 16 χλμ. από την Κατερίνη, που θα έχει ερυθρόλευκο «χρώμα», η Βολιώτικη ομάδα καλείται με νίκη να στείλει το μήνυμα ότι είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και ότι ο στόχος της είναι να μείνει ως το τέλος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός έχοντας τρεις νίκες και 9 βαθμούς με τη νίκη του αύριο πάει στους 12 και η Πύδνα που θεωρητικά έχει τον ίδιο στόχο μένει 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ θα παίξει στο Βόλο στο β’ γύρο όπου οι ερυθρόλευκοι έχουν και τα άλλα θεωρητικά ντέρμπι!

Η ομάδα του Π. Τζαναβάρα γνωρίζει πως αύριο δίνει το πιο δύσκολο ως τώρα ματς αλλά έχει την ποιότητα και το ειδικό βάρος ώστε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί.

Η αυριανή είναι η δεύτερη έξοδος του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα (είχε προηγηθεί η αναμέτρηση με την Ιστιαία, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-1), με το ματς να αποτελεί ευκαιρία για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα που πιστεύει στις δυνατότητές της, ζητώντας παράλληλα τη σοβαρότητα των παικτών στο παιχνίδι ώστε να δείξει από νωρίς ότι είναι το αφεντικό στην κατηγορία.

Αύριο σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι αρχικά να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, καθώς επιθετικά έχουν δείξει πως σε κάθε παιχνίδι βρίσκουν δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πάντως σε ένα ακόμη ματς καλείται να ξεπεράσει τις γνωστές απουσίες αφού πάλι εκτός αποστολής θα είναι οι τραυματίες Φελίπε Ντα Κόστα και Παναγιώτης Ζώνας, ενώ νέα απουσία λογίζεται ο Σταύρος Μανάλης, ο οποίος έφυγε ήδη από το Βόλο για να φοιτήσει στη σχολή της Αστυνομίας. Τη θέση αποκτήθηκε για να καλύψει ο Βασίλης Ιωαννίδης που πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, ενώ ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Γκουστάβο Μπρίτος στον τετρακέφαλο τον καθιστά αμφίβολο και ο Αργεντινός επιθετικός θα φανεί σήμερα αν θα είναι έτοιμος για το αυριανό ματς…

Με κόσμο

Στην προσπάθεια της Βολιώτικης ομάδας για το 4 στα 4 σημαντική αναμένεται να είναι η συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού και σε αυτό το παιχνίδι με την Πύδνα, καθώς υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Πέρα από τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι διοργανώνουν εκδρομή για το Κίτρος την ομάδα αναμένεται να ακολουθήσουν στην Πιερία και αρκετοί ακόμη Βολιώτες φίλαθλοι.

Οσον αφορά την εκδρομή που διοργανώνουν οι Austrian Boys, υπάρχει και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει: «Το ταξίδι της ομάδας μας σε γήπεδα και χωριά με ομάδες που παίζουν το παιχνίδι της ιστορίας τους όταν αγωνίζονται με τον Ολυμπιακό Βόλου, συνεχίζεται. Εμείς πρέπει να ακολουθούμε παντού και να στηρίζουμε την ομάδα μας, δείχνοντας σε όλους ότι η κυριαρχία του Ολυμπιακού Βόλου σε όλα τα επίπεδα δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Διοργανώνουμε λοιπόν εκδρομή την Κυριακή στην Πιερία για τον αγώνα με την Πύδνα Κίτρους με κόστος συμμετοχής 8 ευρώ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο ΕΑΚ».

Εξάλλου από τον Ολυμπιακό υπήρξε αρχικά ανακοίνωση σχετικά με τη μετάβαση των φιλάθλων στην Πιερία όπου αναφέρονταν ότι λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του Δημοτικού Γηπέδου Πύδνας, ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 δικαιούται για τους φιλάθλους του συνολικά 200 μόνο θέσεις και χθες ανακοίνωσε ότι η λίστα των 100 μεμονωμένων φιλάθλων (εκτός των οργανωμένων) που θα ταξιδέψουν στο Κίτρος για το παιχνίδι της ομάδας συμπληρώθηκε, ωστόσο εξασφάλισε άλλες 50 θέσεις

«Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ευχαριστεί όλους τους φιλάθλους που σίγουρα είναι πολλοί και θα ήθελαν να βρίσκονται κοντά στην ομάδα μας. Για όσους δεν μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτό τον αγώνα, λόγω μικρής χωρητικότητας του γηπέδου της Πύδνας, την επόμενη Κυριακή σας περιμένουμε όλους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τον εντός έδρας αγώνα με την Αμβρακία Κωστακιών» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Με Απόλλωνα Λ. στο κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός Βόλου για την α’ φάση θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό την Κυριακή 16 Οκτωβρίου σε νοκ άουτ αγώνα. Σε περίπτωση πρόκρισης οι «ερυθρόλευκοι» στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας στις 13/11 τον νικητή του αγώνα Αμβρακία Κωστακιών – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας στις 13 Νοεμβρίου.

Πριν από το κύπελλο ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Βόλο (9/10) με την Αμβρακία Κωστακιών και μετά το κύπελλο στην Κατερίνη με τον Πιερικό (23/10), ενώ στις 30/10 θα ξαναπαίξει με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα και στη Λάρισα.

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής. Η 1η αγωνιστική της α’ φάσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, η 2η την Κυριακή 13/11, η 3η αγωνιστική την Τετάρτη 14/11 και η 4η την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2017.

Η 2η φάση θα περιλαμβάνει τους ημιτελικούς όπου θα αναμετρηθούν οι νικητές των τεσσάρων ομίλων της Γ’ Εθνικής, με τους αγώνες να διεξάγονται την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Η αναλυτική κλήρωση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής στον 2ο όμιλο στην α’ φάση και οι συνεχείς διασταυρώσεις έχουν ως εξής:

1η φάση

Ν.17: ΑΕ Καραϊσκάκης – Εθνικός Φιλιππιάδας

Ν.18: ΑΕ Ιστιαίας – Ρήγας Φεραίος

Ν.19: Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Λάρισας

Ν.20: Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός

Ν.21: Αστέρας Πετρίτη – Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου

Ν.22 Τηλυκράτης Λευκάδας – Διαγόρας Σεβαστής

Ν.23: Αμβρακία Κωστακιών – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Ν.24: Πιερικός Πύδνα Κίτρους

2η φάση

Ν.25: Ν.23 (Αμβρακία Κωστακιών ή Αχιλλέας Νεοκαισάρειας) – Ν.19 (Ολυμπιακός Βόλου ή Απόλλων Λάρισας)

Ν.26: Νικητής 24 – Νικητής 22

Ν.27: Ν.17 – Ν.21

Ν.28: Ν.20 – Ν.18

3η φάση

Ν.29: Ν.25 – Ν.27

Ν.30: Ν.26 – Ν.28

Τελικός

Ν.29 – Ν.30

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου