ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρεκόρ δεκαετίας με 5η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου

ρεκόρ-δεκαετίας-με-5η-συνεχόμενη-νίκη-γ-691156

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μια άνετη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, χθες το απόγευμα, επί της Αμβρακίας Κωστακίων στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με 3-1, κάνοντας το «5 στα 5», στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, σπάζοντας το ρεκόρ με πέντε σερί νίκες, που κρατούσε από το 2006-07, όταν και είχε σημειώσει τέσσερις.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, με έντονη τη στήριξη των φιλάθλων της, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και παίζοντας καλό, ανά διαστήματα ποδόσφαιρο, προηγήθηκε με δύο τέρματα του Φλίγκου (18’ πεν. και 38’ πλασέ), με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με πέναλτι που εκτέλεσε ο Νταλάκας, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, σε 2-1. Η νίκη για τους Βολιώτες «κλείδωσε» στο 61’, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου.

Ανταγωνιστική η Αμβρακία στο πρώτο μέρος, έπεσε φυσιολογικά ο ρυθμός για τους φιλοξενούμενους του γνώριμου Δημήτρη Μπαλάφα στο δεύτερο και ο Ολυμπιακός «κοιτάζει» πλέον το παιχνίδι του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής με τον Απόλλωνα Λάρισας, στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Πώς ξεκίνησε

Με τερματοφύλακα τον Κατσούλη ξεκίνησε για 5ο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Στουρνάρας. Ο Ιωαννίδης αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τέλλος και Κωστόπουλος. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Πότσι και Οικονόμου, οι Ευθυμιάδης (αριστερά) και Σταύρου (δεξιά) στις πτέρυγες, με τον Μπρίτος να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Το α’ μέρος

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με το φάουλ του Ευθυμιάδη στο 2’ να διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Βαρέλης. Σουτ του Ιωαννίδη και πάλι στο 5’, έπειτα από καλή συνεργασία με το Φλίγκο πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι, για τον Ολυμπιακό, που έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την κλειστή άμυνα της ομάδας από την Αρτα.

Εχοντας την πρωτοβουλία τον κινήσεων, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο 18’, με σκόρερ τον Φλίγκο, από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Η φάση ξεκίνησε στο 17’, όταν ο Παππάς, σε διείσδυση του Στουρνάρα από τα δεξιά, τράβηξε από τη φανέλα τον ποδοσφαιριστή των Βολιωτών, με το διαιτητή να καταδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Φλίγκος εκτέλεσε το πέναλτι στο 18’, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαρέλη, γράφοντας το 1-0.

Στο 24’ από εκτέλεση κόρνερ του Σταύρου, αμυνόμενος της Αμβρακίας έστειλε την μπάλα προς τα πίσω και πριν τη γραμμή έδιωξε με το κεφάλι ο Παππάς. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 28’, όταν ο Βερλέκης σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.

Στο 32’ σε συρτό σουτ του Φλίγκου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Βαρέλη, ενώ στο 33’ προβολή του Στουρνάρα μέσα από την περιοχή έδιωξαν οι αμυντικοί της Αμβρακίας.

Στο 39’ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του και πάλι με τον Φλίγκο. Η φάση ξεκίνησε από τον άξονα, με τον Οικονόμου να τροφοδοτεί τον Μπρίτος, που έβγαλε μόνο απέναντι από τον Βαρέλη τον έμπειρο φορ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού με πλασέ έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το έκτο προσωπικό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, με τον ίδιο να σκοράρει σε 5ο συνεχόμενο αγώνα.

Στο 40’ φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τον Ολυμπιακό, εκτέλεσε ο Σταύρου και έδιωξε με δυσκολία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αλλά στο 43’ ήρθε το γκολ για την Αμβρακία Κωστακιών, με πέναλτι. Συγκεκριμένα ο Τέλλος ανέτρεψε τον Παππά μέσα στην περιοχή και την εκτέλεση ανέλαβε ο Νταλάκας, ο οποίος μείωσε σε 2-1 για τους Ηπειρώτες.

Στο 45’ μετά από ωραία συνεργασία Κωστόπουλου και Μπρίτος, η μπάλα κατέληξε στον Σταύρου, το σουτ που εκτέλεσε όμως πέρασε άουτ και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε σοβαρός, με στόχο να πετύχει τρίτο γκολ και να «καθαρίσει» το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τα καρέ του Κατσούλη. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 47’, όταν ο Σταύρου βρήκε τον Φλίγκο, που έφυγε στην αντεπίθεση, αυτός έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ευθυμιάδης πλάσαρε, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Στο 53’ ο Τζαναβάρας έριξε στο παιχνίδι τον Ναστέφσκι, βγάζοντας τον Τέλλο, με τον Στουρνάρα να περνά στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπρίτος έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, με το Ναστέφσκι να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος.

Το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε με τον Οικονόμου στο 61’, ο οποίος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Βαρέλη, γράφοντας το 3-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μετά το γκολ οι ερυθρόλευκοι δεν πίεσαν ιδιαίτερα την άμυνα των φιλοξενουμένων, που από την πλευρά τους δε μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Μακρινό σουτ του Κωστόπουλου στο 79’ πέρασε άουτ, ενώ στο 87’ ο Ναστέφσκι εκτέλεσε φάουλ, με τον Βαρέλη να αποκρούει δύσκολα και ένα λεπτό αργότερα, στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, ο Κωστόπουλος σούταρε για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Βαρέλης.

Κύπελλο και στο βάθος Πιερικός

Πλέον, η ομάδα του Ολυμπιακού που θα δώσει φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Αιγινιακό την ερχόμενη Τετάρτη 12/10 (4μ.μ. – Πανθεσσαλικό), στρέφει την προσοχή της στο επόμενο επίσημο παιχνίδι για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής, όπου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας (3μ.μ. – Πανθεσσαλικό),

Στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, για την 6η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κατερίνη, έχοντας ως αντίπαλο τον Πιερικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΑ 3-1

Πανθεσσαλικό στάδιο

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Γιάντσης, Νίκζας

Σκόρερ: (18’ πεν., 38’Φλίγκος, 61’ Οικονόμου – 43’ πεν. Νταλάκας)

Κίτρινες: 9’ Βαρβέκης, 17’ Παππάς, 39’ Πέτσας- 29’ Κωστόπουλος, 43’ Τέλλος, 69’ Οικονόμου, 90’ Ναστέφσκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Τζαναβάρας) Κατσούλης, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Τέλλος(53’ Ναστέφσκι), Στουρνάρας, Πότσι, Ευθυμιάδης (72’ Στασινόπουλος), Οικονόμου, Φλίγκος (85’ Αναστασίου), Σταύρου, Μπρίτος.

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: (Μπαλάφας) Βαρέλης, Λύτος, Μπεζεβέγκης, Μπάκας, Πέτσας, Βερλέκης, Ραϊσης (80’ Νικολαϊδης), Ασπροποταμίτης (88’ Μπαλαδήμας), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας, Παππάς (90’ Παπανίκου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου